Tutuklu Yunan askerlere yine tahliye çıkmadı

Edirne'de, Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'ndan çıktıkları devriye sırasında Türkiye'ye geçtikleri için tutuklanan teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in (29) için Edirne 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan tutukluluk değerlendirme duruşmasından yine tahliye çıkmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2018 19:17 GÜNCELLEME 23.05.2018 09:22 SİYASET
Tutuklu Yunan askerlere yine tahliye çıkmadı
Tutuklu Yunan askerlere yine tahliye çıkmadı

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı karakolunda görev yapan teğmen Angelos Mitretodis ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis, geçen 1 Mart günü, birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre Türk tarafına geçmişti.

54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı sınır askerlerince gözaltına alınan 2 Yunan askeri, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

TUTUKLUK DEĞERLENDİRME DURUŞMASI YAPILDI

Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi her 30 günde bir olan tutukluluk değerlendirme duruşmasını yaptı.
 

Duruşmaya geçen 1 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan Yunan askerler teğmen Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklazis, avukatları Selin Özel ile Hakan Yalçıntuğ da katıldı.

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nden ring aracı ile adliyeye getirilen Yunan askerler, elleri önden kelepçeli olarak binaya alındı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri adliye ve çevresinde güvenlik tedbirleri aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren duruşmada Yunan askerler sınırı yanlışlıkla geçtiklerini belirterek tahliyelerine karar verilmesini istedi.

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Edirne 2'nci Sulh Ceza Hakimliği Yunan askerleri hakkında Türkiye'de ikametlerinin bulunmaması, kaçma şüpheleri nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı Yunanistan'ın Edirne konsolosu Sotiria Theochridi de izledi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • istihbarat 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim istihbarat ne zaman ki yunana kaçan askerleri paketler ya da öldürür o zaman bırakılmalıdır bu dimitriler
    Cevapla
  • mst 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm darbecilerle takas yapalım olmassa asarız :)
    Cevapla
  • Yakışır 5 yıl önce Şikayet Et
    TekTip-kıyafet?
    Cevapla
  • çapraz ateş 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye tahliye çıkacakmışki saçmalık
    Cevapla
  • çavuş 5 yıl önce Şikayet Et
    bu dombili var ya bizimkilerden kaçamamıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR