Bu gurur Türkiye'nin! ABD Kongresinde kayıtlara geçti

ABD Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanı Joe Wilson, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ABD'ye yardım göndermesine yönelik teşekkür mesajını Kongrede de tekrarlayarak resmi olarak kayıtlara geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2020 07:40 GÜNCELLEME 06.06.2020 07:44 SİYASET
Bu gurur Türkiye'nin! ABD Kongresinde kayıtlara geçti
Bu gurur Türkiye'nin! ABD Kongresinde kayıtlara geçti

Wilson, Nancy Pelosi başkanlığında toplanan Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda Türkiye'ye teşekkür ederek, resmi olarak Kongre kayıtlarına geçmesini sağladı.

 

 

Türkiye'nin bir müttefik olarak ABD'ye iki uçak dolusu tıbbi yardım yaptığını vurgulayan Wilson, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, salgınla mücadelede ihtiyacımız olan bir iş birliği türüdür. Devletlerimizin birlikte çalıştığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Diğer yandan dünyada 50'den fazla ülkeye tıbbi malzeme ve ekipman teslimatı yapan Türkiye'yi de cömertliğinden dolayı tebrik ediyorum. Yapıcı şekilde birlikte çalışmanın yollarını bulmak ortak çıkarlarımızla örtüşmektedir." 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Türkiye'den ABD'ye 2 uçak tıbbi malzeme gönderilmiş, yapılan açıklamalarda teslimatın 500 bin maske, 400 bin önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 yüz koruyucu ve 400 N95 tipi maske ile 1500 koruyucu gözlük içerdiği kaydedilmişti.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD'de 2 milyona yakın kişiye Kovid-19 teşhisi konulurken, 111 bin 390 kişi ise virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Mansur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzünüze gözünüze dursun siz ancak teröristlere yardım edip mazlum coğrafyalarda katliam yaparsınız hatta kendi ülkenizde bile 1950 den bu yana siyah derili mazlum insanlara yapmadığınız kalmadı Allah sizi kahhar sıfatıyla kahretsin
    Cevapla
  • Yosef 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    insan olmaktan ne kadar uzak bir ortam var ki, fazla olan bir şeyi verince bile şaşırıyorlar.
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 3 yıl önce Şikayet Et
    biz bunu hep yaparız düşene dosta kardeşe mazluma garibe fakire merhametimiz ne kadar çoksa düşmanımızada hışmımız o kadar çoktur elini uzatana elini boş bırakmayız ama toprağımıza uzanında elini kökünden keseriz siz karar verin bize her yol uyar atara atar gidere gider
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD elini terörden çeksin bak daha neler olacak ama bu ABD rahat durmaz bunların cilibiyeti bozuk mayası bozuk.
    Cevapla
  • Üretelim 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli milli üretip dışarıya veren el alan elden üstündür , daima yerli milli üretelim ve üretici beyin gücümüzü geliştirelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR