Türkiye ile İran'dan kritik karar!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yapılan toplantı sonrası İstanbul’da İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile ortak basın toplantısı düzenliyor... Çavuşoğlu, Türkiye ile İran arasındaki uçuşların 1 Ağustos itibarıyla açılmasının planlandığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 14:47 GÜNCELLEME 16.06.2020 17:27 SİYASET
Türkiye ile İran'dan kritik karar!
Türkiye ile İran'dan kritik karar!

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


İkili ilişkileri ele aldık, salgın sırasında gösterdiğimiz dayanışmayı devam ettirmemiz gerekiyor.

1 AĞUSTOS'TA UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Özellikle, sınırlarda geçişleri sağlamaya başladık, sınırları açtık. Yolcular için çalışmaya devam edeceğiz. Uçuşların 1 Ağustos itibariyle başlaması planlanıyor.

Bir sonraki üçlü Suriye zirvesi İran'da olacak. İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız. 

CEVAD ZARİF: DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in açıklamaları şu şekilde;

Corona virüsten sonra kardeş Türkiye'nin ilk resmi konuğu olduğum için çok mutluyum. 

 İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Biz her zaman diyalog içerisinde olmalıyız. Diplomatik taşınmazlarla ilgili bir anlaşma imzaladık. Bu konu ile ilgili vatandaşlarımıza inşallah yakın zamanda yardımcı olacağız. On yıllardır süregelen sorunu, inşallah bu sorunu çözmüş olacağız. Biz her zaman diyalog içerisinde olmalıyız. 

Türkiye'ye doğalgaz akışı yeniden başlayacak. Suriye'de kalıcı barış için önce sanal ortamda ardından İran'da bir toplantı düzenleyeceğiz.

Salgında İran halkına verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür ediyorum. 

RUSYA İLE LİBYA GÖRÜŞMESİ NEDEN ERTELENDİ? 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus heyetinin Türkiye ziyaretinin ertelenmesine ilişkin bir soruyu yanıtladı. Ankara ve Moskova arasında Libya'da temel prensipler konusunda görüş ayrılığı olmadığını aktaran Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Temel prensipler konusunda görüş ayrılığımız yok. Hafter kaybetmeye başlayınca ülke egemenliğine el koydum dedi. Kalıcı bir süreç için tekrar konuşmalı ve ortak bir belgeyi açıklamalıyız. Dün Lavrov ile iki telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Bunun başka yere çekilmesine gerek yok. Rusya ile farklı taraflarda olduğumuz açık ama kriz yok. 

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Şehadet 3 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuyu asıl karıştıran ABD ve İSRAİL..Boşu boşuna İran'ın günahını almayın..İran olmasaydı Amerika ve İsrail kimbilir ortadoğuyu nasıl sömürmüştü..Biraz olaylara daha geniş bakın lütfen
    Cevapla
  • Mesele bu 3 yıl önce Şikayet Et
    İran Asla Dost değil - Fitneci - Dönek Bir Millet.. Saddam Hüseyin - yıllarca KÜRTLERİN Hainliği İle Yandı - Tutuştu — İkili oynayan KÜRTLER İsrail ve ABD’ye Kuyruk salladılar ... Saddam Bana Karşı - Hainlik - Ajanlık ve Baş kaldıranın —Üzerine Halepçede Topunuzun Taaa geberin dedi ...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    senin hoslandigin dostluk ne .? tabi abd israil dostlugu iste asil meselede budur degilmi !?
    Cevapla
  • Kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İran'a hiç mi hiç güvenmiyorum. Müslüman görünümlü kalleş bunlar. Her fırsatta elinden tuttuğumuz bu ülke her defasında fırsat kolluyor.
    Cevapla
  • Denwer 3 yıl önce Şikayet Et
    İrana güvenmiyorum çünkü fitnede ustalar uçuşlar umarım olmaz.
    Cevapla
  • cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    saddamın son sözü irana güven olamaz oldu bunlar virüslüleri türkiyeye gönderir ortadogu karışıksa bunların sayesinde
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    saddam kürt devleti kurmak için ayaklananlara saldırdı.Kürtler ak kaşık değil. bu bölgede ABD ve İsrail in maşası ve çıban başı.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    zira sadam bir katilidi ...oz ulkasinde halepcada gaz kulandi ve oz halkini katliyam yapti....ve bir ata sozu var katil hezaman oz intigamcisinan korkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR