Kılıçdaroğlu'nun 'referandum' çağrısına Erdoğan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi için Japonya'ya giderken havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle ilgili 'referanduma hazırız' çıkışıyla ilgili soruya 'biz zaten bununla ilgili referanduma gitmedik mi, bu sistem milletin onayıyla gelmedi mi' şeklinde cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2019 19:30 GÜNCELLEME 26.06.2019 20:56 SİYASET
Kılıçdaroğlu'nun 'referandum' çağrısına Erdoğan'dan cevap
Kılıçdaroğlu'nun 'referandum' çağrısına Erdoğan'dan cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sistemi konusunda referandum çağrısı yapıp "biz hazırız" şeklindeki sözlerine cevap verdi.

 

 

"BU SİSTEM ZATEN MİLLETİN KARARIYLA GELMEDİ Mİ?"

Erdoğan, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor, kendi dinliyor. Yeni yönetim sistemine biz parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi kararıyla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bu yeni sistemi milletimize sunmadık mı? Sunduk. Milletin kararıyla bu sistem yürürlüğe girmiştir.

Akşam yat, sabah kalk, bir referandum! Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.

"ÇOK BEDELLER ÖDEDİK, AYNI BEDELLERİ ÖDEMEK İSTEMİYORUZ"

Daha önce parlamenter sistemi denedik, bizi nerelere getirdiğini biliyorsunuz. Çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesiyle hareket edecek değiliz. Yola koyulduk ve yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz.

YORUMLAR 217 TÜMÜ
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    Kemal efendinin dünyadan haberi yok kaleme alınacak siyasetci değil. La Kemal Referandum yapıldı senin haberin yok mu?
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    ey chp ey imamoğlı ey kılıçdaroğlu bu aldığınız oy sizin değil bunu bilmeyecek kadar cahilsiniz bu oylar emanet oylar pkk ya kadro vermezsen fetöden adam yerleştirmessen bir daha seçimi sana oy vermezler ayrıca chp 26 yıldır yüzde 26 oyu geçemeyen bir parti bunu herkes biliyor azıcık şişme oy aldınız diye referandum falan havaya asla girmeyin ülke adına çalışın derin yapı adına yaltakçılık yapmayın kukla başkan olmayın milletin başkanı olun
    Cevapla
  • Saalih 4 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu kim bilir 16 nisan referandumunda ne içmişti.
    Cevapla
  • Selami Uçar 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam şimdiden koltuk derdine düştü. Zaten referandumla geldi başkanlık sistemi. Büyük ihtimalle oy kullanmamış olabilir. Ya da aklımızla dalga geçiyorlar. İnşallah ülke topyekün kalkınır. Artık particiliği herkes bir kenara bırakıp halk için çalışmaya başlayın.
    Cevapla
  • Banu 4 yıl önce Şikayet Et
    Burasi lingonun ahirimi kendin de kendin dinle dedigini kim cidiye alir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR