HDP'li vekil: PKK'ya gönül verenlerin oylarıyla o koltuklardasınız!

TBMM'de, HDP'li Fatma Kurtulan, İyi Partili Ağırailoğlu'na yönelik 'İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptığınız ittifakta HDP'nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2019 21:31 GÜNCELLEME 04.07.2019 15:36 SİYASET
HDP'li vekil: PKK'ya gönül verenlerin oylarıyla o koltuklardasınız!
HDP'li vekil: PKK'ya gönül verenlerin oylarıyla o koltuklardasınız!

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti'nin "Ali Kemal Özcan'ın teröristbaşı Öcalan ile İmralı'da görüşmesi" ile ilgili grup önerisi ele alındı. Bu sırada İYİ Parti ve HDP arasında tartışma yaşandı.

 

 

İYİ Partililerin konuyla ilgili çıkışları üzerine söz alan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, İYİ Parti'nin, MHP'den oy devşirmeye dönük bir tutum içinde olduğunu ifade etti.

HDP'Lİ VEKİL: HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARIN OYLARIYLA O KOLTUKLARDA OTURUYORSUNUZ

 

 

"Kürt sorunu gibi önemli bir sorunu böyle terörize, kriminalize eden, HDP'yi farklı şekilde itham eden tutumlarınızdan vazgeçin." diyen Kurtulan, "İYİ Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP'yle yaptığınız ittifakta HDP'nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?" diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Fatma Kurtulan arasında karşılıklı sataşmalar yaşandı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, tartışmaların sürmesi üzerine, birleşime ara verdi.

TWİTTER'DA YORUM YAĞDI

HDP'li Kurtulan'ın İYİ Partililere yönelik bu sözleri Twitter'da da yankılandı.

İşte tepkilerden bazıları:

YORUMLAR 288 TÜMÜ
  • Erol Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha bu başlangıç.Karamanin koyunu sonra çıkar oyunu!!!!
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ''HDP'Lİ VEKİL: HDP VE PKK'YA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARIN OYLARIYLA O KOLTUKLARDA OTURUYORSUNUZ''. Doğru söze ne denir.Teröristin peşinden gidersen zılgıtıda yersin.
    Cevapla
  • slm 4 yıl önce Şikayet Et
    AKLINI KULLAN, bu kadın bunu bağıra bağıra NEDEN söylüyor. Bunu söylemesi kimin işine yarar. MESELA Amacı İstanbul üzerinden Türkiyemizde adli ve siyasi kaos oluşturup provakasyon çıkarmak olabilir mi.?
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli bakmaniza bile dinlemenize bile gerek yok iclerindeki Türk dü$manligi her harf ve kelimede okunuyor.Ve biz bunlara ayrica aylik bile veriyoruz besliyoruz..
    Cevapla
  • URFALI ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP kürdün düşmanıdır büyük şeytan Amerika ve İsrailin dostu olan Pkk nın asıl amacı İslamiyet ten uzak dinsiz Avestacı bir toplum yetiştirmektir ALLAH kafir ve yandaşlarına fırsat vermesin inşallah
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kürdü pkk la bir tutmasınlar yazık günah evlat acısı çeken Kürt Türk vs. şehit ailelerine can dayanmaz buna ama yıllardır şunu anlayamadılar bir gün zarar görürlerse Firavun gibi secdeye kapanırlar ALLAH o canileri affetmez pkk düşman ülkelerin parayla satın aldığı kuklalarıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR