Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son anket yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Anketlerdeki son durumla ilgili konuşan Erdoğan, 'bir sıkıntı söz konusu değil, Seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor' ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.06.2018 23:20 GÜNCELLEME 02.06.2018 00:58 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son anket yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son anket yorumu

NTV-Star TV canlı yayınında Nazlı Çelik'in sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlerdeki son durumu değerlendirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turda sonuçlanacağını, parlamento seçimlerinde ise AK Parti'nin diğer partilerle mukayese edilemeyecek derecede önde olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Erken seçim kararı bizden kaynaklanmadı. Muhalefet sürekli erken seçim çağrısı yapıyordu. Türkiye'yi erken seçim dedikodusu içinde tutmak istemedik.

 

ANKETLERDE DURUM NE?

Meydanların dilini iyi bilirim, hayatım meydanlarda geçti. Partimizi kurduğumuz andan itibaren durmaksızın çalıştık. Şu anda da kamuoyu araştırmalarına baktığımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Seçimin birinci turda açık ve net biteceği görünüyor.

"PARLAMENTODA DA DİĞER PARTİLERLE MUKAYESE EDİLEMEYECEK DERECEDE FARK VAR"

Şahsım üzerinde halkımın ciddi bir ittifakı var ve parlamentonun oluşumunda da hamdolsun diğer partilere mukayese edilemeyecek derecede orada da önemli bir fark söz konusu.

Ben inanıyorum ki bu 50+1 konusu bundan sonraki süreçlerde Türkiye'de birçok siyasi partiyi de bu seçimlerden sonra bir kenara koyacaktır.

Erdoğan yerli otomobilin CEO'sunu açıkladı!

MUHARREM İNCE'NİN İDDİASI

Gülen'le başbakanlığım döneminde, zaten cumhurbaşkanlığı döneminde hiç söz konusu değil veyahut da partimizi kurarken, böyle bir adım atmam zaten söz konusu değil. Tamamen yalan.

İnce yalan söylüyor. bunu ispat etmezsen namertsin dedim. Dava açtım, bu gidişle çok dava açacağız. Siyasi rant elde etmek istiyor, özür dileyeceksin arkadaş. Biz icazeti kimden alacağımızı çok iyi biliriz. Milletimin verdiği kararla iktidar olduk. İnce namusluysa isim versin. 85 koliyi ABD'nin Adalet Bakanlığı'na teslim ettik.

"BİZ DE KARŞIMIZDAKİLERİN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞURUZ"

Partide ziyaretimize geldiği zaman böyle bir meydan süreci işleyeceğine ihtimal vermiyordum ama şimdi baktım şirazesinden çıktı. Bay Kemal, onunla ilgili biliyorsunuz, 'Bizim cumhurbaşkanı adayımız şöyle yumuşak olacak, şöyle kibar olacak bilmem ne' diyordu ama baştan ne kibarlık kaldı, ne bir şey kaldı. Tabii hiç önemli değil, biz siyasetin bu ülkede bugüne kadar nasıl yapıldığını bilenlerdeniz. Biz de karşımızdakilerin anladığı dilden konuşuruz.

Erdoğan'dan yeni 'bedelli askerlik' açıklaması!

MHP YORUMU

MHP'nin bize, bizim MHP'ye ihtiyacımız var. Buradaki dayanışmamızın getirisi Türkiye Cumhuriyeti'nedir, Türk milletinedir. Bunu başarıyla sürdürmemiz lazım. Eğer basit bir kırılma noktasında Allah göstermesin bir yanlış olursa, burada ülkemiz, milletimiz kaybeder.

Şu anda arkadaşlarımız görüşüyorlar ama MHP ortak mitinge zannediyorum pek sıcak bakmıyor. Eğer sıcak bakarsa memnuniyetle ortak miting yapabiliriz.

Şu andaki cumhurbaşkanı adaylarının -bizim dışımızda- hepsinin söylediği tek söz var, nedir  'Dışarı çıkmalı ve faaliyetini sürdürmeli'. Bunların millilik, yerlilik, adalet anlayışı bu. Demokrasi bu değil. Siyaset bu değil. Bu ülkeyi yakıp yıkacak, ondan sonra da buna 'Çık, faaliyetini de istediğin gibi sürdür' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Ben bu noktada adaletin bir an önce tecellisiyle, adaletin bunlara gereken dersi vereceğine de inanıyorum.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ YORUMU

İçeride olan kişi tutmuş cumhurbaşkanlığına aday oluyor, hangi yüzle aday oluyorsun?

Şu andaki cumhurbaşkanı adaylarının -bizim dışımızda- hepsinin söylediği tek söz var, nedir  'Dışarı çıkmalı ve faaliyetini sürdürmeli'. Bunların millilik, yerlilik, adalet anlayışı bu. Demokrasi bu değil. Siyaset bu değil. Bu ülkeyi yakıp yıkacak, ondan sonra da buna 'Çık, faaliyetini de istediğin gibi sürdür' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Ben bu noktada adaletin bir an önce tecellisiyle, adaletin bunlara gereken dersi vereceğine de inanıyorum.

F-35 SAVAŞ UÇAKLARININ ALIMI

Biz diyoruz ki Amerika bizim stratejik ortağımız. Stratejik ortağımız olarak Amerika bize başka bir kapıyı çal dememesi lazım. Senato şöyle demiş, böyle demiş. Bizi Senato filan ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren tek şey var. Ben Amerika'nın Başkanıyla bunu görüştüm mü görüştüm. Heyetler arası toplantımızda bunu konuştuk mu konuştuk. Eğer biz stratejik ortaksak, eğer model ortaksak Amerika bize burada herhangi bir hukuki yanlış yapmamalı.

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Ahmet Talip 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçim çok rahat geçecek. (AKP % 55 + MHP %15) Erdoğan en az % 70 alır.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğanın Kemik Oyu % 52,dir....Gerisini siz hesaplayın?
    Cevapla
  • Ayd 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisle beraber yürüyen Arkadaşlar inşAllah en az 10 arada kalmış karasız kişilere ulaşıp meselenin ehemmiyetini anlatıp Reis-i destekleyelim bu siyasi bir mevzu değil hakla batılın mücadelesidir
    Cevapla
  • Allahdan Korkan 5 yıl önce Şikayet Et
    AK partiye devlet dairelerinde vb kurumlarda calişanlarin yúzde 80 asgari úcret az diye oy vermiyor.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Bre vicdansız! Devlet Dairerinde Asgari ücret alan kaç tane memur var!? 2018 itibari ile En düşük Memur Maaşı=2 bin 893 TL..utanmıyormusun yalan söylemeye!!.
    Cevapla
  • yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet dairesinde çalışan lar dörtbin beşyü beşbinden aşağı almıyor vicdansız bin yüz bin beşyüz alanlar nasıl geciniyor CHP'li ler gibi konuşma doğruyu konuş vesselam
    Cevapla
  • Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılı öncesi memurlar deyim yerindeyse kıt kanaat geçiniyordu şimdi geldikleri seviyeye bak siz eğitimli insanlar gerçekleri göremiyorsa kim görecek söyleyin bana
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Erken seçim kararı bizden kaynaklanmadı. Muhalefet sürekli erken seçim çağrısı yapıyordu. Türkiye'yi erken seçim dedikodusu içinde tutmak istemedik.Çıkar dersin ki erken seçim yapmayacağız konu kapanır giderdi.Bunun altında başka birşey var.Mhp destek verdi diye erken seçim için bastırdı deniyor.Bahçeli af çıkartırmayı başarırsa buna kesinlikle inanacağım.
    Cevapla
  • #DEVAM 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Gündemimizde af yok" dedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR