Karamollaoğlu'ndan Madımak açıklaması: Katliam diyemem

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Madımak olayıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Karamollaoğlu, "Madımak olayı sizi utandırmıyor mu" sorusuna, "Ne sorumlusuyum ne de hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamda bulunuyorum" yanıtını verdi. Madımak olayının katliam olmadığını da belirten Karamollaoğlu, "Ben orada insanların, ölmesi için böyle bir şey yapıldığı kanaatinde değilim" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2020 11:27 GÜNCELLEME 03.07.2020 13:06 SİYASET
Karamollaoğlu'ndan Madımak açıklaması: Katliam diyemem
Karamollaoğlu'ndan Madımak açıklaması: Katliam diyemem

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak olaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

 

 

"NEDEN UTANAYIM?"

Karamollaoğlu, "Madımak olayı sizi utandırmıyor mu" sorusuna "Ben bunu bir itham olarak görürüm, niye beni utandırsın ki? Ben bunun ne sorumlusuyum ne de bu hadiselerin önüne geçmekle mükellef bir makamda bulunuyorum" şeklinde yanıt verdi.

 

 

"KİMSE VALİYE SORMUYOR"

Olayın önlenmesi konusunda asıl sorumluların dönemin valisi ve emniyet müdürü olduğunu ileri süren Karamollaoğlu, "Ben belediye başkanıyım. Hiç kimse bu soruyu valiye sormuyor. Emniyet müdürüne sormuyor. Halbuki onların görevi bu meydana gelen hadiseleri önlemektir. Bu hadiselerin olmaması için tedbir almaktır. Hiç alakası olmayan bir insan niye bundan utanç duyacak?" dedi.

"KATLİAM DİYEMEM"

Yaşanan olaylara katliam demeyen Saadet Partisi lideri, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ben bundan dolayı üzülüyorum, bundan dolayı hayıflanıyorum, bu niye önlenemedi. Ölen ölmüştür, elbette insanların canı yanıyor. Ben ona bir şey diyemem. Ama katliam dediğim gibi kasıtlı yapılır. Ben orada insanların, ölmesi için böyle bir şey yapıldığı kanaatinde değilim."

O dönemde Refah Partisinden Sivas Belediye Başkanı olan ve Madımak sanıklarının da avukatlığını yapan Karamollaoğlu yakın tarihe kadar "Sivas'ta yaşananlar katliam değildi, kasıt olsa katliam olurdu. İnsanlar pencereleri açmadıkları için ölmüş" ifadelerini kullanmıştı. Ancak CHP ile kurulan ittifak sonrası ağız değiştiren SP lideri iki yıl önce "O hadise korkunç bir hadise. Bunu yapanlar arasında kasıtlı olanlar yok mudur mutlaka vardır" diyerek ittifakı rahatsız etmeyecek söylemler yapmaya başlamıştı. Yıllarca olaylardan Karamollaoğlu'nu da sorumlu tutan ve onu hedef gösteren CHP ise ittifak sonrası bu iddialarını hiç dile getirmedi. Geçmişte, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Madımak ile ilgili bir panele Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun çağrılmasına tepki gösterdiği tweetler gibi bir çok örnek bulunurken son iki yıldır CHP tarafından Karamollaoğlu'na Madımak ile ilgili hiç bir suçlayıcı ifadede kullanılmamasına özen gösterilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Adıyamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere! Tükürün Ehl-i Salîb'in o hayasız yüzüne! Tükürün onların aslâ güvenilmez sözüne! Medeniyet denilen maskara mahlûku görün: Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün! (M. Akif Ersoy)
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Temel K.oğlu bu katliamda suçludur.Paçasını kurtarmak için chpnin kapısında yalakalık yapacak kadar haysiyet düşkünü biridir.
    Cevapla
  • ali ali 3 yıl önce Şikayet Et
    madımak ne desem cevap veremezsiniz ben haksızlığa karşı sessiz duramam. bu insanı suçlayanlar 28 şubatçılardı şimdi onlarla aynı safta suçlamak bana yakışmaz. Belediye başkanın kolluk kuvvetinin başında olmadığını her bilinçli Türk iyi bilir. Kişisel veya farklı sorunlarınız olabilir ama bu olayda suçlanamaz.
    Cevapla
  • onedi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivasta tokatta maraşta daha önce de alevilerle sünnileri karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Onları yapan yabancı istihbarat örgütleri ve yerli işbirlikçilerinin işidir.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dinime küfreden bari müslüman olsa!
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyene değil, dedirene bakmak lazım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR