Erdoğan ile o vekil arasında çarpıcı diyalog: Evine gelip bakacağım, gerekirse ben yıkarım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 56 vekille bir araya geldiği toplantıda birçok konu hakkında tespitlerde bulundu. Ordu'da yıkılmayan bir bina için esprili yaklaşım sergileyen Erdoğan'ın, bir vekilin Üsküdar'daki hasarlı evi için "Gelip bakacağım. Gerekirse ben yıkarım" diye ikinci bir espri yaptı. Ekonomiye ilişkin ise "Ekonomideki iyileşmeleri ve alının tedbirler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak" dediği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2020 06:32 GÜNCELLEME 07.02.2020 13:10 SİYASET
Erdoğan ile o vekil arasında çarpıcı diyalog: Evine gelip bakacağım, gerekirse ben yıkarım
Erdoğan ile o vekil arasında çarpıcı diyalog: Evine gelip bakacağım, gerekirse ben yıkarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi. Parti genel merkezinde düzenlenen ve 56 milletvekilinin katıldığı 3 saat 15 dakikalık istişare toplantısında Erdoğan, katılımcıları tek tek dinleyerek notlar alıp, talimatlar verdi.

 

"O BİNAYA NE OLDU? DAHA YIKILMADI MI?"

Zaman zaman renkli diyalogların da yaşandığı buluşmada Ordu sahil kenarına bittiğinde 17 katlı olacak inşaat da gündeme geldi. Kentin silüetini bozduğu gerekçesiyle belediyenin başvurusu üzerine geçen yıl temmuz ayında mahkeme kararıyla durdurulan bina için Erdoğan’ın "Bina ne oldu? Daha yıkılmadı mı?" diye sorduğu öğrenildi. Binanın yıkılmadığı cevabını alması üzerine Erdoğan’ın yıkılması konusunda talimat verdiği ve "Bana günübirlik Ordu yaptıracaksınız" esprisi yaptığı öğrenildi.

 

BÜROKRASİDE ENGELLER

Toplantıda bürokratik engellerle ilgili değerlendirme yaptığı öğrenilen Erdoğan’ın, "Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise bunun gereği yapılsın" ifadesini kullandığı belirtildi.

PATENTİ BANA AİT

Toplantıda Kanal İstanbul konusu da gündeme geldi. Bir milletvekilinin "Sayın Cumhurbaşkanım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Kanal İstanbul’a yönelik eleştirilerine siz cevap vermeyin" demesi üzerine Erdoğan’ın "Patenti bana ait. Onu konuşmayacağım da neyi konuşacağım" dediği öğrenildi.

EKONOMİ BAŞLIĞI

Ekonomiye ilişkin de tespitlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Ekonomideki iyileşmeleri ve alının tedbirler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak" değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

"GEREKİRSE BEN YIKARIM"

Toplantıda Elazığ ve Manisa başta olmak üzere son dönemde yaşanan depremler de konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın İstanbul Üsküdar’daki evini gündeme getirdi. Ataş’a "Senin evin de hasarlıydı. Yıktın mı?" diye sordu. Ataş ise "Bakanlık gerek görmedi" cevabını verdi. Erdoğan bunun üzerine "Bu cuma herhangi bir değişiklik olmazsa, Üsküdar’a geliyorum. Gelip bakacağım. Gerekirse ben yıkarım" diye espri yaptı.

ERDOĞAN'IN NOT ALDIĞI DİĞER KONULAR ŞÖYLE:

- TBMM’deki komisyonlar da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre oluşsun. Yeni komisyonların kurulması gerekiyor. 

- Suriyeli öğrencilere Türkiye’de faydalı ve iyi bir eğitim veriliyor. Eğitime devam edilmeli. 

- Kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ile ilgili rahatsız olan kesimlerin görüşlerinin alınması.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    dediğini yapar.
    Cevapla
  • Sanane 4 yıl önce Şikayet Et
    bay başkan BİM her şeye zam yapmaya devam ediyor. davutoğlu ile bir ili,şkileri olabilir mi. zaten 2017 referandumundada HAYIR_HAYIR_HAYIR yazan market arabaları ile de tarafını belirtmişlerdi . Dolar 7.2 den 5.98 lere düştü fakat bu zamcı tayfa her gün zam her gün zama yaparak vatandaşı bıktırmış durumda.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ordu da Belediyenin şikayet edip durdurduğu 17 katlı binaya kim ruhsat vermişti, tarım müdürlüğü mü?
    Cevapla
  • ayna 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok çürük eski apartmanlar var, yetkili yok.
    Cevapla
  • Egeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayvalıkta deniz kıyısında yasak olmasına rağmen çürük apartmanlar var, gelin yıkın iki katlı olsun.çökerse hükümeti suçlayacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR