Bakan Koca bizzat görüştü! Rusya ile ortak çalışma

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. İki ülke sağlık bakanları, Covid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliği ve ortak klinik çalışmalara başlama kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2020 19:32 GÜNCELLEME 02.06.2020 19:36 SİYASET
Bakan Koca bizzat görüştü! Rusya ile ortak çalışma
Bakan Koca bizzat görüştü! Rusya ile ortak çalışma

Türkiye ve Rusya, Covid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliğine başlıyor. İki bakanın görüşmesinde, aşı ve ilaç üretiminde tecrübe paylaşımı ve klinik çalışmalarda işbirliği konusunda mutabık kalındı. Perşembe günü, Sağlık Bakanlığı TÜSEB Aşı Ensitüsü Bilim Kurulu ile Rus bilim insanları arasında ilk toplantı yapılacak. Bundan sonraki süreçte iki ülke bilim insanları aşı konusunda ortak çalışma yürütecek.
 
Bakan Koca görüşmede, Türkiye’nin DSÖ’den farklı bir tedavi algoritması kullanarak başarı sağladığını hatırlattı. Vaka ve ölüm sayılarının günden güne düştüğünü ifade eden Bakan Koca; iyileşen hasta sayısının 130 bine ulaştığını, salgını kontrol altına aldıklarını ve 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine başladıklarını söyledi.
 
Türkiye’de 22 merkezde Covid-19 aşısı üretmek için çalışmaların devam ettiğini, 4 merkezde ise hayvan deneyleri aşamasına gelindiğini ifade eden Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Aynı coğrafyayı paylaşan iki ülkenin bilim insanlarının küresel salgına karşı oluşturdukları sinerjiyi çok değerli buluyorum. Aşı ve ilaç üretimi konusunda tecrübe paylaşımı ve her türlü işbirliğine açık olduğumuzu yenilemek istiyorum.”

 

 

ORTAK ÇALIŞMA
 
Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko da COVİD-19 aşısının sentezi üzerine çalıştıklarını, hayvan deneylerinde olumlu sonuçlar aldıklarını ve kısa zamanda klinik çalışmalara başlanacağını ifade etti. Türkiye’nin kullandığı İlaç Takip Sistemini (İTS) ve Ürün Takip Sistemini (ÜTS) önemsediklerini ifade eden Murashko, bu konuda tecrübe paylaşımı talebinde bulundu.


 
İki Bakan, görüşmelerin düzenli olarak tekrarlanması ve ilaç-aşı geliştirmede ortak çalışmalar yapma konusunda görüş birliğine vardı.

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkden baska dostu asla yxoktur gerisi hikaye sammimi olalim
    Cevapla
  • Tarihi NOT 3 yıl önce Şikayet Et
    RUS - Rakip değil - Ezeli - Ebedi Düşmandır ... Rus Ve İngiliz Osmanlı’yı yıktı .. Sonra Başta Kırım Ve Azerbaycanlı Türkleri katletti ...
    Cevapla
  • yusuf oguz 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam eski bir sporcu , saglikdan ne anlar ki ?ustelik bu hususlarda bunlara guvenenin aklina subhe etmek gerekiyor , asi olayinda bundan sora hic bir yabanci olkeye , adama , filana guvenme hakina kimse sahib degil , kendi basimizin caresini bulmak zorundayiz vede buluruz , aksi akdirde o asiyi kimse kullanmaz , bunuda bilemenizde yarar var .
    Cevapla
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim açımızda, rusların güvenirliği kalmadı, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Elbette güvenilirliği kalmadı ancak ticaret alış verişi var.ülkeler arası yapılmış ortaklıklar,antlaşmalar var.varda var.malesef eşini boşar gibi boşanma yapıp tamamiyle tek kalemde ilişkini kesemiyorsun.
    Cevapla
  • memo-se 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim açımızda, rusların güvenirliği kalmadı, yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR