Veliaht Prens büyükelçiliğe taşındı iddiası!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), G-20 Liderler Zirvesi için Arjantin'de bulunan Suudi Veliaht bin Selman'ın, Arjantinli savcıların Kaşıkçı cinayetiyle alakalı soruşturma açması üzerine, kaldığı lüks otelden Suudi Arabistan Büyülelçiliği'ne taşındığını iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2018 21:58 GÜNCELLEME 30.11.2018 22:03 SİYASET
Veliaht Prens büyükelçiliğe taşındı iddiası!
Veliaht Prens büyükelçiliğe taşındı iddiası!

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) iddiasına göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, Arjantinli savcıların başlattığı soruşturmadan dolayı kaldığı lüks otelden Buenos Aires'teki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne taşındı.

 

 

Arjantinli savcıların, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun işlediği savaş suçları ve insan hakları ihlalleri ile ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

ARJANTİN BAŞBAKANI "PRENS BURADA HUKUKİ DOKUNULMAZLIĞA SAHİP OLACAK" DEMİŞTİ

 

 

Soruşturma iddialarıyla ilgili olarak Arjantin Başbakan Yardımcısı Daniel Raimondi, Suudi Prensin ülkesinin temsilcisi olarak Arjantin'de hukuki dokunulmazlığa sahip olacağını söylemişti.

HRW, ARJANTİN'E SELMAN'IN SUÇLU OLDUĞUNA DAİR BULGULAR SUNMUŞTU

HRW, Arjantin federal savcısına, Selman'ın Yemen'deki iç savaşta Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun işlediği insan hakları ihlallerinden suçlu olduğuna dair bulgularını sunmuştu.

Dosyada, Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayeti de dahil bazı Suudi vatandaşlara işkence edilmesi ve kötü davranılması konusundaki muhtemel rolünün de altının çizildiği aktarılmıştı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi üzerine eleştirilerin hedefi olmuştu.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA), Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

KAYNAK : Euronews, Sputnik
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Veliaht prens ne demek yahu, Gerçek Prens niye katılmıyor da bu züppeyi gönderiyor, Eğer prens sensen git toplantıya katıl. Eğer prens buysa çek git. :)
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Killer Prince Muhammed bin Selman
    Cevapla
  • sionist düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    köpeğiyle selamlaşan trump
    Cevapla
  • sionist düşmanı 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudi tasmalı lamsız münafık
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    biz degil onlar bir birini yesinler sucu işleyen belli dünyada ve dünya ülkleride biliyor prens selmanın yaptıgını aam ne geregi var amerikan bir gazeteci suudi konsolaslıkda öldürüldü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR