9 büyükşehir belediyesinin katılacağı bir komisyon kuruluyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında, yerel yönetim mevzuatına ilişkin yapılacak çalışmalar için komisyon kurulması kararları çıktı. Komisyona; 6 bakan, İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları, diğer illerden 6 büyükşehir belediye başkanı ve belli sayıda ilçe belediye başkanı katılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2019 21:28 GÜNCELLEME 11.09.2019 21:37 SİYASET
9 büyükşehir belediyesinin katılacağı bir komisyon kuruluyor!
9 büyükşehir belediyesinin katılacağı bir komisyon kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi.

 

 

KOMİSYON KURULACAK

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında aralarında CHP'li İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları, 6 bakanın ve farklı partilerden belli sayıda ilçe belediye başkanın da yer alacağı bir komisyon kurulması kararı çıktı.

 

 

Toplantının ardından AK Parti'li Gaziantep, Bursa, Malatya ve Kayseri büyükşehir belediye başkanları basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN'DAN "MEYDANLARDA YAPILAN KONUŞMALAR MEYDANDA KALDI" MESAJI

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda yapılan konuşmaların meydanlarda kaldığını belirttiğini ve oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanlarından hizmet beklediğini söylediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir komisyon kurulması talimatı verdiğini bildiren Fatma Şahin, şöyle devam etti:

"Bu komisyonla birlikte Mecliste alınması gereken kararlar varsa bu kararların hızlı bir şekilde alınması için Meclise hızlı bir şekilde yetiştirilmesi, Cumhurbaşkanlığı normunda yapılması gereken ne varsa kendilerinin hızlı bir şekilde bu kararları alacağını, ilgili bakanlıkların da yakın takipçisi olacağını söyledi.

ERDOĞAN'DAN "İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DA KOMİSYONDA OLSUN" TALİMATI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulacak komisyonda 6 bakan, 6 büyükşehir belediye başkanı, Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkanlarının yer alacağını açıkladı ve şunları söyledi:

"İlçe belediyelerinde de bu oluşumun içerisinde yer alması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız irade belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da önümüzdeki hafta muhtemelen davet edecek ve bu çalışma hızlı bir şekilde başlayacak. Bu yapılan çalışma sonrası da Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekirse yasa tasarısı gerekiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın çıkaracağı kararnameler ya da yönetmelikler... Yani burada halkın huzuru, insanlara 'hizmet etmek için mazeret üretmeyin, hizmet üretin' anlayışı içinde ayrım gözetmeden tüm başkanlarımıza fırsat verecek bir yaklaşım sergilendi."

İSİMLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELİRLEDİ

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yaptığı açıklamada, komisyona dahil olacak isimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin belirlediğini ifade etti.

Büyükerşen'in verdiği bilgiye göre, 6 bakan ve İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediye başkanları ile 6 belediye başkanı dahil olacak.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • komuoyusesi.com 4 yıl önce Şikayet Et
    reis belediyecilik kanunu değişmeli koskoca 1 ili bir belediye başkanı eline diline insiyatifine bırakmayın gerekirse belediyelerden sorumlu 1 bakanlık bir müsteşar gibi hesap soran bir kurum yada direk valiye bağlı yada belediyecilik seçimi kaldırılsın bu her parti değişimnde ideolijik saplantılarla muhalif görüşlerle HALK zarar görüyorsa bu konuyu ele almak lazım
    Cevapla
  • .kozan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adana Kozan ilçesinde belediye başkanı olacak tek isim Durmuş Ali yıldız.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem bu sabah halk ekmeği %50 zam yaptı tüm halkımıza duyulur Gercekden her şey çok güzel oluyor insan
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bin Ali YILDIRIM Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun. Kurulacak komisyonun başına geçsin
    Cevapla
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatma Şahin Başkanı urfa ya bekleriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR