Erdoğan'dan son dakika Münbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, Münbiç ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.10.2019 23:47 GÜNCELLEME 16.10.2019 09:40 SİYASET
Erdoğan'dan son dakika Münbiç açıklaması
Erdoğan'dan son dakika Münbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MÜNBİÇ SORUSUNA CEVAP

"Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil." diyen Erdoğan, "Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli. Yani bizim onlara söylediğimiz “Burada YPG/PYD kalacak mı kalmayacak mı?” Sayın Putin'e de ben bunu söyledim. Eğer terör örgütlerinden Münbiç'i temizliyorsanız, buyrun buranın bütün lojistiğini siz sağlayın veya rejim sağlasın. Ama yok bunu böyle yapmayacaksınız, oradaki aşiretler bize 'gelin bizi kurtarın' diyor. Çünkü Münbiç'in tamamına yakını yüzde 85-90’ı Arapların. Kürtlerin değil." ifadelerini kullandı.

'CEVABINI NE PUTİN'DEN ALDIK, NE DE REJİM'DEN BÖYLE BİR ŞEY BİZE ULAŞTI'

Başkan Erdoğan sözlerine, '' Fakat şu ana kadar böyle bir şeyin cevabını ne Sayın Putin'den aldık ne de rejimden bize böyle bir şey ulaştı. Kobani'ye gelince, biliyorsunuz daha çok Kürtlerin bulunduğu bir yerdi. Sayın Obama döneminde bir gece beni aradı ve 'Bize yardım edin, Kobani'yi bizim almamız gerekiyor. Oradaki insanları bu teröristler öldürüyor' dedi. 'Siz ne yapacaksınız' dedim. Dedi ki 'Biz şu an oraya silah, mühimmat desteği vereceğiz' dedi. 'Kime vereceksiniz?' diye sordum. 'Orada yaşayanlara' dedi. 'Orada yaşayanlar bu silahı, mühimmatı kullanabilecek konumda mı?' diye sorduğumda ise 'Onu bilemem' dedi. Ve maalesef o gece bize dürüst davranmadı. Sabaha doğru uçakla oraya silah, mühimmat, araç, gereç her şey indirdiler. Daha sonra biliyorsunuz biz bunu video kayıtlarıyla zaten bütün dünyaya da tanıttık. Peki ne oldu? Oradaki mücadelenin sonucunda 300 bin civarında orada yaşayan Kürtler bizim topraklarımıza geldi. Şu an 300 bin Kürt, Kobanili bizim topraklarımızda yaşıyor. Fakat tabi Batı bunu asla konuşmuyor. Güya biz Kürtleri asıyoruz, kesiyoruz, öldürüyoruz. Öyle bir şey yok. Dolayısıyla Kobani ile ilgili sayın Trump'ın akşamki ifadesi 'orayı vurmayın'. Biz dedik orada sadece şöyle bir çevreleme harekatı yapmış durumdayız. Kobani'nin içiyle şu anda ciddi manada ilgilenmiyoruz. “Ancak farklı bir gelişme olursa tabi ki buna müdahale edilebilir” dedik diye devam etti.

 

 

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Mümbic i onlara Ruslara neden birakalim orasi icin ABD leri ile senelerdir ugrastik sim di de Ruslara yani irana hediye edelim Ekonomide oraya ihtiyacimiz var.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölümden öte yol yok. Ölmek var dönmek yok.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    sümer yazıtlarında kut devletinden bahsediliyor bunlar TÜRK . lütfen çalışkan cesur ve dürüst bir tarihçi K. TÜRK lerinin ne olduğunu araştırabilir mi? kürtlerin çoğunluğu aynı yerden geliyor.
    Cevapla
  • Kfjfkhöjş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejim istiyorsa rakkayı hasekeyi vs güneydeki pkkpyd yerlerini alsın.Hazıra konmasın.Yazık askerin bunca çabasına.
    Cevapla
  • Atarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya abi bırakın rejim alsın, bizim derdimiz rejimle değil. Biz PKK'nın hiçbir şehri veya ilçeyi yönetmesini istemiyoruz. Eğer Münbiç'te yönetim rejimde kalacaksa alsınlar. Güvenli bölgeyi Fırat'ın doğusuna da gayet tabi kurabiliriz. Başka şehirlere odaklanın biz de daha fazla şehit vermeden bir an evvel bitiririz. Bir de Rusya ile kötü olmaya gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR