AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rahşan Affı gibi olmayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında yeni infaz düzenlemesini değerlendirdi. Bu düzenlemenin "Rahşan Affı" gibi olmayacağını söyleyen Zengin, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2020 12:44 GÜNCELLEME 12.04.2020 15:01 SİYASET
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rahşan Affı gibi olmayacak
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rahşan Affı gibi olmayacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katıldı.

 

Yeni infaz düzenlemesinin detaylarının konuşulduğu programda AK Partili Zengin, düzenlemenin ağır ceza ve terör gibi suçlamaları kapsamadığını vurguladı.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE İTİRAZ EDİLİR Mİ?

 

Bazı hukuk insanlarının, düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'nden döneceğini söyleyerek yaptığı itirazları gördüğünü ve okuduğunu dile getiren Zengin, hukukçuların raporlarında atılan bu adımın "af" olarak geçtiğini, ancak bunun bir af olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Daha önceki benzer düzenlemelere atıfta bulunan ve Anayasa Mahkemesi'nin bunları onayladığını belirten Zengin, bu düzenleme için itiraz olsa bile, diğer uygulamalar göz önüne alındığında Anayasa Mahkemesi'nin bu düzenlemeyi de onaylamasını beklediğini kaydetti.

RAHŞAN AFFI GİBİ Mİ OLACAK?

"Rahşan Affı" örneğini vererek bazı kesimlerin itirazlarına da cevap veren AK Partili Zengin, "Asla... Bu düzenleme, kesinlikle Rahşan Affı gibi olmayacak" dedi.

Zengin, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını da söyledi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • aysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi korusun sayın vekilim inşallah yapacağınız işte Allah kolaylık versin. Allah şaşırtmasın.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Özlem Hanımı TV de izledim... Gözlerini kaçırarak savundu yapılanı... Unutmamak gerekir ki, Biz esir aldığı düşmanlarına yediğini yediren, giydiğini giydiren Peygamberin Ümmetiyiz... Suçluların canlarını yaktıkları müminlerin, insanların hakkını nasıl ödenecek ??? Bu yanlış tarihe geçmemeli... Yıllar sonra pişmanız demeniz anlamı yoktur... Allah rızası için bu yanlıştan vazgeçilmeli...
    Cevapla
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin cezayı affetme hakkı yoktur. Madem öyle ise EYT’ye verilen cezayı da indirsin.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    benim evimi soyan hırsızı ben affetmedim, siz nasıl affediyorsunuz? kim size bu hakkı tanıyor? mahkumların bu virüs ile ne alakası var? ne güzel karantinadalar işte daha ne istiyorsunuz.. valla ben hakkımı helal etmem..
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir vekil olarak sizi tehdit ediyorlarsa Cezalar asla caydırıcı değildir.. Siz hukukçuya soruyorum.. Sizi tehdit eden bir suçlu bu aftan yararlanacak mı?
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    yararlanacak bu af değil infaz düzenlemesi şuan cezasının 3\2 yada 4\3 yatanlar 2\1 olacak tehdit suçunu işleyende alacağı cezasının yarısını yatacak. 4 suç türü haricindeki tüm suçlar cezanın yarası yatar şeklinde düzenleniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR