Mustafa Destici: Biz bu zihniyeti 28 Şubat sürecinde de gördük

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ''Hükümet öyle ya da böyle gidecek'' şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici “Biz bu zihniyeti 28 Şubat sürecinde orduyu göreve çağırırken de gördük. Cumhuriyet mitingleri adı altında darbe çığırtkanlığı yaptıklarını gördük" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 23:15 GÜNCELLEME 02.05.2020 23:57 SİYASET
Mustafa Destici: Biz bu zihniyeti 28 Şubat sürecinde de gördük
Mustafa Destici: Biz bu zihniyeti 28 Şubat sürecinde de gördük

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. 

 

“BEN BU İDDİALARIN DOĞRU OLMADIĞINI VE İYİ NİYETLİ DE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye’deki hasta ve ölü sayılarının saklandığı iddialarına da cevap veren Destici, “Ben bir kere bu iddiaların doğru olmadığını ve iyi niyetli de olmadığını düşünüyorum. Türkiye zor durumda kalsın da bundan hükümet, Cumhurbaşkanı, iktidar olumsuz yönde etkilensin düşüncesi var. Ana muhalefet partisinin İl Başkanı’nın işte son günlerde ifade ettiği gibi “hükümet öyle ya da böyle gitsin” noktasına getirilmeye çalışılıyor. Ben kesinlikle ne vaka sayılarının ne ölü sayılarının gizlenmediğini çok açık net ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığına inanıyorum. Bu konuda tabii ki bilgilerimiz de var. Öbür taraftan maske konusu başta olmak üzere tıbbi malzeme, diğer hijyen malzemeleri noktasında diğer ülkelerle kıyasladığımızda Türkiye’nin bunda çok hazırlıklı ve çok önde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

''BU ZİHNİYETİ 28 ŞUBAT'TA DA GÖRDÜK''

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ''Hükümet öyle ya da böyle gidecek'' şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine de konuşan Destici şunları kaydetti:
“Biz bu zihniyeti 28 Şubat sürecinde orduyu göreve çağırırken de gördük. Cumhuriyet mitingleri adı altında darbe çığırtkanlığı yaptıklarını gördük. Sanki Türkiye'nin tek sahibi kendileriymiş gibi anlayışla kendilerinden başkasının iktidarını hazmedemeyen bir zihniyetin tekrardan hortlaması olarak görüyorum. Artık bu günler geride kaldı. Türkiye’de artık kimsenin bir darbe hevesine girmemesi gerekir. 15 Temmuz hain FETÖ darbesi bir milattır. Milletin oradaki net tavrı, duruşu darbeye geçit vermemesi bir milattır.
Bundan sonra Türkiye’de kimse Allah'ın izniyle, milletimizin duruşuyla, devleti yönetenlerin basireti, demokrasi ve milli iradeden yana olanlar sayesinde kimse bu ülkede darbe yapamaz. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanına, seçilmiş bir hükümete bu tür yaftalamaları da doğru bulmuyorum. Millet tarafından bu açıklamaların bir itibarı da yoktur. Beğenmeye bilirsiniz, eleştirebilirsiniz. Demokraside bunlar vardır. Muhalefetin görevi budur. Ama bunun bir seviye ile yapılması gerekir.”

“NİYETLERİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL VE BU DAVRANIŞLARINA BU ALIŞKANLIKLARINA DEVAM ETMEK İSTİYORLAR”

1 Mayıs da yaşanan olayları değerlendiren Destici, “1 Mayıs devletimiz, hükümet tarafından Egemenlik ve Dayanışma günü olarak kabul edilmiş, resmi tatil yapılmış ve her türlü kolaylık sağlanmış. Türk-İş, Hak-İş, diğer sendikalar çiçeklerini Taksim'deki anıta bırakıyorlar. DİSK’in başını çektiği içinde CHP'nin HDP'nin PKK'nın Tip’in DHKPC'nin yani ne kadar bölücü unsur varsa teröristler varsa illa maraza çıkaracak. Ben polislerle çatışacağım bunu gündeme taşıyacağım yani illa 1 Mayısı adeta ve huzursuzluğa sevk edecek ve bunda da başarılı oldular. Sen de Türk-İş'in Hak-İş’in yaptığı gibi güzelce çelengini koy. Hayır, yapmayacaklar çünkü niyetleri üzüm yemek değil ve bu davranışlarına bu alışkanlıklarına devam etmek istiyorlar. İstiyorlar ki buna karşı konulsun ve buradan da siyasi rant elde edilsin. Ana Muhalefet partisi hala bunların arkasında duruyor.”

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    O kafanın niyeti Atatürk öldüğünden beri bozuldu Atatürk hayatta iken korkudan niyetlerini açık edemiyorlardı ama şimdi kiraya verdikleri akılları ile ülkeyi bölüp parçalayıp akıl hocalarına altın tepside ikram edecekler. 80 yıldır bu ülkeye çivi çakmadan siyasetçileri idam ederek darbe yaparak siyaset yapan kafa hala hayatta siyaset adı altında teröre, teröriste yardım ve yataklık yaparak 5. kol faaliyetleri ile beraber hayatlarını idame ettiriyorlar.
    Cevapla
  • Alim 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısacası chphdp bu ülkeye atılmış en büyük tıkaç veya atım bombasi her gün darbe yapıyor bir gün halk yapacak sana ama CHP secmeni uyansa
    Cevapla
  • Cihangir 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu kadın kim ki siz bunu bu kadar kaale alir oldunuz. Siradan bir il başkanı Ekrem de sıradan bir belediye başkanı. Şunlara prim vermeyin Allah aşkına.
    Cevapla
  • Zfr 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Başkan... BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VARDIR. Bu ayrı gayrılık yetmedi mi artık. Küfür tek millettir hep bi arada toplandılar Bu halk artık bu hadisi şerifte hayat bulmanızı istiyor ve AK partide birleşe istiyor. Lütfen, artık BİR OLALIM İRI OLALIM DİRİ OLALIM HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM. Hadi lütfen artık. İnanın bizim birlikteliğimiz hepsini kahretsin artık
    Cevapla
  • Mmt 3 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Başkan adamsın. Hiç endişe etme İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR