Meclisin gündemi yargı reformu olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yargı alanında önemli düzenlemeler içeren paketin 1. ayağını, MHP'nin ardından CHP ve İYİ Parti gruplarına da iletti - Gruplara iletilen yargı paketi aralarında Pasaport, Avukatlık, Noterlik, Yükseköğretim, Hakimler ve Savcılar, Terörle Mücadele, Türk Ceza, Ceza Muhakemesi, Çocuk Koruma kanunlarının da bulunduğu 15 kanunda değişiklik yapıyor

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2019 15:13 GÜNCELLEME 23.09.2019 15:14 SİYASET
Meclisin gündemi yargı reformu olacak
Meclisin gündemi yargı reformu olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yargı alanında önemli düzenlemeler içeren teklif taslağını, MHP'nin ardından CHP ve İYİ Parti gruplarına da iletti.

 

 

Muş, 20 Eylül'de paketi MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'a iletmişti. Muş, bugün de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ile de ayrı ayrı görüşerek, paketi sundu.

Parti gruplarının değerlendirmesinin ardından pakete son şekli verilerek, TBMM Başkanlığına sunulacak. Teklif 1 Ekim'de Meclisin açılmasıyla komisyon gündemine gelecek.

 

 

Aralarında Pasaport, Avukatlık, Noterlik, Yükseköğretim, Hakimler ve Savcılar, Terörle Mücadele, Türk Ceza, Ceza Muhakemesi, Çocuk Koruma kanunlarının da bulunduğu 15 kanunda değişiklik yapan "Yargı reformu stratejisi" başlıklı 1. pakette, mevcut düzenlemeler ile yapılması planlanan yenilikler yer alıyor.

 67 sayfadan oluşan paket, toplam 15 kanunda değişiklik öngörüyor. Gruplara iletilen yargı paketi, Pasaport Kanunu, Avukatlık Kanunu, Noterlik Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun, İdari Yargılama Usulü Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu, Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Çocuk Koruma Kanunu, Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da değişiklikler yapıyor.

 

YORUMLAR 3
  • Hukuk ogrencisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu yil.hukuk.1.sinif ogrencisiyim.bu yargi reformu cikmadan once egitime basladim.bu sinavdan bizimde muaf olmamiz gerektigini dusunuyorum.bu tarihin 1.08.2019 degil.eylul olmasi gerekir.bizim sinav kaydimiz baslamadan 15 -20 gun onceden kayit yapanlarin muaf tutulmasi bizi cok.magdur eder.ben ve benim gibi bu sene hukuk.fakultelerine kayit yapan.ogrenciker de sinavdan muaf tutulsun.sayin buyuklerimiz bizim sesimize de kulak verin.
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    yargı reformu derken,son zamanlarda gerek ev,gerek sokak hayvanlarına yapılanları unutmaz,hayvanları koruyacak caydırıcı bir yasada çıkarırlar sanırım.öyleki son zamanlarda yaşananlar dünyanın en ilkel ülkelerinde bile yaşanmamıştır,ne demek sokak hayvanlarının gözünü oymak,ayağını kesmek,Afrika yamyamları bile hayvanlara bu kadarını yapmaz.
    Cevapla
  • Almancı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence idam cezasını içeren yeni bir paket ile millete sunulmalı! Referandum istiyoruz!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR