Kritik soru: Adayların FETÖ stratejisi ne?

Seçim öncesinde vaatlerini tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı adayları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine FETÖ terör örgütü ile mücadele konusunda net bir harita çizemedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2018 12:23 GÜNCELLEME 09.05.2018 13:45 SİYASET
Kritik soru: Adayların FETÖ stratejisi ne?
Kritik soru: Adayların FETÖ stratejisi ne?

"Terör örgütü PKK ilk saldırısını 17 Ağustos 1984’te Eruh’ta gerçekleştirdiğinde dönemin Başbakanı Turgut Özal, “Üç, beş çapulcunun marifeti!” demişti.Bu söz bir tutum haline dönüştü ve hafife alınan terör örgütü bugün küresel güçlerin, Amerika Birleşik Devletleri’nin, bazı Avrupa Birliği ülkelerinin hatta Rusya’nın desteği ile Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit edecek noktaya geldi. Yüz milyarlarca lira maddi kayıp ve binlerce şehit, masum sivilin, kadın ve çocuğun ölümüne sebep oldu. 

FETÖ PKK GİBİ AÇIKCA KULLANILIYOR

Şimdi aynı tehlike Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili mücadelede söz konusu. Fethullahçı Terör Örgütü ise yine Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından destekleniyor, korunup, kollanıyor. Tıpkı PKK gibi Türkiye’ye karşı açıkça kullanılıyor. Yurt içinde ise zaman zaman gereksiz bir abartı, zaman zaman hafife alma göze çarpıyor. Her ikisi de tehlikeli. Özellikle 24 Haziran seçimlerine doğru giderken kampanyalarda FETÖ suçlaması ilk sırayı alıyor. Herkes birbirini FETÖ’cülük, FETÖ kontrolünde hareket etmekle suçluyor.

KRİPTO YAPI HALA FAAL

Evet, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nde özellikle “ankesörlü hat” operasyonlarında birlerce ordu mensubunun FETÖ’nün “mahrem imamlarıyla” görüştüğü ortaya çıkıyor. Yılbaşından bu yana binlerce kişi gözaltına alındı. 500’den fazla itirafçı çıktı. Dikkat ederseniz benzer çalışma Anadolu kentlerine de sıçradı ve değişik illerden gözaltı haberleri geliyor. Bu FETÖ’nün kripto yapısının hâlâ faal olduğunu gösteriyor. Bu nedenle 24 Haziran seçimlerine doğru giderken seçime girecek Cumhurbaşkanı adayların “FETÖ ile mücadele stratejisini” topluma açıklamaları gerekir. Bunu yaparken, FETÖ elebaşının Amerika’dan iadesinin istenmesinden başlayarak kamu kurum kuruluşlarında ve TSK’daki temizliği nasıl gerçekleştireceklerini açıklamalılar. Elbette, FETÖ’nün kumpasıyla ortaya çıkan bir mağdur grubu var.

ADAYLAR FETÖ STRATEJİSİNİ AÇIKLAMALI

Suçsuz yere görevinden çıkarılan, görevlerine iade bekleyen insanlar var. FETÖ’cü olduğunu bilmeden komşusuna verdiği “wifi şifreleri” nedeniyle mağdurlar olanlar gibi dosyası açılmamış olanlar var. Unutulmamalı ki, 15 Temmuz gibi bir alçaklığı dünya tarihinde hiç bir ülke yaşamamıştır. PKK ile mücadeledeki yanlışa düşmemek için devleti yönetmeye aday olanlar 34 yıl önce PKK ile mücadelede düşülen hatayı tekrarlamamak için FETÖ ile mücadele stratejilerini açıklamalı."

ERDOĞAN'DAN BAŞKA FETÖ STRATEJİSİ OLAN YOK


Nedim Şener'in köşesinde yer verdiği bu uyarı gözleri Cumhurbaşkanı adaylarının FETÖ ile mücadele stratejilerine çevirdi. Neredeyse her konuşmasında FETÖ ile mücadele vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aksine seçim öncesinde vaatleri bir bir sıralayan  diğer adaylar Türkiye için en büyük tehditlerden biri olan FETÖ terör örgütü ile mücadele için net bir yol haritası çizemedi.

HÜKÜMETİN FETÖ KARNESİ

Öte yandan hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaklaşık 30 bin operasyonun yaptığı  FETÖ terör örgütü her alanda yürütülen kararlı mücadeleyle çökertiliyor. 



Bilgileri Nedim Şener Posta Gazetesi'ndeki köşesinde aktardı.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Baykoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olacak ki kardeşim sayın Cumhurbaşkanımız hariç çok az bir kadro ile bu mücadele nasıl olacak? .memur (en üst en alt müsteşarı sekreteri müdürü şefi en alt memuru ve hatta taşeron çalışanı ) bile malesef fetönün şakşakcısı olmuş. Ak Parti alt teşkilat birimleri bu duruma fransız kalıyor. İnanın fetö ağzı ile konuşan memur daha itibarlı. Bende bir memurum sahada işler çok farklı.
    Cevapla
  • ahmet 52 5 yıl önce Şikayet Et
    şerde nasılda birleşiyor dördü beşi Allah bunlara fırsat vermesin Allah için bunlara oy verilmez Türkiye'nin yararına iş yapmaz bunlar dizginleri başkalarının elinde. RTE mazlumların koruyucusu Bu seçimlerde Allah seni daim etsin inşallah başımızdan eksik etmesin.amin inşallah
    Cevapla
  • GÖRELE 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlara fetö'cüler oy verir Bu vatanı sevenler bunlara oy vermez oy verenlerin de tespiti yapılıp bu memlekete ait olmadıkları ortaya çıkarılıp sınır dışı edilmeleri gerekir diye düşünüyorum ve bunlara oy verenlerin bu memlekette yerlere olmamalı
    Cevapla
  • KOC 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kazansa hapisteki tereröstleri hepsini Demokrasi diye sali verirler. Hepsinin amaci acik ve net.
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin ajanına İmza verenler asla Milli görüşçü olamazlar Kafirlerin yanında yer alanlar Müslüman da olamazlar. İnsan bu kadar kör hain olabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR