Erdoğan'ı anlatan 'Benzemez Kimse Sana Bir Erdoğan Portresi' okuyucuyla buluşacak

Portre Yazarı Mehmet Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik karakterini bütün bileşenleriyle ayrı bölümler halinde ele aldığı 'Benzemez Kimse Sana Bir Erdoğan Portresi' isimli kitabı yazdı. Kitap, Erdoğan'ın doğum günü 26 Şubat'ta raflarda yerini aldı. Erdoğan'a da takdim edilen eser için 25 Temmuz'da imza günü düzenlenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 22.07.2020 15:42 GÜNCELLEME 22.07.2020 16:27 SİYASET
Erdoğan'ı anlatan 'Benzemez Kimse Sana Bir Erdoğan Portresi' okuyucuyla buluşacak
Erdoğan'ı anlatan 'Benzemez Kimse Sana Bir Erdoğan Portresi' okuyucuyla buluşacak

Portre Yazarı Mehmet Aycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik karakterini bütün bileşenleriyle ayrı bölümler halinde ele aldığı "Benzemez Kimse Sana Bir Erdoğan Portresi" isimli kitabı yazdı.

 

 

"İki Yüz", "Böyle Biliriz" portre kitapları ve edebiyat dergilerinde yayımlanan portreleriyle Türk portre edebiyatını zenginleştiren şair-yazar Mehmet Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da portresini kitaplaştırdı.

Erdoğan’ın liderlik özelliklerinin tamamını içeren kitabın hazırlıkları ve yazımı 2,5 yıl sürdü. 41 bölümden oluşan ve Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a ithaf edilen kitap 26 Şubat'ta raflarda yerini aldı. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 66. doğum gününde piyasaya verilen kitapta, hitabetinden yüz ifadesine, bakışından vücut dili kullanımına Erdoğan'ın nasıl bir lider olduğu portre diliyle okuyucuya aktarılıyor.

Kitabın yayıncısı Ömer Erdoğan, cumhurbaşkanlarının hiçbirinin özgün bir portresinin olmadığına işaret etmişti. 

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında binlerce kitap olduğunu ancak onun nasıl bir lider ve nasıl bir insan olduğunu bütünüyle anlatan bir portre kitabının maalesef yazılmadığını vurgulayan Erdoğan, kitapla ilgili şu bilgileri vermişti: 

"Bu eksiklik edebiyatımızda da var. Günümüzün en üretken portre yazarı Mehmet Aycı ile 3 yıl önce konuştuk. Cumhurbaşkanımız hakkında yazılan kitapları okudu. Medya taraması yaptı. Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatını yakından biliyor. Biyografik malzemeyi ve anıları değerlendirdi. Bunlardan yola çıkarak Cumhurbaşkanımızın bir model portresini yazdı. Kitap edebi bir kitap. Ancak siyasi edebiyatımız için de model bir portre özelliği gösteriyor."

25 TEMMUZ'DA OKUYUCUYLA BULUŞACAK

Portre yazarı Mehmet Aycı, 25 Temmuz'da Ankara'da “Benzemez Kimse Sana/Bir Erdoğan Portresi” kitabının imza gününde okurlarıyla bir araya gelecek.

Yazımı iki yıldan fazla süren kitap, Türk Siyasal Portre Edebiyatı alanında özgün olma iddiası taşıyor. Toplamda 41 bölümden oluşan kitabı hakkında açıklamada bulunan Aycı, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çıkan kitapların tamamını okuduğunu, medya taraması yaptığını, binlerce video izlediğini belirterek, kitabında biyografik malzemeye ve hatıraya yer vermediğini, eserin bir “portre” kitabı olarak yazıldığını kaydetti.

Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik özelliklerinin fıtri ve kazanılmış taraflarını ayrı bölümler halinde işleyen yazar-şair Mehmet Aycı, Cumhurbaşkanı'nın alnından gözlerine, yüz ifadesinden el hareketlerine vücut dilini kitapta farklı bölümler halinde kaleme aldı.

Erdoğan'ın kıyaslanan liderlerin hiçbirine benzemediğini, liderliğinin Erdoğan'a özgü olduğunu belirten Aycı, Türk siyasi hayatında ve dünya liderleri arasında liderlik çıtasını Erdoğan'ın yükselttiğinin altını çizdi.

Kendisine göre lider krizinin yaşandığı dünyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, küresel sistemin açmazlarını dile getiren tek lider olduğunu vurgulayan Aycı, bu yönüyle dünyada mevcut sistemden rahatsız olan ve mevcut sistemin gadrine uğrayan milyarlar nezdinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin marka değerini de aşan bir değere sahip olduğunu söyledi.

YABANCI DİLLERE ÇEVRİLECEK 

Yayıncı Ömer Erdoğan tarafından sipariş edilen “Benzemez Kimse Sana/Bir Erdoğan Portresi” kitabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum günü olan 26 Şubat'ta yayımlandı ancak korona virüs salgını dolayısıyla dağıtıma verilmedi. Kitabın imza günüyle tanıtımının yapılacağını söyleyen yayıncı Ömer Erdoğan ise şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza üç yıl önce hakkında bir portre kitabı düşündüğümüzü arz ettik. Cumhurbaşkanımız olur dediler. Bu portre kitabını, ancak edebiyatımızın en özgün portre yazarı olan Mehmet Aycı yazabilirdi. Aycı'yla konuştuk ve yazmayı üstlendi. Yazıldıktan sonra, içeriğiyle, biçimiyle, fotoğraflarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından geçti. İnşallah önümüzdeki yıl birkaç dünya diline de çevireceğiz.”

Ankara Liman Kitap Kahve'de yapılacak imza günü programına çok sayıda katılımın olacağının teyit edildiğini belirten Ömer Erdoğan, gelecek kuşakların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir lider ve nasıl bir insan olduğunu bu kitaptan öğreneceklere vurgu yaptı.

YORUMLAR 2
  • haysem 3 yıl önce Şikayet Et
    canımız
    Cevapla
  • Suçıktı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu harika eser için Kıymetli Yazar Mehmet AYCI'yı gönülden tebrik ederiz, emeğine sağlık.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR