Yalçın Akdoğan Başkent Kulisi'nde

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Türkiye'nin operasyonları sonrası Esed ordusunun tarumar olduğunu kaydeden Akdoğan, İdlib ateşkesinin Türkiye için siyasi başarı olduğunu belirtti. Akdoğan, "Rusya'yı arkana alıyorsun, Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorsun ama sonra dayağı yiyip oturuyorsun" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2020 10:48 GÜNCELLEME 08.03.2020 11:54 SİYASET
Yalçın Akdoğan Başkent Kulisi'nde
Yalçın Akdoğan Başkent Kulisi'nde

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Akdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"ESED DAYAĞI YİYİP OTURDU"

Esed rejimi Soçi ve diğer mutabakatları delerek, Türkiye açısından sadece toprak genişleterek değil insanları kuzeye sürükleyerek sıkıntı oluşturmaya çalıştı. Türkiye'nin buna sessiz kalması düşünülemezdi. 

Türkiye, ne sınırında bir terör devletçiğiyle ne de terör devletiyle, yani Esed rejimiyle sınır komşusu olabilir. 

Ateşkesi kabullenmeleri onlar açısından zafiyet; daha doğrusu geri adım. Karşılık vermek yerine Türkiye'nin verdiği cevabı yutkunarak kabul etmek zorunda kaldılar. Bunun dışında ateşkes başarıdır. 

Türkiye Esed ordusunu tarumar etti. Daha büyük bir hamleyle karşılık vermek yerine ateşkesi kabul etmeleri Türkiye açısından siyasi başarıdır. Rusya'yı arkana alıyorsun, Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorsun ama sonra dayağı yiyip oturuyorsun. 

"TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ KISA DEVRE YAPTI"

Bu mesele Türkiye ile Rusya ilişkilerini de etkiledi. Kısa devre yaptı. Bunu birileri gördü. Rusya-Türkiye arasında gerilim üretmek için birtakım çevreler farklı aktörleri kullanmak isteyebilirler. Buna karşı, bu yaşananlar da tecrübe getirmiş oldu. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • sakaryali 4 yıl önce Şikayet Et
    malesef cok canimiz yanarak anladikki kimseye güvenilmezmis ama bu saaten sonra da sam a inmemiz lazimdi böyle hic birsey bitmayecek ve düzelmeyecek
    Cevapla
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    burada rusyaya güvenme olayı bitti. çünkü bizi göz göre göre arkamızdan vurdu. ha Amerika çok mu iyi? vur birini diğerine.
    Cevapla
  • Ayıya dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu s400 ile birlikte patriot da alsaydık alır birini vururduk diğerine s400 ile ABD patriot ile de Rusya'yı dize getirirdik hayırlısı bakalım Allah bizimle oldukça yeni savaş yöntemleri geliştirmeye devam ederiz
    Cevapla
  • ARDA 4 yıl önce Şikayet Et
    Dayagi yemeseydi kendine guvenir suan elindekileride alirdi.ondan sonrasida artik seni kimse tinlamazdi.ileriye donuk bu acidan bak.
    Cevapla
  • bağımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yalçın bey Cumhurbaşkanı baş yardımcısı olmalıydı .Ama reis herşeyin iyisini yapar....
    Cevapla
  • Afaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR