Buldan ile Sancar, HDP'nin Eş Genel Başkanları seçildi

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4'üncü Olağan Kongresi'nde İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, partinin eş genel başkanları seçildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2020 17:52 GÜNCELLEME 23.02.2020 17:52 SİYASET
Buldan ile Sancar, HDP'nin Eş Genel Başkanları seçildi
Buldan ile Sancar, HDP'nin Eş Genel Başkanları seçildi

HDP'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda 4'üncü Olağan Kongresi gerçekleşti.

Kongrede konuşan Sancar, HDP'nin geleceğe yürüdüğünü söyleyerek, "Önümüze çıkan bütün engelleri aşmaya kararlıyız. Bu gelecek öyle uzak değil. HDP artık bu ülkeyi yönetmeye adaydır. Biz bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz, buna gücümüz, inancımız, birikimimiz var. Önce biz inanacağız. HDP'nin önü açıktır. Türkiye'yi yöneltmeye ortak olmuş bir HDP'nin demokrasi, adalet, eşitlik ve barış için ne kadar bir şans ve güvence olduğunu herkes iyi görmeli. Bizlerin hedefi herkesin özgür olduğu bir ülke. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut eş genel başkanlardan Pervin Buldan ile Sezai Temelli'nin yerine aday gösterilen Mithat Sancar, partinin yeni eş genel başkanları seçildi.

 

 

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bazı enayi türk ve kürtlerde onlara tapmasınlar akılı olsunlar
    Cevapla
  • alparslan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar şehidimiz var,bunların yaptıkları ne zaman suç olup asılacaklar .terör mecliste, başka yerde arayana ahmak denir şu ihanete dünyanın hangi ülkesinde izin verirler.
    Cevapla
  • TURK 4 yıl önce Şikayet Et
    En soldaki ermeni ,en sağdaki komünist. Bazı kürtler de bunları destekliyor. İmralının kapılarını açın barış gelsin diyorlar ve yetkililer bunları halen imralıya sokmuyorlar. yazıktır günahtır.
    Cevapla
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Şunların haberini neden yapıyorsunuz???? Kendilerini bir şey zanediyorlar.
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar seloda kükrüyordu şimdi de meliyor bunların sonuda aynı olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR