Pentagon'a, Türkiye'nin operasyon ihtimali soruldu! İşte gelen cevap!

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryder, Türkiye'nin talepleri yerine getirilmediği gerekçesiyle Suriye'nin kuzeydoğusuna müdahale etme ihtimaline ilişkin sorular üzerine, 'Güvenlik mekanizmasını uygulamaya devam ediyoruz. İlerleme kaydetmeye devam ediliyor.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2019 22:40 GÜNCELLEME 03.10.2019 22:41 SİYASET
Pentagon'a, Türkiye'nin operasyon ihtimali soruldu! İşte gelen cevap!
Pentagon'a, Türkiye'nin operasyon ihtimali soruldu! İşte gelen cevap!

Albay Ryder, Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

"TÜRKİYE OPERASYON YAPARSA, GÜVENLİK MEKANİZMASI İŞLER Mİ?"

Güvenli bölge konusunda taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna müdahale etmesi durumunda iki ülkenin üzerinde mutabakata vardığı güvenlik mekanizmasının işlerliğinin olup olmayacağına yönelik bir soruya, Albay Ryder, "Güvenlik mekanizmasını uygulamaya çalışıyoruz. Bu noktada ilerleme kaydetmeye devam ediliyor." yanıtını verdi.

 

 

"TÜRKİYE'DEN YAPILAN AÇIKLAMALARA CEVAP VERMEYECEĞİM"

Ryder, Türkiye'den yapılan açıklamalara yanıt vermeyeceğini ifade ederek, iki ülke güvenlik güçlerinin şu ana kadar 7 hava keşif devriyesi ve 2 müşterek kara devriyesi gerçekleştirdiğini ve gelecekte daha çok devriye için planlama yapıldığını söyledi.

"YPG SİPERLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDİYOR! YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Terör örgütü YPG/PKK'nın bölgedeki siperlerini kaldırmaya devam ettiğini belirten Ryder, "Türk müttefiklerimizle sadece onların meşru güvenlik kaygıları için değil aynı zamanda DEAŞ'ın geri gelmemesi ve kalıcı olarak yenilmesi için de yakın çalışmak istiyoruz. Yapılacak daha çok iş olduğunun farkındayız ancak ilerleme kaydettiğimiz konusunda güvenimiz tam." diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BÖLGEYE MÜDAHALE İHTİMALİ

Türkiye'nin bölgeye müdahale etme konusunda bir belirti görüp görmediklerine ilişkin bir soruya Ryder, Suriye'de tek odaklandıkları şeyin sadece DEAŞ'ın geri gelmesini engellemek olduğu cevabını verdi.

Albay Ryder, "Türk müttefiklerimizle koordineli çalışma ve diyaloğun, başarının anahtarı olduğuna inanıyoruz." dedi.

"YPG BU ALANLARDAN NE ZAMAN ÇIKACAK" SORUSU

AA muhabirinin "Güvenlik mekanizması alanı sadece Tel Abyad ve Ayn el-İsa'yı kapsıyor ve YPG halen sınır boylarında güçlü olduğu bölgelerde varlığını sürdürüyor. Bu bölgelere ne zaman müdahale edeceksiniz ve YPG bu alanlardan ne zaman çıkarılacak?" sorusuna Ryder, "ABD ile Türkiye belirli bir alanda birlikte çalışma konusunda mutabık kaldı. Devam eden bir diyalog olduğunu biliyorum. Gelecekte bu konuda yapılacak bir duyuru olursa yaparız." yanıtını verdi.  

KAYNAK : AA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • yorumsuz 4 yıl önce Şikayet Et
    "Gelecekte bu konuda yapılacak bir duyuru olursa yaparız."
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd = zulüm, kan, düşmanlık, ihanet, kölelik, sömürgecilik, terörist
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörün hamisi abd... Mutabık olsak pkk ve bağlı teröristler o an bırakır gider. Hala orada durmaları arz-ı mev ud planı içindir.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bakın petrol metrol boş..dünyanın sonu geliyor gelecek yüzyıllarda en önemli şey enerji değil sudur.enerjisiz yaşarsın ama susuz asla ...Allah trafından kutsal sayılmasıın tek nedenikıyamete kadar çekilmeyecek tek su FIRATTIR. nasa bunu biliyor ve 100 yılık tahminler yapıyorlar.zemzemin ana kaynağıda fırattır.FIRATIN ALTINDA ALTINMADENİ VARDIR HADİSİkıyamete yakın çıkıcaktır denmesi suyun değerini anlatır UYAN türkiyem
    Cevapla
  • kalem 4 yıl önce Şikayet Et
    sen bu konuşmalarla ancak kendi halkını kandırırsın. senin zavallı saf halkın sizin her dediğinize inanıyor ne derseniz hepsini yutuyor. senden asker değil ancak ve ancak tiyatrocu olur. yakında suriye ile ilgilide bir film çeker kendi halkınızı kandırır kendinizi de dünyayı kurtarıyormuş gibi gösterirsiniz. Afganistan da abd askerleri talibanın kendilerine saldırmayacağını bildiği halde korkudan zırhlı araçlardan kafalarını dışarı çıkaramıyorlardı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR