Son dakika: Ayasofya tekrar cami oluyor, Erdoğan hayırlı olsun deyip duyurdu!

Son dakika haberi: Danıştay, Ayasofya'nın müzeye çevrilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Erdoğan, Danıştay kararı sonrası kararnameyi imzaladı. Erdoğan, imzasının bulunduğu kararnameye sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 17:18 GÜNCELLEME 10.07.2020 18:48 SİYASET
Son dakika: Ayasofya tekrar cami oluyor, Erdoğan hayırlı olsun deyip duyurdu!
Son dakika: Ayasofya tekrar cami oluyor, Erdoğan hayırlı olsun deyip duyurdu!

Son dakika haberi: Danıştay, Ayasofya'nın müzeye çevrilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararı sonrası kararnameyi imzaladı. Erdoğan, imzasının bulunduğu kararnameye sosyal medya hesabından paylaşarak, "Hayırlı olsun" ifadesini kullandı. 

Erdoğan'ın imzaladığı kararnamede şu ifadeler yer aldı: 

"İstanbul ili, Fatih İlçesinde bulunan Ayasofya Camiinin müzeye çevrilmesi hakkındaki 24/11/1934 tarihli ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Danıştay Onuncu Dairesinin 2/7/2020 tarihli ve E:2016/16015, K: 2020/2595 sayılı Kararı ile iptal edildiğinden, Ayasofya Camiinin yönetiminin 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir."

TARİHİ AYASOFYA KARARININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

ERDOĞAN 20.53'TE KONUŞMA YAPACAK

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam saat 20.53'te millete sesleniş konuşması yapacak. 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 400 TÜMÜ
  • ysn 3 yıl önce Şikayet Et
    Başta sayın cumhurbaşkanım olmak üzere, Büyük devlet adamı sayın devlet bahçeli beyefendiye, Bu mücadelede ön sıralarda yer alan değerli ismail amacımıza, Çok kiymetli yargi ve devlet büyüklerimize emeği geçen aziz milletimizin tüm ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Birlikten kuvvet doğar Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın bozmak isteyenlere fırsat vermesin inşallah.
    Cevapla
  • candaroğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    hilafet kararınıda ipta edip yine hilafet sancağı altında birleşiriz inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe not düşeyim. Bugün büyük gün, karar metnini inceledim, gerçekten süper. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ayasofya'nın tekrar gerçek hüviyetine kavuşmasında nihai karara imza atan, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı Büyük lider Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı canı gönülden tebrik ediyorum. Attığı bu imza kıyamete kadar unutulmayacaktır. Vatana millete ve cümle İslam alemine hayırlı uğurlu olsun.
    Cevapla
  • Reisimize helâl.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Cenâb-ı Allah bu güzel şerefi senin gibi değerli bir lidere nasip etti. Cenâb-ı Allâh eksikliğini vermesin İnşâallah. Hayırlı ve sıhhatli uzun ömürler versin İnşâallah. Bu uğurda samimi gayret sarf eden bütün insanlarımızdan Cenâb-ı Allâh razı olsun.
    Cevapla
  • hasan hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah.Bu günleri gösteren Rabbimize. türkiye de ki ve bütün dunya islam alemi Bu günleri gösteren Rabbimize. en az 3 gün ve daima şükür namaz kılalım ve vesile olanlar için dua edelım ALLAH CC onlardan razi olsun müzaferlerle daim eylesın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR