Erdoğan açıkladı: Olay ciddi boyutlara gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Bağdadi'nin eşinin yakalanması ile ilgili "Olay ciddi boyutlara doğru gidiyor. Bağdadi'nin yakın çevresi ülkemizi hedef aldı. Bunlar ülkemize gelmenin gayreti içinde. En son Azez’de ablasının eşinin ve çocuğunun yakalanması vardı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2019 10:38 GÜNCELLEME 07.11.2019 11:22 SİYASET
Erdoğan açıkladı: Olay ciddi boyutlara gidiyor!
Erdoğan açıkladı: Olay ciddi boyutlara gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  resmi temaslarda bulunmak için Macaristan'a gidiyor. Erdoğan.ziyaretinde Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'le görüşecek ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile 'Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' toplantısına başkanlık edecek. Ziyareti öncesinde havalimanında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdadi'nin eşinin yakalanması ile ilgili "Olay ciddi boyutlara doğru gidiyor. Bağdadi'nin yakın çevresi ülkemizi hedef aldı. Bunlar ülkemize gelmenin gayreti içinde. En son Azez’de ablasının eşinin ve çocuğunun yakalanması vardı" dedi.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

Türkiye ve Macaristan arasındaki stratejik işbirliğinin ilerletilmesine yönelik atılması gereken adımları değerlendireceğiz. Temaslarımız çerçevesinde Macaristan ile kara yolu taşımacılığı sosyal hizmetler ve uzay alanlarındaki işbirliğini öngören 10 anlaşma imzalanacak. Yuvarlak masa toplantısına da başkanlık edeceğiz.

TERÖRİSTLERİN HAMİLİĞİNİ YAPANLARI UNUTMAYACAĞIZ

 

 

Barış pınarı Harekatı ülkemizin gerçek dostlarını görme fırsatı vermiştir. Tüm dost ülkelere teşekkürlerimi sunuyorum ülkemizin yanında duran tüm ülkeleri hayırla yad edeceğiz.Teröristlerin hamiliğini yapanları da unutmayacağız.Ülkemiz barış pınarı harekatı ile 8 yıllık planları sadece 8 günde paramparça etmiştir.Türkiye ile hesaplaşmaya çalışılmasının gerisinde ülkemizin bu başarısı vardır.

TRUMP GÖRÜŞMESİ

Muhalefette ben başından itibaren ben Sayın Bahçeli’nin duruşunu attığımız adımlara verdiği desteği şükranla yad etmek durumundayım. Çünkü gün bir ve beraber olma dayanışma günüdür.Amerika seyahatimin iptal edilmesi konusuna yönelik bu konuda da biz müsaade etsinler de gidilmesi mi gidilmemesi mi faydalı bu konuları geniş kapsamlı değerlendirme fırsatını ekibimle buldum. En son dün akşamki telefon görüşmesinden sonra gitme kararını verdik. Siyasette bir şeyi hatırlatmak isterim bizim için en önemli hüküm bütün işlerinizde istişareye önem vermek. Şu andaki ziyareti çok farklı bir dönemde yapıyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nın olduğu bir dönemde yapıyoruz bunu.

TERÖRİSTLER BÖLGEDEN ÇIKMIŞ DEĞİL

Bu görüşmeleri yaparken bir taraftan malum YPG/PYD/DEAŞ/PKK bunların buradan çekildiği sözünü 120 saat içerisinde bize verenler şu anda bunu gerçekleştirmiş değil. Rusya ile yaptığımız mutabakatta da 150 saat geçti şu an itibariyle o bölgelerden de teröristler çıkmış değil Şu anda hala teröristler Suriye Milli Ordusu'na saldırıyor. Suriye Milli Ordusu da aynı şekilde onlara misliyle cevap veriyor.

SURİYE MİLLİ ORDUSU'NDAN 11 ŞEHİT VAR

Bu sabah Suriye Milli Ordusu'nda 11 şehit var. Karşı tarafta da ondan çok daha fazlası öldürüldü. Sayın Akşener'in talebini doğru bulmuyorum bu adımı atmak durumundayız bu görüşmeleri asla kesemeyiz. Şahsımla olmasa bile burada Amerika dışı bazı ülkeleri konuşuyorum bunlara da ilgili bazı birimlerimizin elemanlarını göndermek suretiyle onlarla bile bu görüşmelerimizi yapmak durumdayız.

BAĞDADİ'NİN EŞİNİN YAKALANMASI

Olay ciddi boyutlara doğru gidiyor. Bağdadinin yakın çevresi ülkemizi hedef aldı. Bunlar ülkemize gelmenin gayreti içinde. En son Azez’de ablasının eşinin ve çocuğunun yakalanması vardı.Biz bu yakaladıklarımızı kendi geri gönderme merkezlerimize alıyoruz. Ve bu merkezlerde duracaklar. Adalet bakanlığımız ne karar verecek bunu göreceğiz.Bir eşinin aynı şekilde 1- 1,5 yıldır elimizdeydi.Olay daha da genişledi gelişti. Şimdi sayı çift haneli rakama doğru gidiyor. Bakıyorsunuz bunun içinde tüm yakınlarının olduğunu görüyoruz. Açıklamayı doğru bulmuyorum her şey net hale gelsin bunların açıklamasını inşallah yapacağız.Bağdadi’nin eşinin yanından DNA’sı doğrulanmış çocuğunun da olması bizim için önemli bir hassasiyet kesbediyor.Sorgulamayı derinleştirmek durumundayız ki yanlışa düşmeyelim.

DÜRÜST OL KILIÇDAROĞLU

Bugüne kadar Türkiye'ye giriş yasağı konulan DEAŞ'lıların sayısı 76 bin. Bunu Bay Kemal bilmez. Sınır dışı edilen DEAŞ'lıların sayısı 7 bin 550, hapisanelerimizde şu anda bin 149 DEAŞ'lı militan var. Bunlar mücadele değil mi? Attığımız kararlı adımlar değil mi? Ama o bunları da kabul etmez. Suriye'deki DEAŞ kamplarından kaçıp ülkemiz tarafından yakalanan DEAŞ'lı sayısı 270. Bunlar DEAŞ'la mücadele değil mi? Sayın Kılıçdaroğlu dürüst ol, adil ol ve şu anda Türkiye'nin vermiş olduğu bu mücadeleyi takdir etmesini bil.

MUTABAKATTAN GERİ ADIM ATMAYIZ

Mutabakattan geri adım atmayız. Şu anda dün gece Sayın Trump ile görüştük bu ara Sayın Putin ile durum değerlendirmesi için görüşeceğim. Amerike seyahatimde de aldığımız mesafeyi Sayın Trump ile değerlendirme fırsatı bulacağız.''

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    rusayayla ve amerika ile mutabakat imzalandı mı tamam mı 485 km x33km tamam mı ok.amerikada nekaldı? gönder suriyelileri., topraklarına.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hemen olmuyor o işler suriyelilerin hepsi sınırdaki köylerden gelmedi evi barkı olan gidiyor zaten çoğu teröristlerin olduğu yerden gelmiş teröristlerin Anne ile çocuğunu öldürüp evi ateşe verdiği videoyu izlemedin herhalde nasıl diliniz varıyor gitsinler demeye onları ölüme göndermek içinizi rahatlatacakmi acaba el insaf zamanı gelince gidecekler onlarda bizim söylediğimiz sözlerin altında kalmaktan ezilmekten hoşnut olduklarını hiç zannetmiyorum el insaf
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu ve Dürüstlükmü? İki dağ bir araya gelse bile Kılıçdaroğlu ve CHP, lilerde Dürüstlük bir araya gelmez!. :)
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler çıkmamışsa çıkartalım operasyonlar devam edilmeli barış pınarına devam teröristlerin hamileri zaman istedi verildi türün anladığı dil silah
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal dürüstlüğü teröristlere karşı yapıyor bunun mayasında ülkesine milletine destek yok...dürüst olsaydı zaten chp nin başında olmazdı..inanın kemal ülkemizin bölünmesini dört gözle bekliyor..1915 te halkımızı camilerde yakan ermenilerin zihniyeti ve kanını taşıyor...yüzsüz yalanci adam..yalancıydı namus sözü verdi tutmadı..bay kemal sözünü tutda namusunu kurtar..anlayana
    Cevapla
  • antepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu ve dürüstlük yan yana zor zorlasan da zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR