Batı, Erdoğan'a neden 'Diktatör' iftirasını atıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Batı'nın gerçek yüzünü ortaya çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı neden hedef aldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2018 07:29 GÜNCELLEME 10.06.2018 07:29 SİYASET
Batı, Erdoğan'a neden 'Diktatör' iftirasını atıyor
Batı, Erdoğan'a neden 'Diktatör' iftirasını atıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.  Kalın, Batı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a neden 'Diktatör' iftirasını attığını açıkladı. Kalın, Diktatör iftirası "Küresel konularda Batı'ya ayna tutan Tayyip Erdoğan'dan duyulan rahatsızlıkla ilgili; bundan bağımsız düşünemeyiz." dedi.

DİKTATÖR SÖYLEMİ NEDEN ORTAYA ÇIKIYOR

 

Fransa'da Le Point Dergisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "diktatör" ifadesiyle kapak yapması çok tartışma yarattı. Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları sert tepki gösterdiler, protesto ettiler. Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Twitter üzerinden "Basın özgürlüğü paha biçilemez; onsuzluk diktatörlüktür" mesajıyla üstü kapalı dergiye destek verdi. Fransa'da sol bir derginin böyle bir kapakla çıkması ve ardından Avrupa'da yaşayan bazı Türk vatandaşlarının bunu protesto etmesini ele alırsak; bu ikisi demokraside fikir ve protesto hürriyeti çerçevesinde kabul edilemez miydi?

Edilebilirdi. Bizim bir dâhilimiz olmadı. Vatandaşlarımız inisiyatif kullandılar. Biz dergiyi kınadık Sayın Macron dergiye sahip çıkıyorsa o vatandaşların protesto hakkına da sahip çıkmalı. İş şiddete varmadığı müddetçe demokratik bir haktır. Fakat burada "diktatör" söyleminin hangi amaçla gündemde tutulduğuna bakmak gerekiyor. 

‘DİKTATÖR SÖYLEMİNİN NEDENİ KÜRESEL KONULARDA BATI'YA AYNA TUTAN TAYYİP ERDOĞAN'DAN DUYULAN RAHATSIZLIK’ 

Nedir amaç? 

Küresel konularda Batı'ya ayna tutan Tayyip Erdoğan'dan duyulan rahatsızlıkla ilgili; bundan bağımsız düşünemeyiz. Basın özgürlüğü "hakaret özgürlüğü" demek değildir. Siz bir ülkenin seçilmiş liderine saldırdığınızda, hedef gösterdiğinizde insanların buna tepki göstermesi gayet doğaldır. Aynı günlerde Almanya'da, bir Alman karikatürist Netanyahu'yu eleştiren bir karikatür çizdiği için işinden atıldı. Bu konularda basın özgürlüğü savunuculuğu yapanlar, çıkıp bununla ilgili bir açıklama yaptılar mı? "Bu adamın işinden atılması basın özgürlüğü ile çelişir" dediler mi? Hayır. Orada gayr-ı mektup, yazılmamış, üstü örtülü adeta bir konsensüs var; belli konulara girilmez. Girildiği zaman bunu gereği yapılır. Amerika'da da bunun örnekleri var. Birisi için "basın özgürlüğü" olarak savunduğunuz şeyi, bir başkası için "işine son verme" şeklinde değerlendiriyorsanız; tutarlı davranmıyorsunuz demektir. 

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her seçimi büyük bir halk destegini arkasına alarak vesayet odaklarıyla çarpışarak yigitce mertce her gerçek durumu aziz milletiyle paylaşarak bütünleşerek şeçim kazanmış bir lider nasıl oluyorda itham ediliyor hayret işlerine gelmeyince tuuuuu öylemi fİRAVUN SİSİYE GELİNCE kuzu olunların maskeleri hep düştü sonna kada REİS yine yeniden bir daha...
    Cevapla
  • emir 5 yıl önce Şikayet Et
    başkan olup tek adam olarak türkiyeyi yönetmek istemesinden dolayı diktatör diyorlar
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle Diktatöre Kurban olunur.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Batı medeniyeti diyoruz ama aslında ortada bir medeniyet falan yok. Sadece Siyonistlerin güdümüne ister istemez sokulmuş, kölesi durumuna getirilmiş insan toplulukları var. Batılılar kendilerini özgür sayar ama özgürlükleri Siyonistlerin izin verdiği kadardır. Hani hapishanelerde belli şeylere izin vardır onun dışında bir şey yapamazsın, aynen onun gibi Siyonistlerin koca bir Açıkhava hapishanesine döndürdüğü Batı dünyasında mesela ahlaki çöküntü serbesttir, çünkü Siyonistlerin daha kolay yönetebilmesini ve daha kolay kazanç sağlamalarına yarar. İslami değerlere hatta kendi Hristiyan değerlerine saldırabilirler ama tek bir Siyoniste laf söyleyemezler.
    Cevapla
  • rocky 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlatmak istediklerim, süper tespit. Imzami altina atiyorum.
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 5 yıl önce Şikayet Et
    ırakta-suriyede-libyada-mısırda yönetim onlara çalışmadığı için saddam-esed-kaddafi-mursi diktatör yav asıl diktatör sizsiniz libyayı sizin adamınız sisi darbeci general yönetiyor.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Libya değil Mısır olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR