CHP'de yeni polemik onur üyeleri

Salgına rağmen kurultayın yapılmasına tepkiler sürerken buraya onur üyelerinin davet edilmemesi CHP’de yeni bir tartışma başlattı

ABONE OL
GİRİŞ 19.07.2020 07:40 GÜNCELLEME 19.07.2020 07:40 SİYASET
CHP'de yeni polemik onur üyeleri
CHP'de yeni polemik onur üyeleri

CHP’nin 37. Olağan Kurultay’ın toplanmasına günler kala, parti içinde kazan kaynamaya devam ediyor. 25-26 Temmuz'da gerçekleşecek kurultay öncesi tartışmalar giderek büyüyor. Salgına rağmen kurultayın yapılmasında ısrarcı olan parti yönetimine birçok isim tepki gösterirken kurultaya onur üyelerinin davet edilmemesi CHP’de yeni bir tartışma başlattı. CHP yönetimi, aynı zamanda kurultay üyesi olan onur üyelerinin pandemi şartlarında kurultaya katılmasına sıcak bakmazken muhalif isimler, böyle bir kurultayın “yangından mal kaçırır gibi” bir ortamda yapılacağına işaret ediliyor. Parti yönetimine sert eleştiriler yönelten ve kurultaya katılmayacağını açıklayan CHP’li Umut Oran “Bin 370 kurultay delegesini bile sağlıklı bir ortamda bir araya getiremeyecek bir kurultayın yangından mal kaçırır gibi yapılmak istemesi anlaşılır bir durum değildir” ifadelerini kullandı. 

Bu arada, CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Tolga Yarman, kurultayda dışarıda bırakıldıkları gerekçesiyle önceki gün kurultayın durdurulması talebiyle Beykoz Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. Yarman, mahkemeye sunduğu dilekçede parti yönetiminin pandemi gerekçesiyle kurultay onur üyelerini salon dışında bırakma kararı aldığını ve bunun Siyasi Partiler Kanunu ile CHP tüzüğüne aykırı olduğunu belirtti. Yarman ‘Kurultayda her ‘onur üyesi’ gibi yer alma hakkım, söz alma ve bu doğrultuda görüş bildirme, eleştiride bulunma, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu gibi üst yönetim basamaklarına tüzük koşulları çerçevesinde aday olma hakkım vardır” açıklamasını yaptı.

“SEYİRCİ KALMAYIN”

Delegelere mesaj da gönderen Tolga Yarman, 'Asla seyirci kalmayacağız' başlığıyla gönderdiği mesajında “Önümüzdeki kurultayda eğer bir şeyleri kökten değiştiremezsek içimiz acısa da yine bir ‘Ekmek için Ekmel’ vakasıyla karşılaşacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan, kurultaya davet edilmeyen onur üyelerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla mektup gönderilmeye başladığı bildirildi. Sayıları iki binin üzerinde olan onur üyelerine gönderilen mektupta pandemi dolayısıyla olağanüstü şartlara işaret edilerek Kılıçdaroğlu’nun duyduğu üzüntü dile getiriliyor. 

ŞEHİT AİLELERİ:
CHP’nin çıkışlarından rahatsızız


15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP'nin 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını söyledi. CHP'den dürüst siyaset yapmalarını isteyen Gündüz “Sizin 15 Temmuz’la alakalı hiçbir söz hakkınız yok. O kanlı gecede neredeydiniz? Size buradan ekmek çıkmaz. Şehit ve gazi aileleri her zaman bu CHP’nin çıkışlarından rahatsız” dedi.

 

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaset kumpası ile koltuğa oturan başkanlarını değiştirmedikleri sürece daha çok sorun yaşarlar. Zira şu an ki parti çizgisinden çok uzaktır. Her geçen gün daha da uzaklaşıyor. Eskiler ve gerçeği söyleyenler bir bir uzaklaştırılıyor ya da susturuluyor. Sözün kısası parti artık tutsaktır ve ülke için milli sorundur.
    Cevapla
  • samimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp muzeye cevrilsin.
    Cevapla
  • Ayasofya ve Hasret 3 yıl önce Şikayet Et
    sizden bi halt olmaz ki ulkeyi sizin elinize Allah gecirtmesin
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Birbirinizi iyi yemeler
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör Kılıçtaroğlunun sonu olabilir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR