Boyraz: Siyasi malzemeymiş gibi kullanılıyor!

AK Parti Milletvekili Osman Boyraz, Sivas olaylarının yıl dönümünde bazı çevrelerin bu acıyı siyasetlerine alet ederek yıllar boyunca sanki bir siyasi malzemeymiş gibi kullanıldığına dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 11:36 GÜNCELLEME 02.07.2020 11:38 SİYASET
Boyraz: Siyasi malzemeymiş gibi kullanılıyor!
Boyraz: Siyasi malzemeymiş gibi kullanılıyor!

Boyraz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bu toprakların üzerinde sebebi ne olursa olsun; bir damla kanın, bir damla gözyaşının dökülmesini hangi vicdan, hangi yürek ister ki. Hangi kelime, hangi ağıt yüreğimizin tam ortasına oturan bu acıyı tarif edebilir ki. 90’lı yıllar, ah o yıllar, bilinmez yıllar, faili meçhul yıllar…

Acının, gözyaşının hüznün ve ölümün kol gezdiği, gönlü dağlayan ahuzarların tüm ülkeyi çepeçevre sardığı kara yıllar.

 

Asırlardır mezhebi, ırkı ve inancına bakılmaksızın dostça ve kardeşçe birlikte yaşanılan bu kadim coğrafyada insanları birbirine düşürmek ve hatta birbirine kırdırmak için gizli ve karanlık kapılar ardında planlanmış, Sivas’ta sahnelenmiş bir facianın 27. yılında, Hakk’ın rahmetine kavuşmuş 37 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.

SİYASETE ALET EDİLİYOR

O gün Sivas’ta yaşananlar her bir vatandaşımızın yüreğine bir sızı olarak yer almışken maalesef bazı çevreler bu acıyı siyasetlerine alet ederek yıllar boyunca sanki bir siyasi malzemeymiş gibi kullanmışlardır.

Ne var ki feraset ve basiret sahibi milletimiz ne o gün gerçekleşen bu olaya ne de sonrasında yaşanan kışkırtma ve kutuplaşmalara asla müsaade etmemiş, hiçbir kışkırtmanın figüranı olmamışlardır.

AK Parti ile doğusundan batısına kuzeyinden güneyine barış, huzur ve kardeşliğin tesis edildiği ülkemizde böylesine kutuplaştırma, ayrıştırma ve ötekileştirmeye asla fırsat verilmemiş ve verilmeyecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm Türkiye tek vücut birlik, beraberlik ve eşsiz bir dayanışma içerisinde 2023, 2071 hedeflerine doğru ilerlemeye devam edecek, yürek acılarından siyasi rant elde etmek isteyenlere asla fırsat vermeyecektir.

Gelin şairin yüreğinden çıkanlara kulak verelim, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirelim:

Alevi, Sünni kardeş, kardeşliği biliriz.

Vatan için yaşarız, vatan için ölürüz.

Provoke etmeyin bir araya geliriz.

Ali benim imamım, Osman'a da bağlıyım" dedi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi zihniyetindeki hainler yaktı müslümanlara atıyorlar suçu.kendileri ermeni ya.
    Cevapla
  • gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    O dönemın beledıye baskası,garnızon komutanı ve egm muduru bu surecten cıddı sorumludur.S ıvas ın sırtına yafta vurulan bu olay ,pkk mılıtanlarının bızzat ıcınde bulunduğu,yetkılılerın kasıtlı mudahale etmedığı bır durumdur.100 tane asker ıle o kalabalığın kolaylıkla dağıtılabılecegı halde; 8 saat boyunca hıcbırsey yapılmadan olaylar ızlenmıstır.Sivas olaylarından önce alevı mısın dıye nıtelenen halk, olaylardan sonra dinci, yobaz şeklınde ısmedılmıstır.Sivas ın ve sıvaslının sırtından düşün artık....
    Cevapla
  • gölge 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayların göruntulerı ıncelenınce kırsal da öldurulen 4 pkk mılıtanın olay yerınde goruntulerı olduğu tespıt edılmıstır.(sivas olaylarında pkk parmağı şeklinde İsteyen araştırıp bakabılır).Alevı-Sunnı çatışması yapılmaya çalışılmıltır.Olayların olduğu gün Sivas otogarına giriş yapması gereken 4-5 otobus, termınale gırıs yapmamıstır. Sıvas dısından il halkı dısından olan ınsan grubu toplu giriş yapmıtır. Bu kişiler uzerınden olaylar başlatılmıştır ve yurutulmuştur.Temel Karamooğluoğlu denen şahış o dönem sivas beledıye başkanı olarak görev yapmıştır. Şu an kı sıyası durusuna bakılırsa bu şahsın o süreci nasıl yönettiği konusunda ciddi soru işaretleri vardır ? sayılacak o kadar çok şey var ki.
    Cevapla
  • Cafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivas olaylarından 2 gün sonra Erzincan başbağlarda 33 vatandaşın kurşuna dizilip köyün yakılması malum çevrelerce hiç dile getirilmiyor ve anılmıyor. Sivastakiler insanda Erzincandakiler değilmi neden.
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    planlı oynanan bir oyun. herkes oyunun içinde tutuklu bulunan zavallı halk hariç.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivasın derin adamlarından Karamolla şimdilerde sözde Sivas mağduru KK nın en yakini. Herkes bi şekilde işini yürütüyor olan vatandaşa oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR