Türkiye bu habere kilitlendi! Tarih öne çekildi, flaş talimat

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Libya tezkeresi hakkında önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanlığından partinin milletvekillerine iletilen son dakika bilgilendirilme metninde, Libya'ya asker gönderilmesini içeren tezkerenin 30 Aralık Pazartesi günü Meclis'e sunulabileceği, Genel Kurul'un ise 2 Ocak'ta toplanmasının beklendiği, bu sebeple, vekillerin o tarihte Genel Kurul'da hazır bulunmaları istendi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.12.2019 11:01 GÜNCELLEME 30.12.2019 13:37 SİYASET
Türkiye bu habere kilitlendi! Tarih öne çekildi, flaş talimat
Türkiye bu habere kilitlendi! Tarih öne çekildi, flaş talimat

AK Parti Grup Başkanlığı tarafından partinin milletvekillerine gönderilen son dakika bilgilendirme metninde, "Libya ile yürütülen müzakereler çerçevesinde gündemdeki Libya Tezkeresi'nin 30 Aralık 2019 Pazartesi günü Meclis'e gelmesi muhtemel olup; görüşmelerini yapmak üzere Genel Kurul'un 2 Ocak 2020 Perşembe günü saat 14.00'de toplanması söz konusu olabilir. Bu nedenle; tüm milletvekillerimizin programlarını buna göre yapmaları ve belirlenecek gün ve saatte Genel Kurul'da bulunmaları hususunda hazırlıklı olmalarını rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

 

TÜRKİYE İLE LİBYA ARASINDA MUTABAKAT: TÜRK ASKERİ TRABLUS YOLCUSU

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmayla bu iki ülke, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın planlarını altüst etmişti.

TARİH 8 YA DA 9 OCAK DİYE AÇIKLANMIŞTI

Erdoğan, Trablus hükümetinin istemesi halinde Mehmetçiğin gönderileceğini duyurmuştu. Libya hükümetinden ise resmi talep geldi. Cumhurbaşkanı da, AK Parti İl Başkanlı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 8 ya da 9 Ocak 2020 tarihinde Meclis'e tezkerenin getirileceğini açıklamıştı.

Canlı yayında Osmanlı üzerinden Türkiye'ye saldırdı: Erdoğan ateşle oynuyor

YUNAN İSİM KÜSTAHLAŞTI

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Miltiadis Varvitsiotis, dün katıldığı bir radyo programında skandal ifadeler kullanmıştı. Türkiye'nin Libya'ya asker göndereceğinin sorulması üzerine, "Erdoğan riskli davranıyor. Böyle bir hareket, Türkiye'nin daha büyük bir şekilde izole edilmesini sağlar" diyen Varvitsiotis, Erdoğan'ın "ateşle oynadığını" belirterek, "Bu Neo-Osmanlı yayılmacılığına her yerden kınamalar geliyor. Erdoğan ateşle oynuyor ve sadece Yunanistan'dan değil, uluslararası tüm aktörlerden tepki görüyor" ifadelerini kullanmıştı.

İHA'LAR GÖNDERİLDİ

Türkiye hem kendi hem de KKTC'nin haklarını korumak için Doğu Akdeniz'de öenmli adımlar atıyor. Libya ile yapılan anlaşmanın ardından, İHA'lar Kıbrıs'taki üssü gönderilmişti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat muhtırasına karşı olduklarını ancak bunun savaş gemileri gönderecekleri anlamına gelmediğini söylemişti. Katz, "Yapılan mutabakata karşıyız. Bu anlaşmayı yasa dışı görmemiz Türkiye'ye savaş gemileri göndereceğimiz anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hasım olarak görüyoruz. Ancak İsrail de NATO üyesi olan Türkiye de bir çatışma istemiyor" demişti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni tarihten silmek yarım saatimizi alır. İstersen bir dene
    Cevapla
  • Hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    2020 ye sarkmamalı. Bir an önce libya da olunmalı. Suriye de geç kalmak nelere nedenboldu. Arrık hızlı hareket edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    geç kalmamızın nedeni mit tırlarının durdurulmasıdır içimizdeki hainlerin işi şimdide chp,ip,hdp, kuyrukları saadet partisi engellemeye çalışıyorlar Türkiyen in yararına ne varsa istemezüüük diye karşı çıkıyorlar ALLAH onlara hiç fırsat vermeyecek boşuna debeleniyorlar
    Cevapla
  • Havlama 4 yıl önce Şikayet Et
    Gönder gemileride bak ne oluyor gör çocuk katili israil
    Cevapla
  • Mehmet Boyraz 44 4 yıl önce Şikayet Et
    Dirilis
    Cevapla
  • şeref yenioğlu .. 4 yıl önce Şikayet Et
    israil türkiyeyi filistinemi benzetti cesareti varsa saldırsın denesin ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR