Ömer Çelik açıkladı: Başkan Erdoğan teke tek görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılcahamam kampında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Çelik, Başkan Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla teke tek görüştüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2019 17:59 GÜNCELLEME 27.04.2019 18:35 SİYASET
Ömer Çelik açıkladı: Başkan Erdoğan teke tek görüştü
Ömer Çelik açıkladı: Başkan Erdoğan teke tek görüştü

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılcahamam kampını takip eden gazetecilerle basın çadırında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanları ile teke tek görüştüğünü, il belediye başkanlarıyla da vakit ölçüsünde görüştüğünü söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyecilikle ilgili tecrübelerini de belediye başkanları ile paylaştığını belirtti.

Sri Lanka’daki terör eyleminden sonra Müslümanlara baskı yapıldığını belirten Ömer Çelik, meseleyi yakından takip ettiklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un ‘siyasal İslam’ söyleminde bulunduğunu, bu söylemin bir karartma olduğunu belirten Çelik, siyasal Hristiyanlık, siyasal Yahudilik gibi doğru olmayan kavramların davet edildiğinin altını çizdi. Çelik, “Sri Lanka’daki bu eylemi kimse Müslümanları taciz etmek için kullanmamalıdır” diye konuştu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar;

Çeşitli şehirlerde Çevre ve Şehircilik Başkanlığından sorumlu başkan yardımcımız tarafından beklenti nedir diye kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Bunların genel merkezde genel başkanımıza sunumları yapılıyor. Zenginleştirilerek belediye başkanları ile paylaşılıyor

Ortaya çıkan tablo şehirlerle ilgili ortaya koyacağımız politikalarla ilgili resmin şekillenmesine neden oluyor.

'MÜSLÜMANLARA BASKI YAPILDIĞINI GÖRÜYORUZ'

Sri Lanka'daki Müslümanlara baskı yapıldığını görüyoruz. Oradaki Müslümanlara baskı yapıldığını görüyoruz, hususu yakından takip ediyoruz. Açık bir şekilde lanetlediğimiz, kınadığımız Sri Lanka'daki terör eylemini hiç kimse Müslümanları taciz etmek için kullanmamalıdır. Yeni Zelanda Başbakanının ve siyasetçilerinin tavrını herkesin örnek alması gerekir

Fransa Devlet Başkanı siyasal İslam diye bri tehditten bahsederek kavram karmaşasına yol açacak bir yorum getirdi. Macron başta olmak üzere batılı liderlerin mücadele etmesi gereken ırkçılıktır. Sri Lanka'daki terör eylemini kimse Müslümanları tahrik etmek için kullanmamalıdır.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

Kılıçdaroğlu'na saldıran Osman Sarıgün Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini söyledik. Kimse şiddete başvurmamalıdır. Demokratik siyasette şiddete yer yoktur.

Genel Başkanımızın ortaya koyduğu görüşle çelişen görüş AK Parti'nin görüşü değildir. Resmi kurulları temsil etmeyen kişiler kendileri adına bir takım görüşler belirtiyor. AK Parti'nin görüşlerini Genel Başkanımız söyler. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bunu kınadığımızı, kabul edilemez olduğunu söyledik. Onun dışındakiler AK PArti görüşünün dışındadır.

'İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞLAR...'

Biz şiddete kesin bir tavır koymuşuz. Kimse bunun birinin başına gelmesini arzu etmez. Milli Savunma Bakanı'nın yatıştırma girişimlerini herkes gördü. Dışarıdan gelenlerin yaptıkları bir eylem diyorlardı. Suç duyurusu yaptıklarının çoğu o köyden veya yanındaki köyden. Ziyaret için haber verildi deniyor ama verilmemiş. Tek yapmaya çalıştıkları şey eylemin arkasında AK Parti'nin olduğunu göstermek. Böyle bir şiddeti kimse arzu etmez. Ama işi gücü bırakmışlar arkasında siz varsınız diyorlar.

CHP'YE CEVAP!

(Öztrak'ın açıklamaları) Bunlar artık insafla ve ahlakla siyasi değerlendirme söz konusu olmayacak şekilde bağdaşmayacak açıklamalar. Birisinin uğradığı saldırıdan memnuniyet Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla literatüre gelmiştir.  Cumhurbaşkanımıza saldırı girişimi olduğunda "Rüzgar eken fırtına biçer" diyen kişi Kılıçdaroğlu'dur. O saldırganları cesaretlendiren bir tavır olmuştur. Burada rahatsız olduğumuz şey biz şiddete kesin bir tavır koymuşuz. Orada kimse yoktur deniyor. Milli Savunma Bakanımızın olayı yatıştırmak için verdiği çaba ortadadır. Kimse bunu arzu etmez. Kimsenin başına gelinmesi istenmez. Biz saldırıyı kınıyoruz ama buradan çıkıp da 'organize linç girişimi var' deyip, Cumhurbaşkanımızı suçlamamalılar. İlk andan itibaren AK Parti'yi suçladılar. Açıklamalarında bu saldırının arkasında AK Parti'nin olduğunu söylediler. İşi gücü bırakmışlar, bunun arkasında siz varsınız diyor. Bugün yaptığı açıklama ahlak sınırlarını açan bir açıklamadır.

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İmar barışında yapı bitim tarihinin bu zamana göre yeniden güncellenmesini talep ediyorum.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    allah için tüm belediye tüm kamu kuruluşları israfı bıraksın her bir belediyenin en az 500 kıralık aracı varr
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mesele müslümanın para ile buluşmasıdır, onlara göre müslümanın asla bol parası olmamalıdır, toplumumuzda güya zenginlik dine aykırı imiş gibi dedikodu yapanlar da yine bu din düşmanlarıdır, yani aman sen para kazanmayı aklından bile geçirme demek isterler.
    Cevapla
  • GÜNDOĞDU 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda bunlara cevap vermiyeceksin cevap verdiyin zaman kendilerini bir halt sanıyorlar ses verdinmi bu kez hakaret ve iftira gırla para odemekten bir hal oldular anlasalar bu dan anlarlar bunlarin en tepede olanda ayni sokakta olanda ayni kafa ile çalışan insanla cevap vermiuecen.konusup konusup çatlayacaklar çunki anlatsan anlamıyorlar göstersen görmüyorlar ne yapsan yap yalan ya iftira iftira devam ediyorlar
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Akparti İnşallah bundan sonra atadığı idarecileri daha liyakatlı seçer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR