"Mobbing yalanını atanlar kayıp 600 Bin TL'nin hesabını versin"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, basın mensuplarıyla buluştuğu programda mobbing iddialarına yanıt vererek, kayıp ve faturasız işlerin hesabını sordu. Başkan Erdoğan, “Neden sürekli yalanlarla Bigalı hemşehrilerimizi kandıranların hiçbiri Kent Hizmetleri’nin 13 milyon liralık borcunu ağzına almıyor” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2019 14:11 GÜNCELLEME 29.06.2019 14:18 SİYASET
"Mobbing yalanını atanlar kayıp 600 Bin TL'nin hesabını versin"
"Mobbing yalanını atanlar kayıp 600 Bin TL'nin hesabını versin"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga’da görev yapan basın mensuplarıyla Şehir Parkı’nda düzenlenen kahvaltı programında buluştu. Başkan Erdoğan, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorduğu tüm sorulara içtenlikle yanıt vererek, dedikodu ve iddialara değindi. Başkan Erdoğan, “Esnaf sevicilik yapmasınlar. Esnaf dedikleri kendi kurdukları şirketlerdir. Daha dün 4,5 milyonluk faturasız işe, ‘alacağım var’ diyerek gelen başka bir işle birlikte 2 milyon lira daha eklendi. Böylece faturasız borç 6,5 milyon lira oldu. Önce faturasız işlerin ve kayıp 600 bin liranın hesabını versinler” dedi.

 

 

“HİÇBİRİ KENT HİZMETLERİ’NİN 13 MİLYONLUK BORCUNU AĞZINA ALMIYOR”

“Siyaset yapacak kişiler partilerde yapsın dedik. Biz uzun süre takip ve gözlemlerimizi yaparak kimden nasıl daha verim alırız diye planlayarak, ihtiyaçtan dolayı 11 kişinin yerini değiştirmekle ilgili tasarrufumuz oluştu. Özellikle WhatsApp hattımıza gelen şikayetlerle temizlik işlerinde personel eksiğimizin olduğunu belirledik ve bu arkadaşları görevlendirdik. Biz beş yıl Biga’mıza hizmet edeceksek arkamıza bakarak bir şey hissetmememiz lazım. İnandığımız, güvendiğimiz, iş ve hizmet üreteceğimiz kendi ekibimizi kurmamız gerekiyor. Belediyeye gelen farklı görüşten insanlara iyi davranmadığımızı iddia ediyorlar. 55 bin kişi içinden biri gelsin desin ki ben farklı görüştenim diye bana şunu yapmadınız, yada bana bunu dediniz. Yok böyle birşey. Farklı bir şey yaratmaya çalışıyorlar ama ben onların yerinde olsam utancımdan evden çıkamam. Biz borç açıklamamızı birilerini suçlayarak değil, emanet bilinciyle borcumuzu açıkladık. Biz hesap verebilir olacağız dedik ve önümüzdeki yıl yine güncel mali durumu açıklayacağız. Basın açıklaması yaptılar ama sıfırdan kurdukları Kent Hizmetleri AŞ’nin 13 milyonluk borcunu hiç ağızlarına almadılar. Esnaf sevicilik yapmasınlar. Esnaf dedikleri kendi kurdukları şirketlerdir. Daha dün 4,5 milyonluk faturasız işe alacağım var diyerek gelen başka bir firmanın işiyle birlikte 2 milyon lira daha eklendi. Böylece faturasız borç 6,5 milyon lira oldu. Önce bunun ve kayıp 600 bin liranın hesabını verin. Siyaset böyle olmaz. Elle tutulur işlerle karşımıza çıkın. Halkımızın karşısına onları kandırarak, onlara attığınız eften püften yalanlarla ortaya çıkmayın. Mobbing kesinlikle yok. Biz daha çok verimi nasıl artırırız bunun hesaplarını yapıyoruz.”

 

 

“BİRÇOK PERSONELİ KENDİ İŞLERİNE ALET ETTİLER”

“Belediye çalışanları içindeki huzursuzluğu yaratanlar önceki dönem ekipti. Belediye hizmet kurumuydu ve çalışan herkes ekmeğini kazanıyordu. Ama siyasi amaç uğruna, kendi koltuğunu garanti altına almak isteyenler zorlamayla birçok personeli kendi işlerine alet ettiler. İnsanlar ekmeklerinden olmamak için zorla getirtilerek çalışmalara ortak oldu. Ortak olunca da sahada göründü. 31 Mart’ta da farklı bir sonuç çıkınca baskı uyguladıkları belediye çalışanları endişelendi. Çalışanlar, ‘Biz gittik, yürüdük, çalıştık. Değişim oldu. Şimdi gelenler ne yapar’ diye düşündü. İnsanları korku algısıyla yıldırdılar. Ben belediyenin parasıyla maaş veriyorum. Maaşı hak ediyorsa o parayı alacak. Ama hak etmeden o parayı alan varsa da o parayı hak eder pozisyona getireceğiz. Hak etmiyorsa da gereğini yapacağız. Kimseye hak etmediği parayı veremeyiz.

“19 KİŞİYİ AREFE GÜNÜ İŞTEN ÇIKARTARAK BAYRAMI YAŞATMADILAR”

“2,5 ayda iki kişiyi işten çıkarttık. Sözde biri Şehir Parkı’nda çalışıyormuş. Diğeri ise kullanılmayan bir binanın güvenliğini yapıyormuş. Bu arkadaşlara daha önce tutulan tutanaklara ek olarak, üç tutanak daha tuttuk ve gidere yerinde tespitte bulunduk. Noterden ihtarımızı çektik ve cevap gelmedi. Kanuni şartlar oluşmasının ardından iki kişinin çıkışını verdik. 500 çalışanı olan belediyeden sadece maaş alan ama ilgili yerlerinde olmayan iki kişi çıkarılmıştır. Yerleri değiştirilen arkadaşların bulundukları yerde iş yok. Diğer yerlerde ise iş yoğunluğu var. Biz arkadaşlarımızı iş yoğunluğunun olduğu yere sevk ederek belediyemizin daha iyi bir hizmet sağlamasını gerçekleştireceğiz. Mobbing uygulandığını ve esnafa borçların ödenmediğini iddia edenler önce kayıp 600 bin liranın hesabını versin. Yaptıkları basın açıklamasında 2015 yılından bu yana esnaftan toplanan 10-20 liralarla oluşan ve kaybolan 600 bin liraya hiç değinmiyorlar. Bir yıl boyunca bu skandala değinmemişler. Bu çok büyük bir kuşku uyandırıyor. Öte yandan mobbing diyenlerin kendileri Arefe günü 19 kişiyi işten çıkartarak ailelere bayramı yaşatmadı. İşten çıkarılanların hepsi ise AK Partiliydi. Tuncay Gergin kardeşimiz 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda geçirdiği kaza nedeniyle hala evinde tedavi görüyor”

“BİR KİŞİ ÜZERİNDEN KURDUKLARI ŞİRKETLERLE ESNAF SEVİCİLİK YAPIYORLAR”

“Durumlar ölçüsünde borç ödemelerimizi yapıyoruz. Bayramdan önce borcunu istemeyenlere bile ödeme yaptık. Herkesin yanında çalışanı var önümüz bayram diyerek bir miktar ödeme sağladık. Birçok esnafımız da arayarak teşekkür etti. Onlara sorarsan esnafa borçlar ödenmiyormuş. Faturalı ve resmi evrakları olan tüm borçları ödeyeceğiz. Biz geldiğimizden bu yana esnafımıza borç yapmadık. Bizim önümüzdeki tüm borçlar önceki dönem yönetimden kalan borçlardır. Biga esnafıyla zaten iş yapmamışlar. Bir kişi kurdurdukları 11 şirket üzerinden esnaf sevicilik yapıyorlar. Esnafla işi olmayanlar kendileri içinde bir esnaf grubu kurmuşlar. Biz her şeyi yerli esnafımızdan sorarak, pazarlık yaparak, piyasasını araştırarak alıyoruz.”

“BABALARININ MALI GİBİ KULLANDIKLARI SİSTEM 31 MART’TA YIKILDI”

“Çamur at izi kalsın siyasetiyle kimse bir yere varamaz. Bigalı hemşehrilerimiz atılan yalanlara inanmıyor, gerçekleri görüyor. Mobbing yalanları ve ortaya atılanlar alıştıkları sistemlerinin, babalarının çiftliği gibi kullandıkları imkanların, derebeyliğin 31 Mart’ta yıkılmasıyla ortaya çıkan hazmedememizlik ve sancılardır. Belediyeyi emanet bilinciyle aldığını kimse unutmasın. Biz Şehir Parkı’na geliyoruz ve çay içiyoruz. Para almak istemiyorlar ve ödediğimizde tuhaf geliyor. Çünkü önceden başkanı, etrafı içiyordu ve gidiyordu. Bu böyle olmaz. Ben de gelsem, partili de gelse, meclis üyesi de gelse parayı alacaksınız.”

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR