CHP’li Özgür Özel: 15 Temmuz kanlı darbe girişimiydi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan'ı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz için sarfettiği "kontrollü darbe" sözlerinin zıttı açıklamada bulundu. Özel, bütün patilerin ortak tavır sergilemesinin, darbe girişinin püskürtülmesinde etkili olduğunu belirterek, "Bu kanlı bir darbeydi, bazı yerlerde, bazı sözler duyuyoruz, 'tiyatroydu...', tiyatro miyatro değil bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2019 09:26 GÜNCELLEME 12.07.2019 09:34 SİYASET
CHP’li Özgür Özel: 15 Temmuz kanlı darbe girişimiydi
CHP’li Özgür Özel: 15 Temmuz kanlı darbe girişimiydi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meclis Genel Kurulunda olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi yaşadıklarını ve sonraki süreci değerlendirdi.

 

 

14 TEMMUZ GÜNÜ VEKİLLERİN ÇOĞU ANKARA'DAN AYRILDI

"15 Temmuz gecesi neden Mecliste az milletvekili vardı?" sorusunun hep sorulduğunu anımsatan Özel, 14 Temmuz Perşembe günü Meclis Genel Kurulunun kapandığını, milletvekillerinin çoğunun da Ankara'dan ayrıldığını söyledi.

 

 

Özel, kendisinin nöbetçi grup başkanvekili olduğunu, hafta sonu da hayırlı bir iş için Bursa'ya gideceğini, bu nedenle Ankara'da bulunduğunu anlattı.

Bir darbe girişimi olduğu anlaşılınca, Ankara'daki milletvekillerinin Genel Merkeze çağrıldığını,15 kişi olduklarını belirten Özel, durumu kısaca değerlendirdikten sonra "Meclisi açmamız, sahip çıkmamız lazım" kararı aldıklarını ifade etti.

Özel, bunu diğer partilerle hızla görüştüklerini, tüm partiler ve dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın çok olumlu baktığını ve Meclise gelerek, Meclisi açtıklarını anımsattı.

"MECLİS KENDİNİ HEDEF YAPTI"

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meclis o gün demokrasiye sahip çıkarken ne yaptı? Kendi hedef değildi çünkü kapalıydı, ışıkları yoktu, vurulacak hedefler arasında belki yoktu. Çünkü Meclis'te bir ses yoktu, ışıkları yaktı, darbeye direndi ve Meclis kendini hedef yaptı. Demokrasinin karşısındakilerin önüne Meclis kendisini hedef yaptı. Bu arkamızdaki görüntü müzeleşti ve böyle kaldı, kalması lazım. Bir uçak mesafesi düşünülürse, kilometrelerce uzaktan atıyor, sadece 15 metre daha sapsa, belki bir derecenin onda biri kadar aşağı doğru atsa Meclisi vuracak, 16 tane 4'er tonluk avizeler bütün milletvekillerinin üzerine düşecek, kurtulan olması mümkün değil. O kadar gözleri dönmüştü."

"KANLI BİR DARBEYDİ"

Bütün patilerin ortak tavır sergilemesinin, darbe girişinin püskürtülmesinde etkili olup olmadığı sorusuna Özel, "Şüphesiz. Bütün partilerin ortak tavır koyması, açıklamalarını o doğrultuda yapmaları, kendi kitlelerini demokrasinin yanında yer alma konusunda yaptıkları etkili çağrılar son derece önemli oldu" karşılığını verdi.

Özel. Bu kanlı bir darbeydi, bazı yerlerde, bazı sözler duyuyoruz, 'tiyatroydu...', tiyatro miyatro değil bal gibi kanlı bir darbe girişimiydi, rejime, Meclise, ülkeyi yönetenlere, demokrasiye kast ediyordu ve bu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan bir darbe girişimiydi" diye konuştu.

 

YORUMLAR 82 TÜMÜ
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    özgür özel darbe günü piyasada yoktunuz sonra kontrollü dediniz şimdi bal gibi kanlı darbe diyorsunuz hayrdır özel bey ?
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy icin yakinda kabeden foto da paylasirsiniz.
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Darbeyi iki parti puskurttu. Ak parti ve mhp. Chp ve hdp darbenin olmasini bekledi
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bir Allah dediklerine inanılır.Gerisi hakaret,yalan,iftiradan ibarettir.
    Cevapla
  • nadim hatipoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    buna ancak günaydın denir uynında balığa gidelim .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR