HDP'li Sezai Temelli: Türkiye bunu yapmasın, masraf oluyor!

Kandil'in siyasi kanadı HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin S-400 almasından ve nükleer santral kurulmasından rahatsız oldu. 'Ne gerek var S-400'e, Türkiye kimin tehdidi altında' diyen Temelli, nükleer santralin de nükleer silah üretmenin bir ön adımı olduğunu öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2019 21:09 GÜNCELLEME 28.03.2019 21:54 SİYASET
HDP'li Sezai Temelli: Türkiye bunu yapmasın, masraf oluyor!
HDP'li Sezai Temelli: Türkiye bunu yapmasın, masraf oluyor!

Yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlar gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bünyesinde bulunan İHA, SİHA'lar ve teslimatı beklenen S-400'ler PKK'nın siyasi kanadı HDP'yi huzursuz etti.

 

 

"TÜRKİYE KİMİN TEHDİTİ ALTINDA, S-400'E NE GEREK VAR"

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan HDP'li Temelli, Türkiye'nin silahlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye'nin herhangi bir hava tehditi altında olmadığını belirten Temelli, "Türkiye'de ısrarla savaş politikası, inanılmaz bir silahlanma harcaması var. Bakın S-400'ler. Türkiye'nin S-400'e nerede ihtiyacı var? Biz hangi ülkenin hava tehditi altındayız. Suriye'nin mi? Suriye perişan olmuş ne hava tehdidi. Kimin tehditi altındayız?" ifadelerini kullandı.

"SİLAH SANAYİNE ÇOK FAZLA KAYNAK AYRILIYOR"

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte nükleer santraller. Türkiye'nin nükleer santrale ihtiyacı yok. Ama nükleer silahlanma için bugünden nükleer santrali ülkeye dayatıyorlar.

Ya da işte İHA'lar, SİHA'lar... Yok piyade tüfeği... Sürekli bir silahlanmaya kaynak ayırma, ister istemez silah sanayinin kendi dinamiği, kaynakları çok ciddi bir şekilde sizden alır."

KILIÇDAROĞLU DA "ONLAR MI BİZE SALDIRACAK" DEMİŞTİ

Bu sözlerle birlikte, Temelli ile Kılıçdaroğlu'nun söylem benzerliği dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu da, katıldığı bir televizyon programında, beka sorunu olmadığını belirterek "kim saldıracak bize, (PKK/YPG'yi kastederek) onlar mı bize saldıracak" demişti.

YORUMLAR 221 TÜMÜ
  • Şah25 5 yıl önce Şikayet Et
    Hem bu vatandan ekmek yiyin hem de hainlik yapın senin aldığın maaş bile bu ülkeden ama yine hainlik ediyorsunuz .bu ülkeyi bölüp suriyeden beter etmeye çalışıyorlar . akıllı olunca vatanınıza sahip çıkın yiyecek ekmek bulamayız...
    Cevapla
  • kadir baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersini yapmak lazım
    Cevapla
  • kadir baba 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam tersini yapmak lazım
    Cevapla
  • CCC 5 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK oy veren katıksız süzme vatan hainidir.
    Cevapla
  • cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    aslında şunu diyor. 1-türkiye atom bombası yapacak abd ırak gibi burayada saldırsın barzanistanı kurduğu gibi burayıda bölsün 2- s 400 ler buna engel oluyor abdyi düşündürüyor caydırıyor masrafa ne gerek var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR