Başörtüsünde son sözü o söyleyecek

Yeni anayasa yapmak için kolları sıvayan hükümet, çalışmalarında son aşamaya geldi. Taslakta başörtüsüne ilişkin bir düzenlemenin olup olmayacağı ise henüz belli değil.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 23.12.2007 02:26 GÜNCELLEME 23.12.2007 02:26 SİYASET
Başörtüsünde son sözü o söyleyecek
Başörtüsünde son sözü o söyleyecek

Anayasa taslağı üzerindeki çalışmalar bitmek üzere. Bayram sonrasında AK Parti içinde oluşturulan komisyon, sivil toplum örgütlerinin önerilerini masaya yatıracak.

Sonrasında ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Merkez Yürütme Kurulu'nda anayasa taslağına son şekli verilecek. Taslağın, yılın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.

Yeni anayasada vatandaşlık tanımı değişecek. Buna göre, 'Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin Türktür' ifadesi anayasada yer alacak.

Yeni anayasayla cumhurbaşkanının yetkileri sınırlandırılacak ve cumhurbaşkanına dokunulmazlık getirilecek.

Milletvekillerine sağlanan yasama dokunulmazlığı ise sınırlandırılacak.

Rüşvet irtikap gibi seçilmeye engel suçları işleyen milletvekilleri hakim karşısına çıkarılabilecek. Milletvekilleri tutma ve tutuklama olmadan yargılanabilecek. Yeni anayasa ile milletvekillerine dokunulmazlığının kaldırılmasını isteme hakkı da tanınacak

Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği kamu görevlilerinin dokunulmazlıkları da yeni anayasada sınırlandırılacak.

Kamu görevlilerinin yargılanması için amirinden izin isteme şartı kaldırılıyor. Cumhuriyet savcıları suça karışan kamu görevlileri hakkında kovuşturma yapabilecek.

Anayasa taslağında en çok tartışılan konu ise üniversitelerdeki türban yasağı.

Akademisyenler tarafından hazırlanan metinde üniversitelerde kılık kıyafeti serbest bırakan düzenlemelere yer verildi.

Ancak parti yetkilileri, anayasada kılık kıyafet serbestliğine ilişkin düzenlemenin yer almasına karşı çıkıyor. Bu konudaki son kararı Başbakan Erdoğan verecek.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • mahmut yıldırım 18 yıl önce Şikayet Et
    daha evvel söyledi. peruk taksınlar diyecek. hristiyan olsalardı çözerdi.
    Cevapla
  • TAYFUR OKAN 18 yıl önce Şikayet Et
    yerel seçimlere kadar hallet!. sana delikanlı diyeceğim!
    Cevapla
  • fahriye acun 18 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman söyleyecek. Başörtüsü bu yeni anayasa içinde olacakmı olmayacakmı bu belli değil diyo haber. Ama taslak hala ortada yok kasım 15 dediler yok aralık başı dediler yok bayram öncesi dediler yok taslak ne zaman gelecek önümüze bu konuda çok ağır hareket ediyolar.Tam 6 aydır olmayan anayasa taslağını tartışıyoruz.birde gerçek taslak ortaya çıksa 24 ayda onu tartışırız.Bu ülkenin çok önemli işleri var AKP.
    Cevapla
  • yusuf arslanhan 18 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH. İnşallah çözersinizde milleti bu sıkıntıdan kurtarırsınız islam düşmanları hırslarından kudurur geberirler ha şunuda söyleyeyim sakın Devlet bahçeli gibi sizde başörtüsünü kökünden çözmeyin elinize yüzünüze bulaştıracaksanız kalsın istemiyoruz dünyaya rezil olmayın zaman her şeyi gösterecek görecegiz bakalım
    Cevapla
  • halim yılmaz 18 yıl önce Şikayet Et
    hadi inşallah. hadi başbakanım bitir şu başörtü yasağını benim annem teyzem bunun yüzünden okumadı bari kardeşim kızım okusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR