Yasin Aktay: Siirt tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr. Yasin Aktay, beraberindeki Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte, Siirt’te yapımı tamamlanan 42 dönüm üzerine kurulu dev Kızlar Tepesi Parkında incelemelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2019 08:49 GÜNCELLEME 29.03.2019 09:50 SİYASET
Yasin Aktay: Siirt tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı
Yasin Aktay: Siirt tarihinde görülmemiş yatırımlar yapıldı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr. Yasin Aktay, beraberindeki Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte, Siirt’te yapımı tamamlanan 42 dönüm üzerine kurulu dev Kızlar Tepesi Parkında incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Aktay, “Siirt, Siirt olalı tarihinde görmediği hizmetleri ‘Kayyum’ Belediyeciliği döneminde Ceyhun Dilşad Taşkın ile gördü” dedi.

 

 

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Siirt’e gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr. Yasin Aktay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteğiyle Siirt’e kazandırılan ‘Kızlar Tepesi Parkı’’ çalışmalarını Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte yerinde inceledi.

İçerisinde 3 dönüm yapay göleti, Restoran, Amfi tiyatro alanı, çocuk oyun grupları ve çok amaçlı alanların yer aldığı 42 dönüm üzerinde kurulu dev ‘Kızlar Tepesi Parkı’ projesini inceleyen AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, Kayyum Belediyesine övgüler yağdırarak, Siirt’in güzelliğine güzellik katan Kızlar Tepesi parkının Siirt’in en büyük ve en anlamlı yatırım projesi olduğunu söyledi.

 

 

SİİRT, SİİRT OLALI TARİHİNDE GÖRMEMİŞ HİZMETLERİ KAYYUM DÖNEMİNDE YAŞADI

Kızlar Tepesi Parkı projesinin Siirt’e kazandırılmasında Kayyum Belediye Başkanı Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte kendisinin çok büyük emeklerinin olduğunu söyleyen Aktay, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce Kayyum Belediye Başkanımız ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı o dönem Sayın Kadir Topbaş ile yaptığımız ziyarette Siirt’e yapması gerektiği katkıyı kendisinden rica etmiştik hem de oturup beraber değerlendirmiştik. O dönem sağ olsun Sayın Kadir Topbaş çok olumlu davranmıştı. Siirt’e yapmak istedikleri yatırım desteği için hazır olduklarını belirtmiştiler. Siirt’te atıl durumda olan, Siirt’in en güzel alanı ama değerlendirilemeyen şehrin güzelliğine katkıda bulunamayan bu alanı çok güzel bir bahçe alanına çevirmeyi planladığımı söyledik. Sayın Topbaş, her türlü desteğe hazır olduklarını söylemişti. Ben ve Siirt Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın beyefendiyle birlikte Sayın Topbaş’ın teknik heyetiyle oturup uzun süre bu konuyu görüştük. Siirt’e kazandırılan bu projeyi o zaman tasarladık. Bu tasarım sonucu değerli Kayyum Belediye Başkanımız Ceyhun Dilşad Taşkın ve değerli yönetimiyle çok güzel bir organizasyonla Kızlar tepesini bu duruma getirdik. Ben bu gayeden dolayı içinde bulunduğum mutluluğu kelimelerle izah edemem. Çocukluğumuz burada Kızlar tepesinde geçmişti. Piknikler yaparak geçmişti.”

SİİRT VE HALKINDAN EPEY UZAK OLDUĞU DÖNEMDE DEVRALINDI SİİRT BELEDİYESİ

Siirt Belediyesi yıllarca Ak Belediyecilikten çok uzak bir zihniyetle yönetiliyordu. Siirt ve halkından epey uzak olduğu dönemde devralındı Siirt Belediyesi.  Tabi Kayyum Belediye Başkanımız Ceyhun Dilşad Taşkın beyefendinin ve ekibinin tüm gayretleriyle Siirt’e kazandırılan Kızlar tepesi tamamlanma aşamasına geldi. Çok kısa bir zaman içerisinde çok büyük başarı sağlayan Siirt Belediye Başkan Vekilimiz Ceyhun Dilşad taşkın beyefendiye ben özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisini ve başarılı ekibini yürekten kutluyorum, kendimi de kutlamak istiyorum. Çünkü bu süreçte emeğimiz çok oldu. Bu konuyu büyük bir ilgiyle takip ediyorduk.

SİİRT OLALI TARİHİNDE GÖRMEMİŞ HİZMETLERİ KAYYUM DÖNEMİNDE YAŞADI

Kayyum Belediyesi sadece buraya değil, Siirt’e farklı noktalarda çok sayıda yeşil alan kazandırdı. İnsanların nefes alabilecekleri alanlar oluşturuldu. Sadece insanların değil, şehirde betonarmel bina kompozisyonun biraz nefeslenebileceği, dinlenebileceği bir ortam oluşturuldu. Siirt, Siirt olalı tarihinde görmemiş yeşil alanları Kayyum döneminde yaşadı. Kayyum Belediyesi sadece Siirt’e 42 tane park kazandırdı.  Daha önce içinde bulunduğumuz şu an ki Kızlar tepesi dahil 14 park mevcuttu. Bu başarılı çalışmalar 2 yıllık Kayyum Belediyeciliği döneminde yaşandı. Siirt’imize yeniden kazandırılan Kızlar tepesi projesi Siirt Belediyesi’nin en büyük projesidir. Bir işe yürek eli değince nelerin yapılacağını Kayyum Belediyesi ve Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın bize gösterdi. İnşallah yeni seçilecek Belediye Başkanı’nın ve ümit ederim ki, partimizin Başkan adayı Ali İlbaş’a verilecek oylarla bu hizmetlerin devam edeceği, devam olacak hizmetlere bizlerde destek vereceğimizi taahhüt ediyorum.

KAYYUM BELEDİYESİ ŞEHRİN KALİTESİNE KALİTE KATTI

Marifet iltifata tabidir. Halkımız eğer bu hizmetlere iltifat ederse bu hizmetlerde devam edecektir. Siirt Belediye Başkanvekilimiz Ceyhun Dilşad Taşkın, 2 yıl 4 ay gibi bir süre içerisinde Siirt’te hizmet tarihinin tamamı kadar hizmet yapmıştır. Siirt’e kazandırılan projelerin tamamı Belediye bütçesinden yapılmadı, birçoğu dışarıdan yaptığımız lobi faaliyetleri sonucu kazandırıldı. Lobilerle yaptığımız ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir mesbahane,  Sakarya Belediyesinden 6 adet otobüsü ilimize kazandırdık. İtfaiye binamız yine lobi görüşmeleri ile oldu. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde, bizim ricamız ve talebimizle bizlere 70 adet yer altı çöp konteynırı Belediyemize tahsis ettik ki, bunlar şehrin kalitesine kalite katan çalışmalardı. Spor-Toto ile yaptığımız görüşmelerde yine ilimize 18 adet spor sahası kazandırdık. Yanı sıra Gaziantep/Şahinbey Belediyesinden ilimize 14 dönüm üzerine kurulu bölgenin en büyük çocuk oyun parkı özelliğine sahip Çocuk Dünyası parkımızı ilimize kazandırdık. Siirt’imiz bu güzel hizmetlere layıktır. Siirt’imiz daha güzel hizmetlere layıktır.” Dedi.

GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZ ZAMAN KİŞİ BAŞI DÜŞEN YEŞİL ALAN ORANI 0.62 İDİ. ŞİMDİ İSE 1.25’E ÇIKMIŞ DURUMDA

Aktay’ın açıklamalarından kısa bir açıklama yapan Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt’e yapılan yeşillendirme çalışmaları sonucu kişi başı düşen yeşil alan oranını 0.62’den 1.25’e çıkarıldığına dikkat çekerek, “ Sayın Vekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay beyefendinin gayretleri ve desteğiyle içine insanların giremeyeceği, kafeteryaların düzenli olmadığı bir hale gelmişti Kızlar tepesi. Kızlar tepesi parkını biz baştan sona yeniledik. Şu an çok şükür 3 dönüm bir gölet alanımız var. 700 kişilik amfi tiyatro alanımız var. Restoranı ile, Belediye Sosyal tesisi ile macera alanlarıyla, yeşil alanlarıyla Kızlar tepesini bambaşka eğlence ve dinlenme alanına dönüştürdük. Bahar ayında vatandaşlarımız bu hizmete kavuşacaktır. Kızlar tepesi parkımız, 1 aydan kısa bir süre sonra tamamlanıyor.  42 dönüm Kızlar tepesi parkı, yanı başında 14 dönüm Şahinbey parkımız ile birlikte ilimizin bu alanı şehrin nefesi haline gelecektir. Görevi devraldığımız zaman kişi başı düşen yeşil alan oranı 0.62 idi. Şimdi ise 1.25’e çıkmış durumda. Bunlar yinede düşük rakamlar ama 2 yılda bu seviyeye yükselttik. İnşallah bundan sonra bu tür hizmetler katlanarak devam edecektir. Siirt’imize layık olan hizmetler gelmeye devam edecektir. Ben bu süreçte Sayın Vekilimiz Yasin Aktay beyefendi olmak üzere emeği geçen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, Şahinbey Belediyesi’ne Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, Sayın Valimize, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR