Büyük skandal sonrası Türkiye'den çok sert açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Meclisi ve makamları tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, “Mesnetsiz ve hezeyan dolu açıklamalar ne tarihi gerçeklerle ne de 21. yüzyılın değerleriyle bağdaşmaktadır” açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 23:41 GÜNCELLEME 20.05.2020 00:41 SİYASET
Büyük skandal sonrası Türkiye'den çok sert açıklama!
Büyük skandal sonrası Türkiye'den çok sert açıklama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kurtuluş Savaşımızın ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihi yalnızca milletimiz için değil, emperyalizme karşı savaş vermiş bütün mazlum milletler için kutlu bir gündür. Böyle bir günde Yunanistan Meclisi ve makamları tarafından 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü bahanesiyle yapılan mesnetsiz ve hezeyan dolu açıklamalar ne tarihi gerçeklerle ne de 21. yüzyılın değerleriyle bağdaşmaktadır. Birinci Dünya Savaşı’nın 1918’de bitmesinin ardından İstanbul’un işgal edilen tek başkent olmasına 15 Mayıs 1919’da Yunan ordusunun İzmir’i işgal etmesi eklenmiş, bu acı işgal, hiçbir gerekçesi olmayan, mezalime sahne olmuş planlı ve yüz kızartıcı bir istilaya dönüşmüştür. İşgalin üzerinden daha beş ay geçmeden işlenen mezalimin ulaştığı dehşet verici boyutların müttefiklerin Tahkikat Komisyonu oluşturmasını gerektirecek kadar ciddi olduğu unutulmamalıdır” denildi.

Yunanistan’ın sorunları diyalog yoluyla çözme çağrılarına ilgisiz kalmakta ısrar ettiği belirtilen açıklamada, “Kendi tarihiyle yüzleşemeyen Yunan liderliği, müttefik ülkelerin Tahkikat Komisyonunun raporlarını ve Lozan Barış Antlaşması’nın savaş suçlarına ilişkin maddesinin altında yatan gerçekleri hatırlamalıdır. Lozan Barış Antlaşması’nın 59. maddesi, Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusunun işlediği fiillerin savaş hukukuna aykırı olduğunu tespit etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra Yunanistan Başbakanı Venizelos’un 1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesi, sorumsuz siyasetçilerin ve radikal çevrelerin bugün tarihi tersten okuma çabasında olduğunun bir başka kanıtıdır. İkili ilişkilerimizdeki sorunları diyalog yoluyla çözme çağrılarımıza ilgisiz kalmakta ısrar eden Yunanistan’ın uzattığımız dostluk elini geçmişte olduğu gibi tutması, dünyanın değişimini doğru okumanın da gereğidir" ifadelerine yer verildi.

 


MİÇOTAKİS'TEN SKANDAL 19 MAYIS AÇIKLAMASI

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 19 Mayıs ile ilgili skandal bir açıklamada bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 19 Mayıs sözde “Pontus Soykırımı”nı anma günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Pontus Soykırımı’nın uluslararası düzeyde tanınması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Miçotakis alçak yalanlarına şöyle devam etti;

“Bir asır önce Pontuslu Yunanlılar eşi görülmemiş bir vahşiliğin kurbanı oldular. Kovuşturuldular, yerlerinden koparıldılar, yok edildiler. Kurtulanlar, anavatanlarında dirilmek üzere atalarının evlerini geride bıraktılar. Kemençeleri halen yurdundan koparılma yasını çalıyor. Ama aynı zamanda yayı da umut şarkısını söylüyor ve haklılığı talep ediyor. Aynı zamanda Yunanistan, Pontus’un çocuklarının dinamizmini yeni seyrine dahil ediyor. Yurtlarının hatıralarını ve geleneklerini canlı tutanları. Haklılık günü şafak sökünceye kadar “anma gününü” onurlandıracağız.”

YORUMLAR 85 TÜMÜ
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonda bulunan manastırı tamir ederseniz yunan turist gelsin diye. Suçluyu dışarda aramaya gerek varmı. Yakında tazminat davası açarlar merak etmeyin.
    Cevapla
  • Türk şad 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemençe değil orijinali kumançadır. kuman-kıpçaklara ait bir çalgı aleti. Her şeyi çalmaya meraklı yunan bunu da çaldı.
    Cevapla
  • samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    heee heee gardaş.... öööle ööööle.... İzmir'de ne işiniz vardı? Batı'nın şımarık çocuğu...
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanin anladigi bir tek dil var resmen istiyor kasiniyor istiyor seyi Yas olmus istiyor
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    birde bu yünanların ahlaksız kısmı cidden aşırı ahlaksız türkiye sınırlarında çok görüyoruz ekseriyet herşeyin içinde ortalığı karıştırıp fitne çıkarma yanlısı olan tipler... anlayana...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR