İşte Cumhur İttifakı’nın son oy oranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısında seçimlerden Türkiye’nin yürüttüğü harekâtlara, NATO üyeliğinden dış politikaya kadar pek çok başlığı içeren yeni bir anket masaya yatırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2019 08:43 GÜNCELLEME 09.12.2019 08:43 SİYASET
İşte Cumhur İttifakı’nın son oy oranı
İşte Cumhur İttifakı’nın son oy oranı

MKYK toplantısında KONDA’nın yaptığı anket sonuçları da paylaşıldı. Ankete göre, AK Parti’nin oyu yüzde 26,8, MHP’nin oyu yüzde 8,7 iken; CHP’nin oyu yüzde 15,5, İYİ Parti’nin ise yüzde 9,1. HDP’nin oy oranı yüzde 6; kararsız olan ve “oy kullanmam” diyen seçmenin oranı ise yüzde 33 olarak belirtildi. Kararsız ve oy kullanmayacağını söyleyen seçmenin partilere dağıtılması hâlinde AK Parti’nin yüzde 40 ve MHP’nin yüzde 12,9 oy oranı ile Cumhur İttifakı’nın toplamda oy oranını yüzde 52,9’a yükselttiği kaydedildi.

ERDOĞAN'IN KARNESİNDE 1.5 PUANLIK ARTIŞ

Ankette vatandaşa “Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirme şekli açısından Recep Tayyip Erdoğan’a ne not verirdiniz?” sorusu soruldu. Anket sonucunda Erdoğan’ın karne notunda 1,5 puanlık artış yaşandığı, bu artışın temel sebebinin Barış Pınarı Harekâtı ve sonrasında yaşanan siyasal ve diplomatik gelişmeler olabileceği belirtildi.

BARIŞ PINARI'NA TAM DESTEK

Halkın yüzde 29’u Türkiye’nin dış politika yürütürken öncelikli olarak Müslüman ülkelerle, yüzde 20’si tek başına, yüzde 20’si de Türk Cumhuriyetleriyle hareket etmesini istiyor.
Vatandaşların yüzde 53’ü Barış Pınarı Harekâtı’nın kesinlikle doğru bulduğunu söylerken, Türkiye’nin NATO üyeliğinin devam etmesinden yana fikir belirtenlerin oranı yüzde 50’de kaldı.

TÜRKİYE GAZETESİ

 

 

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef milletimiz en ufak bir krizde direk partisini satatar bu sebeple müfettişler kurup devlet dairelerinde harcanan paraların kuruşu hesaplanmalı şua. Denetim yeterliliği 100de 10da bunu 100de 100 yapmalı hükümet vatanını seven müfettişler almalı her kurumu didik didik incelemeli
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    herkesi kendin gibi particimi saniyorsun? insanlar istikrara oy veriyor partiye degil..demekki birseyler yolunda gitmiyor
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izni ve inayeti ile Cumhur ittifakının oy oranı % 60 lardan aşağı düşmez ekonomi çok iyi, dünyada dize getirilmemiş güç, bizden çekinmeyen ülke kalmadı, silah sanayisinde yerlilik Yüzde 70 lerde bu abd de bile yok daha ne olsun Allah nankörleri sevmez Cumhur ittifakı inşaAllah 2028 e kadar yola devam edecek sonra Reis derseki yeter başkasına şans verelim o zaman Allah bilir Allah büyük Reis varoldukça Akparti iktidarı ve halkın teveccühü varolacaktır BiznaAllah
    Cevapla
  • EMİN 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT sorunu bu yarışın Galibini belirler. Görmezden gelinmesi daha büyük kayıplara yol açar.
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    eyt demek ülkenin sonunu erken getirmek demek bu cahillikten vazgeçin artık
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    EYT için müjdeli haberler bekliyoruz.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülke batacağına EYT'niz batsın. Yok öyle 40 yaşında emekli olup 40 sene maaş almak.
    Cevapla
  • 43Qtahya 4 yıl önce Şikayet Et
    AKParti oylarının neden düştüğünü iyi araştırmalı oy atmayan küsen destekçilerinin sorunlarına onarıcı bir şekilde el atmadıkça oylar artmayacak çünkü AKPartiye daha önce oy vermemiş olanlar AKPartiye ağzıyla kuş tutsa oy vermiyor, daha önce oy vermiş ama kızdırılmış küstürülmüş olanların oyları hedeflenmeli.
    Cevapla
  • Irfan ekiz 4 yıl önce Şikayet Et
    1970 1980 arası doğanları artık gönlünü alamaz atı alan üsküdarı geçti iyi bir lider bulan kayar o tarafa
    Cevapla
  • küçük esnaf 4 yıl önce Şikayet Et
    yayınlayacaklarını bilsem sana liste yapardım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR