Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimden yine açık ara birinci çıktık. Biraz sonra Ankara'ya gidip balkon konuşması yapacağım" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2019 22:25 GÜNCELLEME 01.04.2019 03:53 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan son dakika yaptığı açıklamasında "Biraz sonra Ankara’ya hareket edeceğim. Genel merkezimizde balkon konuşmamızı yaparak seçim sonuçlarını Ankara’da değerlendireceğim. Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana olduğu gibi yine açık ara birinci parti olarak çıktık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Aziz milletim değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.Türkiye 31 Mart seçimlerini demokratik bir olgunluk içinde tamamlamıştır. Milletimiz bir kez daha iradesini yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıtmıştır. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize, şehirlerimize, mahallelerimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

BİRAZDAN ANKARA'YA GİDİP BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM

Artık yavaş yavaş şekillenmeye başlayan sonuçlara göre; büyükşehir, il, ilçe tüm belediye başkanlarımız belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz ve bu arada da mahalle ve köylerimizde göreve gelen muhtarlarımız görevlerini üstlenecekler. Hepsini tebrik ediyorum.Biraz sonra Ankara’ya hareket edeceğim. Genel merkezimizde balkon konuşmamızı yaparak seçim sonuçlarını Ankara’da değerlendireceğim.

SEÇİMDEN YİNE AÇIK ARA BİRİNCİ ÇIKTIK

Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yine açık ara birinci parti olarak çıktık.Cumhur ittifakındaki ortağımız MHP ile birlikte ittifaklar bazında da birinci olduk. AK Parti ve Cumhur İtttifakı açısından kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıkları elbette olmuştur. Milletimizin takdiridir. Kabullenilmesi gereken bir gerektir.Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edecek ve buna göre hareket tarzımızı belirleyeceğiz.

MİLLETİMİZ BEKA MESAJINI İYİ ANLADI

 

 

Seçim kampanyası boyunca, birilerinin iradelerine pranga vurma çabalarına dikkat çekmiştik. Güneydoğu ve doğu bölgelerinde bunlara çok açık net vurgu yapmıştır. Bu sonuçlar Kürt kardeşlerimizin iradelerini ne terör örgütüne ne de terör örgütünü arkalarına alarak ortaya çıkanlara teslim etmeyeceğini göstermiştir.Diğer şehirlerde de arkasında hangi pazarlıkların olduğu bilinmeyen ittifaklarla milletimizin yönlendirilmeye çalışılmıştır. Sonuçlar, bu çabaların amacına ulaşamadığına ifade ediyor.Beka konusunda verdiğimiz mesajın milletimiz tarafından da gayet iyi algılandığını görüyorum.

'ÜLKEMİZE DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞANLAR BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRAMIŞTIR'

Güneydoğu, Doğu’da mitinglerimde görüntülü olarak hep yayınladım.Ülkemize diz çöktürmeye çalışanlar bir kez daha hüsrana uğramıştır. Bu onurlu duruşları sebebiyle 81 vilayetimizdeki her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum.Ülkemizde bundan sonraki seçimler inşallah 2023 Haziran’da olacaktır. Bir başka ifadeyle önümüzde 4,5 yıla yakın kesintisiz bir icraat dönemi var. Artık sık sık seçimlerle iç içe olmayacağız. Şimdi hep önümüze bakacağız. Ve Türkiye’de ekonomisiyle, siyasetiyle özellikle savunma sanayii ile yatırımlarla nasıl meşgul olacağız? Buna odaklanacağız, adımlarımızı atacağız. 

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım.Her seçime 3-4 ay kala Türkiye'nin tarım yönünden öncülerini oluşturan illerin yaş sebze ve meyve üretici bölgeside,birilerinin devreye sokturduğu tüccar kartellerinin soğan patates üzerindeki spekülatif oyunları insanlar üzerinde ister istemez düşünce değişimine sebep oluşturmakta.4-5 yıl sonra yapılacak seçimlerde,yine aynı oyunu devreye sokacaklarında hiç kuşkum yok.Lütfen bu oyunu bozacak bir çözüm oluşturun.Kartel stokçulara gelen seçim öncesi,bellerini doğrultamayacakları iyi bir ders verin.Her seçimde böyle.Devamlı milletin en hassas noktasında siyaset yapmalarına izin verdirmeyin.Saygılarımla.
    Cevapla
  • ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim sen canını sıkma bu şer ittifakı hepsi bir araya da gelse senin bileğini bükemezler,Allahın izniyle
    Cevapla
  • Once vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen cansin seninle gurur duyuyoruz chp ip saadet vatanini pkk satanlar kapilar arkasinda pkk nasil bi soz verdinde sezai bilsinlerki bizim oylarla kazanir mansur dedi ama rabbim bunlara firsat vermecek dolandiricilik sahte senet onlar ne olcak ankaralilar simdiden pisman oldular CUMHURBASKANIM ALLAH SENI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN BU HAINLERIN HAKKINDAN SEN GELECEKSIN INSALLAH
    Cevapla
  • Beyefendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankara'yı da alsaydık
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açık etsin. Sonuçlar kötü değil hatta çok iyi. Ak partinin hezimet yaşayacağını düşünenler için feci bir durum bu. Çok şükür bu seçimde salimen geçti. Erdoğan’ın konuşmasını merakla bekliyorum. Bu seçim sonuçları yine yeniden bir Erdoğan zaferidir. Hayırlı olsun Türkiyem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR