CHP'li Erdal Aksünger, skandal sözlerini böyle savundu!

"PYD terör örgütü değildir" ifadeleri nedeniyle büyük tepki toplayan CHP'li Erdal Aksünger yeni bir açıklama yaparak PYD'nin terör örgütü olmadığını savunmaya devam etti. Ayrıca, Erdal Aksünger hakkında CHP yönetiminin inceleme başlattığı iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2019 23:45 GÜNCELLEME 26.10.2019 11:54 SİYASET
CHP'li Erdal Aksünger, skandal sözlerini böyle savundu!
CHP'li Erdal Aksünger, skandal sözlerini böyle savundu!

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, büyük tepki toplayan "PYD terör örgütü değildir" açıklamasıyla ilgili konuştu.

CHP'nin, kendisiyle ilgili inceleme başlattığı haberlerine dair kendisine ulaşan resmi bir yazı olmadığını belirten Aksünger, "PYD 2003'te Esad döneminde daha böyle konular yokken bir parti olarak kurulmuş. Daha sonrası itibariyle PYD Türkiye'deydi zaten. Buradaki amaç sadece linç etmek ve iktidarın oyunlarına gelmekten başka bir şey değil. Şu an linç yapmaya çalışıyorlar. Parti eğer soruşturma açıyorsa parti de katılıyor demektir." ifadelerini kullandı.

ERDAL AKSÜNGER NE DEMİŞTİ?

Katıldığı TV programında Aksünger, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG için 'terör örgütü değildir' açıklaması yapmıştı.  Ahmet Hakan'ın açık açık olarak sorduğu "YPG terör örgütü mü?" sorusuna Erdal Aksunger, "PKK terör örgütüdür, PYD benim gözümde terör örgütü değildir" diye cevap vermişti.



İNCELEME BAŞLATILDI İDDİASI

CHP eski Milletvekili Erdal Aksünger, katıldığı bir televizyon programında PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG/PYD terör örgütü için, "PYD benim gözümde terör örgütü değildir." ifadelerini kullanmıştı.



CHP yönetimi, Aksünger'in bu sözlerinin ardından inceleme başlatıldığı iddia edildi. Erdal Aksünger'in uyarı cezası alacağı iddia ediliyor.

 

 

YORUMLAR 104 TÜMÜ
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp ihanet içinde yetkililer buna bir el atması gerekir yoksa daha kötü sonuçları olucaktır.Halk bunların ne mal olduğunu görmüyor izlemiyor devlet bunlara el atması gereklidir.Bekamız için en başta bu ahlaksızların teröristlere can suyu taşımalarına bir el atılması gerekir
    Cevapla
  • sami33 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük önder Atatürk hayatta olsa bu chp yönetimini ve vekillerini egeden denize dökerdi.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    hdp li kadın demişti biz sırtımızı ypg ye dayadık demişti abi sen arkanı nereye dayadın o zaman
    Cevapla
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve bunun gibilere oy verenleri topraklarımızdan 30 km dışarı atmak gerek savunduğu pkk nın yanına.
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    klçdrğlı da ypg yi terör örgütü saymıyor zaten ve yazıkki ana müh. partisi hdpkk ya teslim olmuş durumda . öyle görünüyor. yazık çok yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR