Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan, Türkiye'nin, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılması amacıyla oluşturulacak ortak çalışma grubunun kurulması yönündeki talebi olumlu yanıtlamasını memnuniyetle karşıladı. Yapılan açıklamada 'kardeş Türkiye' ifadesi dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2018 20:04 GÜNCELLEME 12.10.2018 23:57 SİYASET
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkiliye dayandırarak yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"KARDEŞ TÜRKİYE CUMHURBAŞKANLIĞI TALEBİMİZİ OLUMLU KARŞILADI, MEMNUNİYET DUYDUK"

 

 

"Kardeş Türkiye Cumhurbaşkanlığı'nın, Cemal Kaşıkçı olayını aydınlatması için iki ülkenin uzmanlarından oluşacak ortak grubun kurulması yönünde Suudi Arabistan tarafından sunulan teklifi olumlu karşılamasından memnuniyet duyduk."

"ORTAK ÇALIŞMA GRUBU GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEK"

Söz konusu olumlu adımın takdir edildiği açıklamada, "Ortak çalışma grubunun yeteneğine ve üstleneceği görevi iş birliği içinde en iyi şekilde yerine getireceğine güvenimiz tamdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan'ın nerede olursa olsun vatandaşlarının hayat ve güvenliklerine son derece önem verdiğine dikkat çekildi.

Suudi Arabistan'ın Türkçe yaptığı açıklamanın orijinal metni

İBRAHİM KALIN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaşıkçı'nın kaybolması soruşturmasına ilişkin dün AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki iş birliği çerçevesinde ve Suudi Arabistan'ın teklifi üzerine, Suudlu gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisesinin bütün yönleriyle aydınlatılması amacıyla ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Ers61 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam göz göre göre ortadan kaldırıldı. Şimdi, bu ortak çalışma grubu ne yapacak? Suudi devleti evet, biz katlettik mi diyecek?
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen bizim kardeşimiz olamazsın abd uşakları
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Orta Doğunun iki çıbanbaşısı İran ve s.arabistan yönetimleridir,bunlardan herşey beklenir,duyarlı ihtiyatlı olunmalı
    Cevapla
  • Muro 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir çocuk olsa bu kadar amatör iş yapmaz bu işin içinde işler var .. kameranın önünden adamı içeri al öldür şaka gibi bunun anlaşılacağı gün gibi ortada .. bişey var abi bişey var .. bir adama para verip sokakta çok rahat oldurtebilirler neden gözümüze sokar gibi yapsınlar ..
    Cevapla
  • 1071 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen gaza gelmemek lazım. Müslümanı Müslümana kırdırma Politikasını yaymaya çalışıyor şeytani güçler.
    Cevapla
  • AbdullahUyarı 5 yıl önce Şikayet Et
    şeytani güç kim, suud un turkiye mekanında oluyor bu olay ve o konsolosluk suud toprağı sayılır. göz göre göre işlenen bir cinayetvar ortada kırdıran kim. Bile isteye geliyorlar ve ortaya çıkacağını bilerek işleniyor bu bunun emri de suud kralı tarafından verilmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR