Erdoğan açıkladı: Trump ile görüşecek mi?

Grup toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Trump ile her an görüşebilirim" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.02.2020 12:55 GÜNCELLEME 12.02.2020 13:57 SİYASET
Erdoğan açıkladı:  Trump ile görüşecek mi?
Erdoğan açıkladı: Trump ile görüşecek mi?

Başkan Erdoğan partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Trump ile görüşecek mi sorusuna, Başkan Erdoğan 'her an olabilir' yanıtını verdi.

"EN KISA ZAMANDA RUSYA'DA GÖRÜŞME OLACAK"

Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgi veren Erdoğan, “Şu anda İdlib’teki devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede karşılıklı şu andaki askerlerimizin, rejim güçlerinin, hatta hatta Rusya’nın vermiş olduğu hasarlar konusunu ele aldık. Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye’de, Dışişleri, Savunma ve İstihbaratın da Moskova’da bir araya gelmeleri konusunda Putin ile mutabakata vardık. En kısa zamanda bu görüşmeleri yapacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

"İLTİCA HAREKETİNİ DURDURMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Barış Pınarı Harekatı'nın aynı kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Arada geri adım atma söz konusu değil. Tel Abyad’tan Resulayn’a kadar, Tel Rıfat zaman zaman oradaki çalışmalar zaten belli bin zeminde yürüyor. Şu anda gündemimizde olan ağırlıklı olarak İdlib. Çünkü İdlib’ten Türkiye’ye yönelik malum bir iltica hareketi var. Bu iltica hareketine de pek müsamaha ile bakmak istemiyoruz. Onu engellemek için de Suriye topraklarında bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları yaparak o insanları orada iskan edelim istiyoruz” dedi.

KADİR ŞEKER SORUSUNA CEVAP

Konya'da şiddet gören kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'le ilgili soruya Erdoğan, “Şimdi orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varırlar” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin “Yakın bir zamanda ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşmeniz olacak mı?” sorusuna ise “Olabilir, her an olabilir” yanıtını verdi.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadir şeker için için adalet kadına şiddete son !
    Cevapla
  • Suat toğrulca 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım Allah seni başımızdan eksiltmesin iyiki varsın iyiki bizim reisicumhurumuzsun
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs u mu görüşecek.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Abd İngiltere Fransa Almanya Yunanistan İran ve Suudi Arabistan bunlar bize düşman.Ellerinden gelse bir kaşık suda boğarlar.Hele sinsi Ruslara hic güven olmaz bunlara İsrail de dahil!...
    Cevapla
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Işimiz bayağı zor desene Hacı...
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin ordusunu kontrol den aciz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR