Büyükakın'dan 'budur' dedirten proje!

Ülke TV'de Turgay Güler'in konuğu olan, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, akıllı belediyecilik kapsamında 'Kocaeli Mobil' programını anlattı. Uygulama sayesinde, vatandaşla koordineli olarak kentin en ücra köşesindeki bir sorun dahi anında tespit edilip, hızlı bir şekilde sorunun giderilebilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2019 00:29 GÜNCELLEME 28.02.2019 00:47 SİYASET
Büyükakın'dan 'budur' dedirten proje!
Büyükakın'dan 'budur' dedirten proje!

AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ülke TV’de Turgay Güler’in sunduğu Sıradışı programına konuk oldu.

 

 

Toplu taşıma, raylı sistemler, eğitim faaliyetleri, engellilerle ilgili yeni imkanlar, kültür, tarih, turizm gibi alanlardaki projelerini anlatan Büyükakın, özellikle “akıllı belediyecilik” kavramına vurgu yaptı.

TURGAY GÜLER'E "İŞTE BUDUR" DEDİRTEN UYGULAMA

 

 

Büyükakın, “akıllı belediyecilik” kapsamında, “gönüllü belediyecilik” programıyla tüm vatandaşların da sistemin içerisine alınarak, şehrin en ücra yerindeki sorunların bile anında belediyeye bildirilebilmesinin önünün açılacağını söyledi.

Tahir Büyükakın bu programı şöyle açıkladı:

Şöyle bir şey yapacağız. Bir uygulama yapacağız, adına ‘Kocaeli Gönüllüsü’ ya da ‘Kocaeli Mobil’ ya da ‘Mahalle Gönüllüsü’ diyeceğiz. Adı her neyse.

"YERİNDEN OYNAYAN KALDIRIM TAŞINI BİLE VATANDAŞ ANINDA BANA BİLDİREBİLECEK"

Yolda giderken, mahallenizdeki bir yolda kaldırım taşının yerinden oynadığını, yağmur yağdığında üzerine basınca üzerinize su sıçradığını gördünüz. Mobil uygulamamız vasıtasıyla bunu çektin ve bana attın. Ben böylelikle, aslında her vatandaşımı gönüllü belediyeci haline getirmiş oluyorum. Her bir kaldırımı gezdirecek bir kadro kurmak yerine, mobil tamir ve bakım ekibi kuruyorum ve sorunları çok hızlı bir şekilde çözüyorum. Muhteşem bir fırsat.

AKILLI BELEDİYECİLİK, AKILLI TRAFİK

Dolayısıyla, akıllı belediyecilik çalışmaları şehre inanılmaz değer katan çalışmalardır.

Mesela, trafik ışıkları. Sensörleri koyduğunuz zaman oradaki araçları ve bekleyenleri sayıyor. Dolayısıyla gereksiz yere kırmızı ışıkta bekletmiyor. Kırmızı ve yeşil ışığı akıllı bir sistemle yönetebiliyorsunuz. Çok kuyruklanma varsa açıyor, yoksa normal seyrine döndürüyor.

Bu ne yapar? Şehirdeki trafik sıkışmasını azaltır, emisyonu azaltır, şehrin kirliliğini azaltır. Şehre bambaşka bir yaşam katar. Maliyetleri düşürür, belediyenin hizmet sunma hızını artırır.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Alihaydar 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiyedeki belediyelerde zorumlu olsun on numara fikir
    Cevapla
  • süper fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    bence süper bir proje. kocaeli mobil e gelen olgun talepleri ihbarları değrlendirecek belli sayıda bir ekip oluşturulacak kısa sürede dönüş yapacak şekilde karar alıp sorun giderilecek.
    Cevapla
  • Sağlam 5 yıl önce Şikayet Et
    Tahir Büyükakın; bilgi, beceri ve daha önce Büyükşehir'de Genel Sekreter olarak görev yapmasından mütevellit tecrübesiyle Kocaeli'ye çok şey katacaktır. Kendisi aynı zamanda değerli bir ekonomisttir, ufku Türkiye ölçeğinin çok üzerindedir. Şimdilerde sadece Kocaeli tanıyor olabilir lakin 5 yıllık süreç içerisinde başarılarıyla tüm Türkiye'de konuşulacaktır.
    Cevapla
  • şefik şefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal
    Cevapla
  • Cix 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulamanın Türkiye nin her yerinde olması lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR