Türkiye'den çok sert Libya resti: Birer birer ellerinden aldık şimdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kararlı duruşu ve ülkemizin destekleriyle, oynanmaya çalışılan oyunlar, tuzaklar bozulmuştur. Libya’nın tamamında barış, huzur ve adalet tesis edilene dek Libyalı kardeşlerimizi en güçlü şekilde destekleyeceğiz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 14:03 GÜNCELLEME 25.06.2020 15:22 SİYASET
Türkiye'den çok sert Libya resti: Birer birer ellerinden aldık şimdi...
Türkiye'den çok sert Libya resti: Birer birer ellerinden aldık şimdi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Oktay, Hakkari Yüksekova'da teröristlerin saldırısı sonucunda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Onbaşı Recep Durak ile Bursa ve İstanbul'da meydana gelen selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

 

 

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışını yapacakları ve temelini atacaklarız her bir yatırımın, kentin, bölgenin ve ülkenin değeri olduğunu kaydeden Oktay, "Bu yatırımlar, Yozgat'ın, Yozgatlı iş insanlarımızın ve buradaki yatırımcılarımızın kendine güvenle, daha güçlü şekilde ayağa kalkması ve yarına daha umutla bakması için bir milattır. Hayırlı, mübarek olsun!" dedi.

'LİBYA'DA TUZAKLAR BOZULDU'

Oktay, sınırların içinde ve dışında teröre ağır darbeler indirmeye devam etiklerini vurgulayarak, "Doğu Akdeniz'de bizi ana karaya hapsetmeye yönelik çizilen haritaları yırtıp atıyor, Libya'da tarih yazıyoruz. Burada Libya konusunda özellikle bir parantez açmak istiyorum; Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümetinin kararlı duruşu ve ülkemizin destekleriyle oynanmaya çalışılan oyunlar, tuzaklar bozulmuştur. Bugüne kadar ortaya hiçbir çözüm yaklaşımı koyamayanlar, şehirler meşru hükümet tarafından birer birer darbecilerin elinden alınıp istikrara kavuştukça ses vermeye başladılar. Herkes bilmelidir ki; Libya'da barışın geleceğini belirleyecek olan uluslararası hukukun meşru çizgisi olacaktır. Libya'nın tamamında barış, huzur ve adalet tesis edilene dek Ömer Muhtarın direniş ruhunun temsilcisi olan Libyalı kardeşlerimizin en güçlü şekilde yanında olacağız. Diğer taraftan Türkiyeye karşı hain hedefleri olanları Pençe-Kaplan operasyonu ile sınır ötesinde vuruyoruz. Bu vesileyle, tüm şehitlerimize burada bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.Ruhları şad olsun." 

Oktay konuşmasının ardından, 3 tesisin açılışını ve 6 tesisinde temel atma törenini gerçekleştirdi.

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • dost bir 3 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin libyada Afrika da orta doguda sudanda somalide daha bir çok yerde olmasının bir çok sebebi var birincisi ihrac mallarınız daha geniler limana varmadan amerika nin teroristleri tarafından yagmalanip gemiler kaptanlar esir alınıyordu. ikincisi ihraç mallarınız yerine ulaşmadan yine amerikan teröristleri ya el koyuyor yada yağma yapıyor üçüncüsü muhendisleri işçileri yine amerikan teroristleri esir aliyordu.sınırlarımız zaten pkk teroristlerine teslim edilmis idi. amrekia haraç istiyor türkiye veriyordu .şimdi vermiyor. amerika kuduruyor sebeb anlaşılmıştır inşallah
    Cevapla
  • Çorumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun yozgatlılara. Memleketleri için canla başla karınca misali çalışıyorlar. Devletin payından yozgata düşeni, yozgatın tümünün kalkınması için harcıyorlar. Bizim çorumlulara gelince, tilki misali hepsi cebellezi mantığıyla kasa kese doldurma sevdasındalar...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Köy ama, gökten yatırım yağan ve hatta hava alanı bile olan köy...
    Cevapla
  • Kahraman Çorumlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok. Yozgat Çorum'a göre resmen köy. Ben bir Çorumlu olarak her zaman gurur duyuyorum Çorum'la . Bizim hiç kimseye eyvallahımız yoktur. Bileğimizin hakkıyla söke söke alırız. Hiçkimseye boyun bükmeyiz.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanına karşı düşmanın silahıyla silahlanacan. Artık hafterin havadan vurulma zamanı geldi. Bu arada Eski Libya lideri kıbrıs savaşında tek destekçimiz islam birligi gayretlisi Muammer KADDAFİYİ rahmetle yad ediyorum
    Cevapla
  • Almancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlatmak isterim: Sisinin darbesini batılı ülkeler resmen, demokrasi daima seçilenlerin yönetmesi anlamına gelmez diyerek destekledi.
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Krallıkları zamaninda yıktılar, çünkü krala istediklerini kabul ettiremiyorlardi, borc verseler bile kral devletin borcu olmaz diye yahudi bankerleri tersleyebiliyordu, ama demokrasi olunca partiler oluyor, bir siyasi parti para ve medya desteği ile iktidara getiriliyor ve isteneni yapmak zorunda kalıyordu. Aksi taktirde yine ayni kanallardan ya da suikast ve darbe ile alaşağı ediliyordu. İste kaddafi de bir nevi kral olmuştu ve boyun eğmiyordu, darbe ile bertaraf edildi. Petrolü hortumlamak için hafteri pipet yapacaklardı ama oyunu bozduk
    Cevapla
  • SEDAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız. Avrupa ve Abd için demokrasi kullanışlı bir alet. Asıl gayeleri salt menfaattir. Ve Batılılar demek ikiyüzlülük demektir.
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    düşman can elinden din iman allah için ibret için vurulsunki kimle dans ettiklerinin farkına varsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR