Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Danıştay'ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Ayasofya'nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti'dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2020 12:51 GÜNCELLEME 12.07.2020 22:41 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması!

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisine konuşan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması… Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap verdi.

Erdoğan şöyle konuştu

"Burası, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethettiğinde ilk cuma namazını kıldığı ve fethin sembolü olarak camiye dönüştürdüğü bir mekândır. Bu yüzden toplum hafızamızdaki yeri vazgeçilmezdir. 1934’te Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesi, milletimizin içini acıtan bir karardı. Ayasofya’nın tekrar asli hüviyetine kavuşturulması gerekiyordu. Danıştay, yapılan başvuru sonucu nihai kararı verdi.

BU BİZİM İÇ MESELEMİZDİR

Danıştay’ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içerden ve yurtdışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya’nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti’dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer."

 

 

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Nail ERDOĞAN 3 yıl önce Şikayet Et
    İsmi de Fatih sultan mehmet camii olsa keşke o zaman kafirler yahudiler siyonistler çatlar kahrından. İnşallah kıyanete kadar cami olarak kalır
    Cevapla
  • osman yigit 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda ismini degismeleri lazim Neymis o AYASOFYA
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yaptığım yorumu kınayanlar,peki gidip haftada bie kez olsun Ayosofya da namaz kılacak,cuma namazına gidecekmisiniz yol parasına ve zamanıza kıyıpda,o 2000 - 3000 kişiyi alacak Ayasofya da kaç kişinin namaza geldiğini görecez,belki 1 ay biraz marak edip gelen olur,ama 1-2 ay sonra o 3000 kişlik yerde 100-150 den fazla namaza duran zor olur. gidin bi Çamlıca Camisini görün bakayım,o 2000 -3000 kişilik camiye kaç kişi gelip namaz kılıyor.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazen oralara 9, 10 kişi gelirde, çoğu kalabalıktan çok daha fazla manevi hasılat bırakırlarda, bu ne sen, ne de biz bilebiliriz/anlıyabiliriz. Takılma bu noktaya.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen mescidi, camiyi yap. Sen dinini anlat. CEMAAT işini Allah'tan bekle ... Sen birşeyler yap, Vekil Allah'tır. Dikkat edersen müslüman gelecektekilere de bugünden hizmet ederde, nasiplik ve sorumlıluk Allah'tadır. Sen anlat, sen yap yeter ki.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesele senin düşündüğün kadar basit değil.O yüzden kafanı yorma boş yere. Yapabiliyorsan sadece bu ülke vatandaşı gibi davran yunan gibi değil.
    Cevapla
  • Anlayana 3 yıl önce Şikayet Et
    Konu biz müslümanları ilgilendiriyor. Belli ki sana uzak bir konu.
    Cevapla
  • anlattım sanırım 3 yıl önce Şikayet Et
    zafer gülten... eğer senin bedeninde can dediğimiz ruh dediğimiz dirilik olmasa senin bedenin kokar... değersizdir... hiçtir... senin bedenini değerli yapan o candır, ruhtur... islam ümmetini de diri tutan ona can veren damarlardan biri de ayasofyadır... ayasofya özgür olmadan islam bedeni cansız, ruhsuz bir cesettir sadece... şimdi sana soru... SENİN CANIN KAÇ LİRA? siz daha hala müslümanlara aynen bu soruyu soruyorsunuz ve bize diyorsunuz ki ayasofya kaç lira? hadi gel şimdi ayasofyaya fiyat biç bakalım... Biliyor musun kıyamet hiç kimsenin ALLAH demediği gün kopacak... ama 1 kişinin bile ALLAH demesi kıyamete mani... şimdi anladın mı o 1'in kıymetini?
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    İsterse günde 1 kişi namaz kılsın cami ismiyle dursunda o bir sembol sebep neydiki 1934 de müzeye çevirdiler
    Cevapla
  • Birol y.y 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence ayasofya nin cami olarak acilmasi...Túrkiye nin tam bagimsizligina kavustiģu gúndúr...
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebediyeti kazanmış olmak her türlü tebrikin ötesinde bir takdiri hak ediyor.Ayasofya ayakta kaldıkça onların adı da tarihte ve gönüllerde yaşayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR