Fahrettin Altun'a iftiraya ortak olan İmamoğlu, sitesi için yeşil alanları gasp etmişti

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'a kaçak yapı iftirasına ortak olan Ekrem İmamoğlu'nun, kamuya ait binlerce metrekare yeşil alanı gasp etmesi yargıya taşınmıştı. İmamoğlu İnşaat'ın, Beylikdüzü'nde inşa ettiği "Beykonakları" projesinde kamu kullanımına ayrılan 3 bin metrekarelik yeşil alanı işgal ettiği ortaya çıkmıştı. İmamoğlu İnşaat, başka bir projede de bin metrekarelik kamu alanını projeye dahil etmişti

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2020 11:06 GÜNCELLEME 23.04.2020 12:21 SİYASET
Fahrettin Altun'a iftiraya ortak olan İmamoğlu, sitesi için yeşil alanları gasp etmişti
Fahrettin Altun'a iftiraya ortak olan İmamoğlu, sitesi için yeşil alanları gasp etmişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve babasına ait İmamoğlu İnşaat, Beylikdüzü'nde inşa ettiği "Beykonakları" projesinde kamu kullanımına açık 3 bin metrekarelik yeşil alanı işgal etmişti. 

 

Dönemin AK Partili Beylikdüzü Belediyesi 2011 yılında aldığı kararla yeşil alan üzerindeki duvarları yıktı.

 

 

Kamunun kullanımına açık olan alanı kendi sitesi içine dahil etmekle yetinmeyen İmamoğlu, "İmamoğlu 2" adını verdiği başka bir projesiyle de medyada geniş yer bulmuştu. Yine 1000 metrekarelik kamusal yeşil alanı projesi içine dahil eden İmamoğlu, bu skandalla günlerce yerel ve ulusal basında haberlere konu olmuştu.

YARGITAY'DAN DÖNDÜ

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama hukuki anlaşmazlık bulunduğu iddia edilerek beraatla sonuçlansa da müştekilet Yargıtay'a başvurdu. Dosya, Yargıtay 15. Ceza Dairesi'ne gitti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını eksik soruşturma yapılması nedeniyle bozarak Ekrem İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu'nun yeniden yargılanmaları gerektiğine hükmetti. İmamoğlu, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor.

İddianamede Beykonakları sitesinden villa satın alan 3 kişi müşteki olarak yer aldı. Bir numaralı sanık Ekrem İmamoğlu, iki numaralı sanık ise babası Hasan İmamoğlu oldu. İddianamede şüphelilerin 3 müştekiyi kamusal alan sahayı sanki siteye aitmiş gibi kandırmak suretiyle dolandırdıkları ileri sürüldü.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde anlaşmazlığın hukuk mahkemesinde çözülmesi gerektiği gerekçesiyle beraat kararı verilmesine müştekiler Feray Kılıç, Mehmet Ali Kılıç ve Taceettin Çaylarbaşı avukatları aracılığı ile itiraz etti.

OTOPARKA ÇEVİRMİŞLER

Yargıtay, imar planlarında, "Yeşil bant" olarak kayıtlı yeri kendi projesine aitmiş gibi gösteren, daha sonra burayı sitenin otoparkına dönüştüren 'İmamoğlu İnşaat' isimli şirketlerin sahibi Ekrem İmamoğlu ile babası Hasan İmamoğlu "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla yerel mahkemeden alınan beraat kararını bozdu ve yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlanan dosyanın eksiklerinin araştırılarak karar verildiğine, bu nedenle projenin sanıklar tarafından yapılan projenin eski hali, yeşil alan olarak görülen ve projeye dahil olan yerin durumun araştırılması, bilirkişi raporlarının yeniden hazırlanmasına hükmetti. Yargıtay, ayrıca bu davayla ilgili belediye personelinin durumu hakkında da bilgi alınmasına hükmetti. Dosya, Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderilirken, yargılamaya bu mahkemede devam ediliyor.

İDDİANAMEDE 7'ŞER YILA KADAR HAPİS TALEP EDİLMİŞTİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2011 yılında meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede İmamoğlu İnşaat Şirketi yetkilileri Ekrem İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu'nun, Beylikdüzü'nde Bey Konakları isimli sitenin inşaatında usulsüzlük yaptıkları aktarılmıştı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Barosu tarafından düzenlenen tutanakta, 2 bin 943 metre karelik alanın işgal edildiği belirtilmişti. 2 bin 943 metre karelik alanın sitede, çocuk oyun bahçesi, güvenlik ve basketbol sahasını kapsadığı fakat söz konusu alanın kamusal alana ait olduğu da açıklanmıştı.

İddianamede davanın şikayetçilerine hileli davranışlarla kamusal alanın satıldığı belirtilerek Ekrem ve Hasan İmamoğlu hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası istenmişti. 

YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna oy veren İstanbullura soruyorum nasıl vicdanen rahat mısınız ?
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde babası ile dolandırıcılıktan halen yargılanıyor. Ya işte böyle. Yıllar önce imam-hatip te iken okumuştum nasa uzay mekikleri için iyon motorları üzerinde çalışıyordu. Bu ibb başkanıda nasıl cukkalarım diye 70-80 TL lik kolileri 150 TL den satarken yakalanınca durumu kurtarmak için o kutular prototip ti dedi. İşte yeni bir lider doğuyor dedikleri kişi. Olsa olsa sahtekâr ların dolandırıcıların lideri olur.
    Cevapla
  • ek9 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar çerez di asıl büyük şehir deki ana yemek olacak.
    Cevapla
  • Dadaş efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyahı beyaz yapman için boyanan gerekir. Ancak aslı siyahtır Bunlar siyahı beyaza boyayıp ortaya çıkardılar . Yağmur yağınca boyanın bir kısmı gitti, deprem derken bir kısmında gitti... Şimdi Corona ile renk iyice siyahlaştı. Asıl renk ortaya çıktı. Zannedersem İstanbul yeni başkan seçmeli. Eğer Avrupa'ya virüs gitmemiş olsaydı şimdi orada tatilde olurdu. ALLAH ülkemi MÜNAFIKlardan korusun.
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Katranı kaynatsan olmaz şeker herşey aslına çeker
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR