Ankara'dan ABD'ye: Aynıyla karşılık verilecek

ABD'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yönelik yaptırım tehdidine Ankara'dan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, 'ABD'nin saldırgan tutumunun karşılığı verilecek' ifadesi kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2018 23:11 GÜNCELLEME 02.08.2018 08:38 SİYASET
Ankara'dan ABD'ye: Aynıyla karşılık verilecek
Ankara'dan ABD'ye: Aynıyla karşılık verilecek

ABD'nin, iki Türk Bakan'la ilgili yaptırım uygulama kararına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.

GECİKMEKSİZİN AYNIYLA KARŞILIK VERİLECEK"

 

Açıklamada, "Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir" denildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin  özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir"

YORUMLAR 277 TÜMÜ
  • stkmlx 5 yıl önce Şikayet Et
    Bekle bekle atı alan üsküdarı geçti. Bizimkiler verecekleri kararın demlenmesini bekliyorlar. Lezzetli olsun diye. Atı alan üsküdarı geçti beyler daha neyi bekliyorsunuz. Yoksa yemiyor mu? Biz ne sıkıntılar yaşadık ki şimdiki o sıkıntıların yanında vız gelir. Kararlı olun halk arkanızda
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Diş isleri bakanligina,şahane türkçe konusabilen,kadinlarimizi görmek istiyorum,ayni haber türkte ki gibi...zeki,guzel kouşan millettimizin gururu.
    Cevapla
  • Erdal67 5 yıl önce Şikayet Et
    Cevap bekliyoruz hadi misliyle karşılık verin.Ey Amerika Reis sizi harcar korkun artık
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    TC nin sade bir vatandaşı ve siyaseti birazcık takip eden biri olarak doğrusu gecikmeden misliyle verilecek cevabı sabursuzlukla bekliyoruz.Artık ne açıklayacaksanız lütfen biraz canlanın adamlar,günde ardı ardına 3 kez bize TC yaptırım açıklaması yapıyor siz halen gecikmeden cevap verilecek durağındasınız.hadi gari görelim.Hani Başkanlık tan sonra herşey daha hızlı olacaktı.Zaman kaybına tahammül yoktu.Şimdi sadece zaman değil ekonomide de kaybediyoruz.
    Cevapla
  • erol 5 yıl önce Şikayet Et
    Cevap olarak, İNCİRLİK KAPATILSIN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR