BM'den Türkiye, Rusya ve İran'a çağrı!

BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye, Rusya ve İran'a İdlib'de savaşı önleme ve sivillerin korunması için hiçbir çabayı boşa çıkarmama çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2018 23:05 GÜNCELLEME 12.09.2018 02:41 SİYASET
BM'den Türkiye, Rusya ve İran'a çağrı!
BM'den Türkiye, Rusya ve İran'a çağrı!

Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamasında, İdlib'de çok fazla şeyin tehlikede olduğunu belirterek kana bulanmış Suriye'de geniş çaplı bir savaştan kaçınılmadığı takdirde daha önce hiç görülmemiş bir insani felaket yaşanacağı uyarısı yaptı.

"HAYATLAR ALTÜST OLDU VE GİDECEK HİÇBİR YERLERİ YOK"

 

 

İdlib'de yaşayan yaklaşık 3 milyon kişinin yarısının daha önce yerlerinden edildiğini hatırlatan Guterres, ''Hayatları altüst oldu ve gidecek hiçbir yerleri yok.'' dedi.

Guterres, İdlib'in Suriye'deki son çatışmasızlık bölgesi olduğunu ve kan banyosuna dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.

ULUSLARARASI YÜKÜMLÜLÜKLER UNUTULMAMALI

İdlib'deki mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını ve teröristlerin varlığına da müsaade edilemeyeceğini söyleyen Guterres, terörle mücadele ederken uluslararası yükümlülüklerin de unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN'A ÇAĞRI

Doğrudan ve dolaylı tüm taraflara açık bir çağrıda bulunduğunu belirten Guterres, özellikle Türkiye, Rusya ve İran'a İdlib'de savaşı önleme ve sivillerin korunması için hiçbir çabayı boşa çıkarmama çağrısı yaptı. 

Suriye'de krize siyasi çözüm bulunması mesajını her fırsatta tekrar edeceğini belirten Guterres, ''Yeterince acı çekmiş bu insanları korumak ortak sorumluluğumuz.'' diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Kaç zamandır müslümanları düşünür oldunuz
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD savaşın bitmesini istemiyor çünki YPG Katını oynuyacak
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemiz herdaim komsu vatandaslari mazlumlari zorda olanlari mazlumlari korumustur. Yalniz birLESMISmilletler siz ve fitne fesat isbirlikcileriniz dunyada katliamlar yaptiniz insanlarin evlerini bombalattiniz yaktiniz yiktiniz. Turkiyemiz herdaim halka sahip cikmistir sizlerin TURKIYEMIZDEN ogrenecegi cok sey var.
    Cevapla
  • Uğurx1 5 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve kerkük hiç gündemde yok neden acaba.oradan çktırmadan petrol gidiyor galiba dikkatler hep suriye üzerine odaklamış?
    Cevapla
  • Fatih 43 5 yıl önce Şikayet Et
    BM’miş bu zamana kadar dünyaya özellikle müslümanların başına felaketten başka birşey getirmediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR