Erdoğan 'ölüme gidiyordum' deyip anlatmıştı: İşte beraber yolculuk yaptığı kişi!

Son dakika haberi: Sağlık sistemindeki gelişmelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte yaşadığı bir olayı anlatmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın anısında bahsettiği kişinin kim olduğunu yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 09:04 GÜNCELLEME 22.07.2020 09:40 SİYASET
Erdoğan 'ölüme gidiyordum' deyip anlatmıştı: İşte beraber yolculuk yaptığı kişi!
Erdoğan 'ölüme gidiyordum' deyip anlatmıştı: İşte beraber yolculuk yaptığı kişi!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda katılımcılara hitap etti. Sağlık sisteminde yapılan reformlardan bahseden Erdoğan, geçmişte yaşanan zorluklardan örnekler verdi. Erdoğan, "Hatırlayın o günleri, ambulanstan başka her şeye benziyordu. Ben bizzat yaşadım, ölüme gidiyordum. Bunları yaşadık biz. Onun için gelince 'Kapıya geleni çevirmeyeceğiz, çevirmeyeceksiniz.' dedik. Hamd olsun şimdi dönem böyle" ifadelerini kullandı. 

 

 

Turgut Özal'ı taşıyan ambulans

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın ambulansla beraber yolculuk yaptığı kişiyi yazdı. Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki yılının değerlendirdiği toplantıda sağlık sistemindeki gelinen noktayı anlatırken, geçmişte geçirdiği trafik kazasında başına gelenleri aktardı.

“Ambulans yok ambulans. Bizi bir minibüsün içine koydular. Bizim yaralı olan arkadaşımız ayakta zor duruyor. O şimdi milletvekilimiz. Eline serum şişesini verdiler. Ayakta zor tutuyor. Ha devrildi ha devrilecek. O halimizle Bolu’ya gittik. Bir de hastanede sigortalı mısın, devlet memuru mu diye soruyorlar. Sigortalıyım. O zaman burası sigortalı hastaya bakmıyor. Devlet hastanesine sevk...”

Trafik kazasında yaralanan Erdoğan’ın başında serum şişesini tutan dediği kişi AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak. Siyasette az bulunan sadakatin örneklerinden biri olan Osman Aşkın Bak, her dönemde Erdoğan’ın yanında olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu anlattığı olay ise 1 asır öncesinden değil. Sağlık sisteminin entegre olmadığı dönemde sıradan bir işlemdi. Parası olmayan hastanın, hastanede rehin kaldığı dönemlerdi.

Hastaların, hastanelerde rehin kaldığı dönemlerden hasta vatandaşını İsveç’ten ambulans uçakla getiren Türkiye’ye ulaşması kolay olmadı.

KAYNAK : HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Muhittin 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım, Reis imizi esirge. Amin. Himmetini ve Bakışını Keskin eyle. Amin. Dostlarını şad eyle. Amin. Düşmanlarını bertaraf eyle. Amin.
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ambülansa kadar gelecek dolmuş paraları yok
    Cevapla
  • Esaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıyı yazacak kadar paran var, dolmuşa mı yok? Zavallı zihniyet
    Cevapla
  • Ramiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Muayene olmak icin randevu alamiyoruz 15 gundur günde6,7 kez ariyoruz alamiyoruz randevu yok doyorlar.Bu randevu işini çözmenizi bekliyoruz.ciddi rahatsizligimiz var olunce ya da ilerleyince mi bakilacaz doktora?
    Cevapla
  • mesut baş 3 yıl önce Şikayet Et
    abartıyorsun git acilden gir yada hastaneye git gelmeyenler oluyor girersin
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Annemin gözunde göz arkasi kanamasi oldu ve lazerle temizlenip göz ignesi vurulmasi gerekiyor.randevu icin 15 gundur ariyorum ve hicbir sekilde randevu alamadim.Randevusuz muayene olamiyoruz hasteneye basvurduk bakmadilar.Ölünce ya da hatalik ilerleyince mi tedavi olacağız.Artik şu randevu isini bi düzene sokun ne zaman arasak randevu yok günde 5 kere ariyorum alamiyorum.Allah rizasi icin su iş çözülsün.....
    Cevapla
  • Serhan Mukan 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Devletimize Sayın Devlet Bahçeli'ye Allah sağlıklı uzun ömürler ihsan etsin Allah başımızdan eksik etmesin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR