AK Parti ve MHP'den Ayasofya için kritik teklif!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının 'Ayasofya Camisi ve Külliyesi' olarak değiştirilmesini teklif etti.

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2020 18:09 GÜNCELLEME 13.07.2020 18:09 SİYASET
AK Parti ve MHP'den Ayasofya için kritik teklif!
AK Parti ve MHP'den Ayasofya için kritik teklif!

İBB Meclisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında toplandı.

 

Meclis toplantısında, Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nin imar plan değişikliği gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesine ilişkin teklifin sunulmasından önce Meclis'i bilgilendirdi. 

 

Ardından söz alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol, AK Parti ve MHP gruplarının Ayasofya'nın planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifini okudu.

Teklif, İmar Komisyonu’na havale edildi.

YORUMLAR 4
  • Dogan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogan ayasofya ilk cumadan sonra dunyadaki Bü hastalik derdinin bittigi gundur
    Cevapla
  • Mümin 3 yıl önce Şikayet Et
    Faatihin Vakfiyesinde ne ise o olsun ismi? Vakfiyedeki bedduayı yeni kaldırdık, isim gibibir teferruattan tekrar beddua almayalım...
    Cevapla
  • HürKuş35 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa ya değiştirilmesi dahi sunulamaz maddesi konulmalıdır
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR