Erdoğan'dan kayıp Suudi gazeteci açıklaması!

Başkan Erdoğan, Macaristan'da, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Suudi Arabistanlı gazeteci Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi başkonsolosluğunda kaybolmasıyla ilgili soruya Erdoğan, 'oradaki yetkililer, buradan çıktı diyerek kendilerini kurtaramazlar' ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2018 18:36 GÜNCELLEME 09.10.2018 08:23 SİYASET
Erdoğan'dan kayıp Suudi gazeteci açıklaması!
Erdoğan'dan kayıp Suudi gazeteci açıklaması!

Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin Suudi Arabistanlı kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin basında çıkan haberlere işaret eden Erdoğan, "çıkan haberler bizi düşündürüyor, konsolosluk yetkilileri 'buradan çıktı gitti' diyerek kendilerini kurtaramazlar" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

CEMAL KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMASI

Bu olayın ülkemizdeki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda cereyan etmiş olması bizler için çok çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreci takip etmek, kovalamak, bizim hem siyasi, hem insani görevimizdir.

Bunu, bazı çekinceler içinde kalarak kendi haline bırakamayız.

"KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARININ, İDDİALARINI İSPAT ETMELERİ GEREKİYOR"

Örneğin bu kişi bir gazeteci. Ve nişanlısıyla beraber gelmiş olduğu başkonsoloslukta, orada nikahla ilgili muameleleri yapacakken, bir insan kendisi içeri girip de, dışarı çıkıp çıkmadığını kimin ispat etmesi lazım? Oradaki başkonsolosluk görevlilerinin. Orada kamera yok mu, hepsi var! Bunu ispat etmeniz lazım.

Dışarı çıktığı zaman herhalde nişanlısıyla buluşarak gitmesi gerekmez mi?

"EMNİYETİMİZ VE İSTİHBARATIMIZ SEFERBER OLDU"

Bize müracaat edildiği andan itibaren, gerek emniyet teşkilatımız, gerek istihbarat teşkilatımız, hepsi seferber olmuş durumdalar.

"BAŞSAVCILIK TEYAKKUZA GEÇTİ"

İlk andan itibaren Adalet Bakanlığı'na verdiğimiz talimatla İstanbul Başsavcılığımız teyakkuza geçti.

"ÇIKAN BAZI HABERLER BİZİ DE DÜŞÜNDÜRÜYOR"

Çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz bir an önce neticeye ulaşabilmek. Yazılı ve görsel medyada konuyla ilgili çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar tabi ki ister istemez bizi de düşündüren konular.

"KONSOLOSLUK YETKİLİLERİN "BURADAN ÇIKTI" DİYEREK KENDİNİ KURTARAMAZ"

Bir an önce neticeyi almak durumundayız ve başkonsolosluk yetkilileri "buradan çıktı" demekle kendilerini kurtaramazlar. Eğer çıktıysa bunu görüntülerle ispat etmek durumundasınız.

Kalkıp da, Türk makamlarına "nerede bu" diye soranların, öncelikle bu iş nasıl oldu diye sormaları lazım.

"SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELİP GİDENLERLE İLGİLİ İNCELEMELER SÜRÜYOR"

Havaalanına giriş çıkışlar inceleniyor. Suudi Arabistan'dan bazı gelen gidenler var, başsavcılık bununla ilgili de gerekli çalışmaları şu anda yapıyor.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan/ İsrail dümen suyuna giden Suudilerin kendilerine düşman olarak ezberlettirilen İran'la dalaştırılması yani emperyalistlerin değirmenine su taşıması üzücüdür.Ortadoğuda emperyalistler nasıl ki geçmişte "iranla Irakı 8 sene savaştırdılar ve bu dönemde göbek kaşıdılarsa", şimdide ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİ" devreye sokuyorlar ve "Sunni-Şii" çatışmasında Suudileri başta kullanarak "fitne fesat" hesapları yapılmaktadır....
    Cevapla
  • Hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kurtarırlar boşa nefes tüketmeyelim... Kurtarıyorlarda.
    Cevapla
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar önemli birisi ? Günce onlarca kişi ölüyor bu kadar yaygara çıkmıyor acaba ne biliyordu ?
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu gazeteciyle ilgili bu konuyu dikkatle izlemeli ki olay başımıza yıkılmasın,uyanık olalım,bu Suudi yönetimi tam bir hain,hainin ne yapacağı belli olmaz
    Cevapla
  • berkan 5 yıl önce Şikayet Et
    diplomatik dokunulmazliklari ulke olarak kaldirinki havaalanlarinda aranabilsinler bari bu ne yau gel ozel ekip olarak isini bitir cik git
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR