Öztürk Yılmaz'dan Türkçe ezan için yeni açıklama

'Ezan Türkçe okunmalı' diyerek büyük tepki çeken CHP'li Öztürk Yılmaz, kendisini disipline sevk eden partisine itiraz ettiğinde 'aman şimdi zamanı değil' cevabını aldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2018 23:49 GÜNCELLEME 08.11.2018 23:50 SİYASET
Öztürk Yılmaz'dan Türkçe ezan için yeni açıklama
Öztürk Yılmaz'dan Türkçe ezan için yeni açıklama

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Ezan Türkçe okunmalı" şeklindeki skandal sözleri sonrası Rus radyosuna konuştu.

 

 

KONUYU SAPTIRIP "ATATÜRK'E HAKARET EDİYORLAR" DEDİ

RS FM'den Yavuz Oğhan'ın sorularını cevaplayan Öztürk Yılmaz konuyu Atatürk üzerinden tartışma zeminine çekmeye çalıştı.

 

 

"BEN İNANÇLI BİR İNSANIM, TÜRKÇE DE OKUNSUN, ARAPÇA DA OKUNSUN"

Atatürk'e hakaret edildiğini öne süren Yılmaz, "Türkçe'nin aşağılanmasına karşı olduğumu söyledim. Herkesin görüşüne saygı duyarım. Ben inançlı bir insanım. Ben orada bırakın Türkçe de okunsun Arapça da okunsun diyorum" ifadelerini kullandı.

DOĞRU BİLDİĞİNİ SAVUNACAKMIŞ

"Bazen doğruyu savunmada yalnız kalabilirsiniz. Linçe uğrayabilirsiniz. Ben 49 yaşındayım çok yalnız kaldım ama doğruyu hep savundum." diyerek sözlerine devam eden Yılmaz, kendisini disipline sevk eden CHP'ye de tepki göstererek "keşke beni disipline sevk edenler, 'camileri ahır yaptınız' diyenlere cevap verselerdi" şeklinde konuştu.

EZANLA TÜRKÇE AŞAĞILANIYORMUŞ

Büyük tepki çeken sözleriyle Türkçe'ye sahip çıkmayı amaçladığını ileri süren Yılmaz, şunları söyledi:

"Ezan Türkçe okunsun, Arapça okunsun gibi bir şey demiyorum. Kendi dilini aşağılama diyorum".

CHP'NİN GERÇEK NİYETİNİ İFŞA ETTİ: ŞİMDİ ZAMANI DEĞİL DİYORLAR

Öztürk Yılmaz ayrıca, CHP'nin, seçimde seçime ortaya çıkan göstermelik dini hassasiyetlerini ve asıl düşüncesinin ne olduğunu da satır arasında ağzından kaçırdı.

CHP'ye ve CHP'lilerin yaşam tarzına hakaret edildiği yalanını ortaya atarak, kendi skandal sözlerini temellendirmeye çalışan Yılmaz, partisine bu şekilde baskı yaptığında "aman şimdi zamanı değil" yanıtını aldığını ifade etti.

YORUMLAR 202 TÜMÜ
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Cerrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet Çok Müslümanız
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Öztürk aga şu Operadaki italyanca arya işine de bi el at hazır saçmalamaya başlamışken - adam sahnede italyanca saatlerce arya söylüyor bara bara tek kelimesi anlaşılmıyo anadınmıydı - burası türkiye italya değil - aryalar türkçe mealiyle okunsun taammı - maduruz
    Cevapla
  • Fikret Meriç 5 yıl önce Şikayet Et
    Git derdini MAKRO PAŞA' ya anlat koçum
    Cevapla
  • ahmet kılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    vay zavallı vekılım.dünyanın her yerinde ezan okunuyor.hiç bir ülkenin vatandaşı ezanın aslı olan arabca okunuyor diye kendi lisanı n ın aźagılandıgını düşünmüyor ve kendi lisanimızla okunsun demiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR