CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer mason çıktı

Daha önce babası Nurettin Soyer ile tartışmalara neden olan CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in mason localarına üye olduğu ortaya çıktı. Fotoğrafın ortaya çıkmasıyla birlikte açıklama yapaan Tunç Soyer, bir yalanlama ya da "mason değilim" diyemedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2019 19:01 GÜNCELLEME 27.03.2019 20:49 SİYASET
CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer mason çıktı
CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer mason çıktı

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in mason localarına üye olduğu iddia edildi. Soyer'in üyeliği, mason locasına kayıt yaptırdığı zaman çekilen fotoğraflarla ortaya çıktı.

 

CENOVA LOCASI'NA ÜYESİ İDDİASI

Sosyal medyaya düşen fotoğrafta Soyer, törenle mason giysisini giyerken ve belgesini alırken görülüyor. Atatürk'ü zehirlediği iddia edilen Cenova Locası'na bağlı mason localarına Tunç Soyer'in de üye olduğunun ortaya çıkması CHP tabanında şaşkınlıkla karşılandı.

Sur'da terör örgütüne yardım ettiği şüphesiyle görevden alınan ve yerine devlet tarafından atanan kayyum hakkında skandal sözler sarf eden CHP'li Soyer'in babasının 12 Eylül sıkıyönetim döneminin askeri savcısı Albay Nurettin Soyer olması da hem milliyetçi tabanın tepkisini çekmişti.

 

 

Ülkücü kesimin efsane lideri Alparslan Türkeş'i hapse attıran 12 Eylül savcısının oğlu olan Tunç Soyer'i, MHP tabanından oy toplamak isteyen Meral Akşener'in aday olarak istemediği biliniyordu. Soyer'in babası Nurettin Soyer, 12 Eylül askeri darbesinden sonra MHP ve ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam isteyen askeri savcı olarak biliniyor.

YOK PAHASINA SATTI

Soyer, Seferihisar'da iki dönem başkanlık görevi süresince 175 kez yurt dışına çıkması, ve belediye çalışanlarına maaşların geç ödenmesine rağmen yurt dışı seyahatlerine aksatmadan devam etmesiyle tepki toplamıştı. Ayrıca Soyer, göreve geldiği 2009'dan bu yana borçları bahane ederek rayiç bedeli 500 milyon lirayı geçen belediye arazilerini 119 milyon liraya satmıştı.

"MASON DEĞİLİM" DİYEMEDİ

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, hakkında ve sosyal medya üzerinden yayılan masonluk fotoğraflarına ilişkin açıklamada bulundu.

Fotoğraflardaki görüntü hakkında bir yalanlama ya da "mason değilim" açıklaması yapmayan Soyer, "Seçime beş gün kala başlatılan karalama kampanyaları, şahsıma değil, demokrasiye saldırıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak

YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu partiyi ne duruma düşürdün. CHP'nin adını yeter lekelediğiniz. CHP adını değişmeli daha fazla kirletmemeli cumhuriyeti kuran partinin adı
    Cevapla
  • Çerkez 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçim basit bir belediye seçimi değildir.Vatanını sevenle hainlerin ayrıştırılması,kısacası SAPLA SAMANIN ayrılması lazım gelen bir seçimdir.
    Cevapla
  • Laz 5 yıl önce Şikayet Et
    A dan Z ye hepsi aynı lafta Kabadayı gercekte İsrail'in cubbesini giyerler birileri
    Cevapla
  • misafir 81 5 yıl önce Şikayet Et
    inanın görünce bu adamada mason tipi var demiştim evde hanıma ilginç yanılmadım adam mason çıktı ...
    Cevapla
  • Vadi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ozaman Türk değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR