Erdoğan'dan Engin Özkoç açıklaması: Deli dumrul misali bir felaket!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'li Özkoç'un hakaret dolu sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Bunlar adeta deli dumrul misali felaket yaşıyorlar" ifadelerini kullandı. Erdoğan, avukatlarının Özkoç'a dava açtığını da belirterek, "Dokunulmazlığının kaldırılmasına varıncaya kadar bu süreci takip edecekler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.03.2020 13:59 GÜNCELLEME 06.03.2020 19:50 SİYASET
Erdoğan'dan Engin Özkoç açıklaması: Deli dumrul misali bir felaket!
Erdoğan'dan Engin Özkoç açıklaması: Deli dumrul misali bir felaket!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de aralarında bulunduğu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un TBMM'de yaptığı hakaret dolu sözleri sorulan Erdoğan, "CHP’deki ruh halini benim anlatmam doğru olur mu? Bunlar adeta deli dumrul misali felaket yaşıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

SORU - Açık kapı politikasına geçildiği andan itibaren İdlib’i Avrupa’ya bağladığınız şeklinde bir tespitiniz oldu. Bu tespit bağlamında Avrupa Birliği’nden hangi adımlar gelirse bu açık kapı politikasını gözden geçirebilecek bir süreç başlar? Yoksa artık geri dönülemez bir noktada mıdır? Bir de CHP ile ilgili olarak bir soru sormak istiyorum; Genel Başkanı ısrarla rejimle görüşmeden söz ediyor. Aynı şekilde “Askerimizin Suriye’de ne işi var?” diye başlayan söylemini, “Rejim kendi toprağını savunuyor zaten” diye ifade ediyor. Bunlar rasyonel siyasette bir karşılığı olmayan sözler. Sizce CHP’yi ne motive ediyor, ne azmettiriyor? Yani nasıl bir arka planı var?

 

Her şeyden önce bizim Yunanistan tarafı ile bu süreçte “Açık kapı artık kapalı mı?” bunu tartışacak zamanımız yok, o iş bitti. Biz kapıları açtık şu anda. Mülteciler gidebildiği kadar gidecek biz bunları zorla ülkemizden de çıkartmıyoruz. Kendi arzularıyla kendi istekleriyle bu insanlar çıkıyorlar. Ama tabi Yunanistan bunlara zulmediyor. Takip ettiğim kadarıyla, en son 5 tane vaka vardı öldürdükleri. Tüm bunların yanında tabi şişleyerek batırdıkları botlar da bunların yine çok gaddar yaklaşımlarıdır. Tabi bakıyorsunuz bunlar Avrupa Birliği’nden gelenleri böyle farklı yerlerde gezdirip öbür taraftan da maalesef bu uygulamaları sürdürüyorlar.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov bize “Sofya’da bir toplantı yapalım” dedi. Buna Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i de davet etmek istedi. O gün iki tane ölüm vakası vardı. Bu olaydan sonra ben de kendisine dedim ki “Miçotakis’in olduğu yere gelmem ve onunla aynı fotoğraf karesinin içerisine de girmem.” O gece çok konuştuk, çok ikna etmeye çalıştılar ve sonra iptal edildi. Zira bu işler bu kadar ucuz değil. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını bu siyasetçilerin bilmesi lazım. Dolayısıyla bunlar olmamış olsa belki bu süreç çok daha farklı akacaktı.

"MACRON BİR ŞEYLER ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

Aslında İdlib olayı ile Avrupa Birliği’nin ilgisi yok ama onlar tabi bundan vazife çıkarma noktasında. Nasıl ki Libya ile ilgili Merkel Berlin zirvesi olayını gündeme getirdi aynı şekilde Macron buralardan bir şeyler çıkarmaya gayret ediyor. Buna benzer şekilde Avrupa ülkelerinin çoğu durumdan vazifeyi çıkarmakta mahirler. Ama yük paylaşımına gelince yük paylaşımında yoklar. Dolayısıyla da bu süreç içerisinde temenni ederiz ki hele hele bugünkü karardan sonra onlarda çok daha farklı bir süreç başlar ve ona göre yeni adımlar atarız.

"DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASINA KADAR BU SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ"

CHP’deki ruh halini benim anlatmam doğru olur mu? Bunlar adeta deli dumrul misali felaket yaşıyorlar. Ve şu an itibarıyla, bu sabah gerek avukatım olsun gerek yargı olsun bu şahıs ile ilgili bu davaları açtılar. Yani dokunulmazlığının kaldırılmasına varıncaya kadar bu süreci takip edecekler. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına kalkıp da bu tür edepten, ahlaktan yoksun, böyle akla hayale gelmeyecek hakaretleri yapmaya ne yasalarımız ne örfümüz ne adetimiz müsaade eder. Tabi dün TBMM bugüne kadar yaşamadığı bir tabloyu yaşadı. Ülkemizde parlamentonun böyle tabloyu yaşamasını hiç istemezdik. Ama bu tabloyu yaşayan ve yaşatanlara önce o partinin başındaki şahsın gereken bedeli ödetmesi lazım. Onu da geçiyorum, dikkat edin bu şahıs her yönüyle her an her yerde maalesef birçok sakatlıklar yapıyor. Arifiye olayının perde arkasında da var. Kendisini şöhret yapabilmek veya bir karşılık bulabilmek için sırtına bir tişört giyiniyor. Yanına aldığı şöyle bir elli yüz kişiyle gidip devasa bir yatırımı karalamanın, lekelemenin neticesini toparlamak istiyor. Tabi bu CHP’nin sorunudur ve milletimiz de bunlara vakti saati geldiğinde gereğini yapacaktır. Biz de yargıda konuyla ilgili gereğini yapacağız ve yapıyoruz.

SORU - Siyasetin geldiği seviye açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok büyük tehlike. Yani Türk siyasetinin kesinlikle buralara düşmemesi gerekirdi. Ama buraya düşürenlere de bedelini, eğer sorumluluk taşıyorsa, mensubu olduğu partinin lideri hesabını sormalıdır.

"15 TEMMUZ'DA NE YAPTIYSAK, AYNISINI SURİYE'DE YAPIYORUZ"

SORU - İdlib’deki kalleş saldırının ardından “bu saldırı 15 Temmuz hain darbe girişiminin bir devamı” olarak nitelendirdiniz. Tam olarak ne oldu?

Türkiye’yi tökezletme girişimlerini biz püskürttükçe saldırılar şekil değiştiriyor. 15 Temmuz’da FETÖ’cü darbecilere karşı ülkemizi nasıl savunduysak, koruduysak, Suriye’de de aynı şey sebeple bulunuyoruz. Şimdi de İdlib’de farklı bir olay sahnelenmeye çalışılıyor. Olay Rusya ile Türkiye arasındaki olay değil. Bizim burada karşımızda Rusya yok, burada bizim karşımızda rejim var. Bu rejim şu anda maalesef öyle bir süreci yaşıyor ve yaşatıyor ki maalesef bölgede bugüne kadar kendi halkına acımasızca zulmeden bir rejim. Kendi halkına bu kadar acımasızca zulmeden bu rejim önce El Bab’da, Cerablus’da bütün bizim sınır bölgelerinden bizi hep rahatsız etti. Her zaman buralardan saldırdı ve birçok kayıplarımız oldu, yüzlerce… Uyarılarımız hep yapıldı ama bu uyarılara rağmen durmadı. Ondan sonra ne oldu? Afrin’e geldi. Afrin’de aynı durum oldu. Ve Afrin’de de gereği yapıldı. Afrin’den sonra da işin buraya gelişi, İdlib’den bize olması muhtemel bir saldırıydı ve bu da oldu. Bu saldırının illa silahlı saldırı olması şart değil. Buradan milyonu aşkın insan bizim sınırlarımıza doğru iltica ediyorsa, göç hareketi başladıysa biz buna seyirci kalamayız. “Bunlar da gelsin” diyemeyiz. Buradaki sıkıntının temelinde şu anda göç yatıyor. Ve bu bir düzensiz göçtür. Bu düzensiz göçün önünde tabi durmamız gerekiyor. Bunların da Türkiye’ye girdiğini düşünün… Bu size 5-5,5 milyon mülteci demek. Bunun altından Türkiye nasıl kalkacak? Şu andaki adımın temelinde aslında yoğun göç hareketi var. Bu göç hareketini de tabi ki durdurmamız gerekiyordu ve bunu bu şekilde durdurmuş olduk. Ve şu an itibarıyla bu ateşkes adımı, bu atılan imzalar sahiplenildiği takdirde ki şöyle bir hafta içerisinde işte bunların usul esas konuları üzerindeki çalışmalar da yapılacak ve bu çok daha temelli bir yere inşallah oturmuş olur.

SORU - Milli İstihbarat Teşkilatı sizin döneminizle birlikte halk tarafından da sevilen bir kurum haline geldi. Eski yıllar, yeni yıllar ve yurt içinde, yurt dışında hakikaten Türkiye’nin menfaatlerine olacak faaliyetlerde bulunuyor. Birçok ülkede de Milli İstihbarat Teşkilatı var. Hiçbir ülkede bu teşkilatın mensupları deşifre edilmiyor. Bunun büyük cezaları var. Fakat bizde içeride birileri ısrarla teşkilat mensuplarını deşifre etmeye çalışıyor, ailelerini deşifre etmeye çalışıyor. Bu faaliyetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu faaliyetler hakkında çok fazla şey düşünmeme gerek yok. Zaten yargı gerekli adımı attı. Gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • AÇI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük baş belası chp dir
    Cevapla
  • İ.KESKİN 4 yıl önce Şikayet Et
    REİSİM SONUNA KADAR SENİNLEYİZ ,DENSİZ CHPLİYE DERS VERMELİ, densizler chp de onlar BİZİ YILDIRAMAZ ,ALLAH SANA SAĞLIK AFİYET VERSİN.
    Cevapla
  • AHMET ÖZBİR 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP KAPATILMALI, BUNLAR SİLİVRİ CEZAEVİ'NE ŞUTLANMALI! Biri Başkomutanımıza küfür eder, bir başkası "Türkiye İran'la savaşa girse İran'ın yanında olurum!" diyor, diğeri kâfir Esed'in yanında olurum diyor, diğeri Türkiye Ermenilere soykırın yaptı diyor, bir başkası darbeciyi, bir diğeri FETÖ'cüyü destekler! Say say bitmez, bu kadar suç işleyen bir parti KAPATMAYI ÇOKTAN HAK ETTİ!..
    Cevapla
  • Vangölü 4 yıl önce Şikayet Et
    bu özkoça en ağır ceza verilmeli 5 kelimeyi bi araya getiremiyen adam türkiye cumhuriyeti düşmanı tüm milletvekili dokunulmazliklari kaldırılmalı
    Cevapla
  • turhan 4 yıl önce Şikayet Et
    anamuhalefet yöneticileri ve seçmenleri hep pis ağızla konuşuyor bizde döğüyoruz mecburen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR